Game of Thrones: Γιατί ο Bran είναι η μνήμη του Night King

Game of Thrones: Γιατί ο Bran είναι η μνήμη του Night King

Ποια είναι τελικά η σχέση του Bran με τον Βασιλιά της Νύχτας; Πώς εξηγείται το γεγονός ότι κατάφερε να τον σημαδέψει; Και πώς μπορεί να λειτουργήσει το πλάνο εξουδετέρωσής του; Οι απαντήσεις και τα σενάρια εν όψει του τρίτου και κομβικού επεισοδίου. ΠΡΟΣΟΧΗ, SPOILERS.

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΠΕΡΙΕΧΕΙ SPOILERS ΓΙΑ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΤΗΣ ΟΓΔΟΗΣ ΣΕΖΟΝ ΤΟΥ GAME OF THRONES

Το δεύτερο επεισόδιο της όγδοης σεζόν του Game of Thrones έφερε τον θάνατο στις πύλες του Winterfell, όπως ήταν αναμενόμενο. Οι ορδές των νεκρών πήραν θέση απέναντι στη συμμαχία των ανθρώπων από την οποία λείπει ο στρατός της Cersei, παρότι τα δύο αδέρφια της είναι εκεί.

Νωρίτερα, ο Jaime έγινε τελικά δεκτός με την παρέμβαση της Brienne και οι στρατηγικοί ηγέτες συσπειρώθηκαν για να δουν πώς μπορούν να νικήσουν τον Night King.

O Bran Stark είναι εκείνος που έδωσε τα κεντρικά σημεία του στρατηγικού πλάνου, μετά την εισήγηση του Jon, ο οποίος λίγο πολύ μας είπε πως αν καταφέρουν να σκοτώσουν τον Night King, αυτομάτως θα καταστραφούν οι Wights. Ή τουλάχιστον αυτό εικάζουν οι σύμμαχοι.

Ενώ λοιπόν οι αναρίθμητοι White Walkers εμφανίζονται έξω από τα τείχη του κάστρου του Βορρά στο κλείσιμο του επεισοδίου, όλες οι ελπίδες πέφτουν πάνω στο πλάνο του Bran, ο οποίος αποφασίζει να χρησιμοποιήσει τον εαυτό του ως “δόλωμα”, μιας και όπως πιστεύει, ο Μεγάλος Άλλος έφτασε μέχρι εκεί για να τον εξοντώσει.

Σύμφωνα με τον Bran, ο οποίος είναι πλέον το “Κοράκι με τα τρία μάτια”, ο Night King θέλει να τον σκοτώσει για να σβήσει οριστικά και μια για πάντα, τις μνήμες των ανθρώπων, την ιστορία του κόσμου και γενικά την ιστορία της ανθρωπότητας μέχρι εκείνη τη στιγμή.

Ο Bran είναι ο θεματοφύλακας της μνήμης. Αν πεθάνει, κανείς δεν θα μπορεί να αφηγηθεί την ιστορία, η κληρονομιά των Επτά Βασιλείων θα χαθεί μαζί του και η Μεγάλη Νύχτα θα βασιλεύει στους αιώνες των αιώνων.

“Προσπάθησε και στο παρελθόν πολλές φορές με τα άλλα “Three-Eyed Ravens”, λέει ο Bran. Άλλωστε, είχε σκοτώσει το προηγούμενο “Κοράκι” στο μαγικό δέντρο, εκεί όπου χάσαμε και τον Hodor.

Ο Bran αποκαλύπτει για πρώτη φορά αυτό που είχαμε δει στο παρελθόν. Το σημάδι που του έχει κάνει ο Night King με το οποίο μπορεί να ξέρει μονίμως το πού βρίσκεται. “Πρέπει να τον τραβήξω εδώ στα ανοιχτά, πριν μας καταστέψει όλους”, λέει.

Ο Theon και η μικρή στρατιά του που είναι εξοπλισμένοι με Dragonglass προσφέρεται να προσπαθήσει να προστατέψει τον Bran στην ύστατη μάχη.

Θυμίζουμε πως στην έκτη σεζόν και στο επεισόδιο “The Door”, είχαμε δει πώς δημιουργήθηκε ο Night King από τα Παιδιά του Δάσους, και για άλλη μια φορά ανατρέχουμε εδώ μιας και ίσως έχουμε το “κλειδί” για το τι μέλλει γενέσθαι.

Τα Παιδιά του Δάσους έφτιαξαν έναν Frankenstein

Τον έδεσαν πάνω σε ένα δέντρο Weirwood και του κάρφωσαν την καρδιά με Dragonglass, μεταμορφώνοντάς τον στον πρώτο απέθαντο που ξέρουμε, για να τους βοηθήσει να σώσουν τον ιερό τους τόπο από τους Πρώτους Ανθρώπους με τους οποίους βρίσκονταν σε πόλεμο.

Ίσως τώρα ο Bran να θέλει να κάνει την ίδια ιστορία να επαναληφθεί από την ανάποδη. Να καταφέρει να φέρει τον Night King στο Weirwood του Winterfell, και εκεί η Arya με το νέο της όπλο, ή κάποιος άλλος, να του καταφέρει χτύπημα με δρακόγυαλο στην καρδιά, σπάζοντας τα μάγεια.

Θα μπορούσε λοιπόν το τέλος των White Walkers και των wights να μην έρθει μέσα από τον θάνατό τους, τον οποίο και πρεσβεύουν, αλλά μέσα από την αντιστροφή της μαγείας των Παιδιών του Δάσους;

Το σενάριο αυτό ταιριάζει με τη βασική υπόθεση της σειράς. Οι White Walkers δεν ήταν εξ αρχής κακοί. Έγιναν όπλα στα χέρια των Παιδιών του Δάσους και κάποια στιγμή αυτονομήθηκαν. Ο Bran και τώρα, δεν αποκαλύπτει όλα όσα ξέρει για αυτούς.

Το επόμενο επεισόδιο είναι το τρίτο από τα έξι συνολικά και έτσι μπορούμε να υποθέσουμε πως ο Night King δεν σκοτώνεται τόσο εύκολα. Παρόλα αυτά, ίσως φύγει λαβωμένος από τη μάχη αυτή.

Από την άλλη, ο Sam ξέρει.

“Αυτό δεν είναι ο θάνατος; Να ξεχνάς και να μη σε θυμούνται πια. Οι μνήμες σου δεν έρχονται από τα βιβλία. Οι ιστορίες σου δεν είναι απλά αφηγήσεις. Αν ήθελα να διαγράψω τον κόσμο τον ανθρώπων, θα ξεκινούσα από εσένα”, λέει ο Sam στον Bran, επαναφέροντας τη βασική γραμμή αφήγησης του Game of Thrones:

Όλα γίνονται για έναν σκοπό. Γι’ αυτό ο Bran συγχωρεί τον Jaime. Όλα γίνονται για να μην ξεχάσουν οι άνθρωποι την ιστορία τους, για να μην επαναλάβουν τα ίδια λάθη.

Το πρώτο επεισόδιο της όγδοης σεζόν θύμιζε εν πολλοίς το πρώτο επεισόδιο της σειράς. Εκείνοι που δεν μαθαίνουν από το παρελθόν, είναι καταδικασμένοι να το επαναλάβουν.

Ο Sam ξέρει πως ο Night King θα έρθει για τον Bran, κάτι που ίσως επιβεβαιώνει μια βασική θεωρία των οπαδών της σειράς: Πώς όλα όσα γίνονται είναι μια αφήγηση του Sam, ο οποίος στο τέλος του έκτου επεισοδίου θα ολοκληρώνει το βιβλίο “A Song of Ice and Fire”, τελειώνοντας στην ουσία το έργο του Ebrose, το “A Chronicle of the Wars Following the Death of King Robert I”.

Ως προς την εξέλιξη των γεγονότων, αν υπάρχει και κάποιος άλλος που πλέον ξέρει πολλά, αυτός είναι ο Tyrion ο οποίος φαίνεται πως είχε μια μεγάλη συζήτηση με τον Bran σχετικά με το πώς εκείνος έγινε το νέο Κοράκι με τα τρία μάτια.

Γιατί ο Bran είναι η μνήμη του Night King

Ασχέτως όμως του τί θα γίνει στο επόμενο κρίσιμο επεισόδιο, πάμε να δούμε γιατί ο Bran είναι η μνήμη του ίδιου του Night King όπως μας αποκαλύπτει στο συμβούλιο των αρχηγών.

Αυτό που ξέρουμε σίγουρα είναι ότι ο Bran είναι reenseer ένας άνθρωπος με τη μαγική ικανότητα να αντιλαμβάνεται τα μελλοντικά, παρελθόντα ή σημερινά γεγονότα στα όνειρά του. Οι reenseer είναι αυτοί που σκάλισαν τα πρόσωπα στα weirwoods. Στον πρώτο πόλεμο των Παιδιών του Δάσους με τους Πρώτους Ανθρώπους, κατάφεραν να κάνουν τα heart trees, πολεμιστές.

Όλη η ανθρώπινη ιστορία υπάρχει μέσα στο κεφάλι του Bran, όπως σημειώσαμε και παραπάνω.

Η προστασία του Bran είναι το κλειδί για την αποτροπή του σχεδίου του Night King. Όμως εκείνος είναι “μαρκαρισμένος”, κάτι που μας δείχνει πως όταν ο Bran σε ένα από τα οράματά του, προσπάθησε να παρακολουθήσει τη στρατιά των απέθαντων, ο Night King μπόρεσε να τον δει και να τον αγγίξει, ακριβώς επειδή είναι και ο ίδιος reenseer ή warg.

Σε όλα τα άλλα οράματά του ο Bran ήταν αόρατος, όταν επέστρεφε στο παρελθόν.

Μια θεωρία βέβαια θέλει λοιπόν τον Bran να έχει κάνει warg στο σώμα του ανθρώπου που έγινε ο πρώτος Night King (όπως είχε κάνει με τον Hodor) με την ελπίδα να αποτρέψει τη μεταμόρφωσή του, αλλά απέτυχε και παγιδεύτηκε εκεί. Η θεωρία αυτή “δένει” με το γεγονός ότι ο Night King είναι warg και αν πράγματι ισχύει, ο Bran θα προσπαθήσει να τον κάνει να σκοτώσει στην ουσία… τον ίδιο του το εαυτό.

Παρόλα αυτά, εδώ υπάρχει ένα πρόβλημα. Αν ο Bran είναι μέσα στον Night King, γιατί να θέλει να μετατρέψει όλους τους ανθρώπους του Westeros σε ice zombies;

Από την άλλη, ίσως πολύ απλά ο Night King να θέλει μαζί με τον Bran να διαγράψει οριστικά και τη δική του μνήμη και να ξεχάσει για πάντα το τί ήταν πριν.

Κανείς δεν θα θυμάται, το παρελθόν θα έχει εξαϋλωθεί, και εκείνος θα συνεχίσει τη σκοτεινή του βασιλεία ως άρχοντας του σκότους.

Σε κάθε περίπτωση, ακόμη δεν ξέρουμε την πραγματική ταυτότητα του Night King. Ξέρουμε πως σχετίζεται πνευματικά με τον Bran, ξέρουμε το άμεσο κίνητρό του, αλλά όλα αυτά, ίσως επιβεβαιωθούν ή ανατραπούν στο επόμενο επεισόδιο της σειράς.

Μέχρι τότε, δείτε το νέο trailer:

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα