Φασούλας: “Ένιωσα απόγνωση όταν ο γιος μου εμφάνισε λευχαιμία”

Φασούλας: “Ένιωσα απόγνωση όταν ο γιος μου εμφάνισε λευχαιμία”
Ο Παναγιώτης Φασούλας στα "Μεσάνυχτα" Youtube

Για την καριέρα του στο μπάσκετ, το πώς βίωσε τα παιδικά του χρόνια λόγω του ύψους του και το πρόβλημα υγείας του γιου του, μίλησε στα "Μεσάνυχτα" ο Παναγιώτης Φασούλας.

Στην εκπομπή “Μεσάνυχτα” βρέθηκε καλεσμένος ο παλαίμαχος μπασκετμπολίστας και πρώην δήμαρχος Πειραιά, Παναγιώτης Φασούλας, ο οποίος μίλησε στην Ελεονώρα Μελέτη για την λαμπρή καριέρα του, τα παιδικά του χρόνια και την περιπέτεια υγείας του γιου του, Γιάννη. 

Ο γνωστός μπασκετμπολίστας αναφέρθηκε στα δύσκολα χρόνια που πέρασε η οικογένειά του, όταν ο γιος του σε ηλικία 4 ετών εμφάνισε λευχαιμία. Όπως είπε ο ίδιος:

“Περισσότερο με άλλαξε στη ζωή μου το πρόβλημα του Γιάννη μου. Όλο αυτό. Όταν σε ηλικία τεσσάρων ετών, το 2004, εμφάνισε λευχαιμία. Ξεκινήσαμε να το λέμε όταν μας ζήτησε ο ίδιος να το πούμε. Εμείς δεν το κρύβαμε ακριβώς, δεν ντρεπόμασταν για αυτό. Απλά λέγαμε γιατί να ξέρει όλος ο κόσμος ότι ο Γιάννης είναι survivor. Μας το ζήτησε, όμως, ο ίδιος. Θεώρησε πως είναι καλό παράδειγμα σαν ένα παιδί που είναι 19, 20 χρονών και το έχει ξεπεράσει. Υπάρχουν τόσα παιδιά που παλεύουν γονείς και παιδιά για να το ξεπεράσουν και ευτυχώς τα περισσότερα παιδιά το ξεπερνάνε”.

Ο ίδιος έκανε χημειοθεραπείες από το 2004 μέχρι το 2008. Ήταν σε σοβαρό πρόγραμμα. Το 2009 σε λίγο πιο χαλαρό και μετά τελείωσε. Τις πρώτες μέρες, τον πρώτο μήνα ήμουν σε απόγνωση. Βλέποντας στη συνέχεια πως υπάρχει βελτίωση και πηγαίνοντας στην Αμερική, ήταν πιο εύκολο. Έφυγε η Μάσα με τα παιδιά για Αμερική. Πήγα κι εγώ αλλά για λίγο επειδή είχα τις υποχρεώσεις στην Ελλάδα. Αυτό ήταν και το λάθος μου. Δεν μπορεί να έχεις ένα τόσο μεγάλο πρόβλημα στην άλλη άκρη του κόσμου κι εσύ να συνεχίζεις να είσαι στην πολιτική διαδικασία”, πρόσθεσε ο Παναγιώτης Φασούλας. 

Συνεχίζοντας για το πρόβλημα υγείας του γιου του και την περίοδο εκείνη, ο πρώην μπασκετμπολίστας συμπλήρωσε:  “Υπάρχουν δυο είδη ανθρώπων απέναντι σε ένα τέτοιο πρόβλημα. Αυτοί που κλείνονται στον εαυτό τους και μιλάνε για το πρόβλημα με ανθρώπους που έχουν κάτι αντίστοιχο, για να παίρνει δύναμη ο ένας από τον άλλον, και εμείς που ανήκουμε σε αυτούς που θέλουν να ζούνε έξω από το πρόβλημα. Θέλουμε να βλέπουμε ότι οι άλλοι έχουν κανονική ζωή και να χαιρόμαστε και να θέλουμε να επιστρέψουμε κι εμείς σε αυτό. Θυμάμαι καθόμουν στο Αγλαΐα Κυριακού και κοιτούσα από το παράθυρο τους γείτονες και σκεφτόμουν ότι υπάρχει ζωή κανονική”.

Στη συνέντευξή του στα “Μεσάνυχτα”, ο Παναγιώτης Φασούλας μίλησε και για το μεγάλο ύψος του, αναφέροντας ότι γεννήθηκε με βάρος 6 κιλά και ύψος 72 εκατοστά. Σχετικά με το πώς τον αντιμετώπιζαν κατά την παιδική του ηλικία, είπε:

“Μου έχει πει η μάνα μου πως ήταν ήμουν 40 ημερών και με έβγαζε έξω έλεγε πως είμαι 6 μηνών. Το να είσαι 2,05 μ. το 1976 σε χωριό της Ελλάδας και να μην είσαι ο παλαβός του χωριού δεν γίνεται, είσαι αξιοθέατο, είσαι κάτι ανώμαλο. Τα παιδιά ειδικά σε αυτή την ηλικία είναι και σκληρά και θέλουν να είναι ίδιος ο ένας με τον άλλον. Όταν είσαι ψηλός είσαι εκ των πραγμάτων κάτι διαφορετικό, δεν είναι ευχάριστο ομολογώ, αλλά το μπάσκετ έδωσε λύση και γι’ αυτό”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα