Game of Thrones: Η προφητεία από τα βιβλία που μπορεί να αποκαλύπτει το τέλος της Cersei

Game of Thrones: Η προφητεία από τα βιβλία που μπορεί να αποκαλύπτει το τέλος της Cersei
HBO/Ringer illustration

Ένα μέρος της προφητείας που άκουσε η Σέρσεϊ όταν ήταν έφηβη, το οποίο δεν προβλήθηκε στην τηλεοπτική μεταφορά των βιβλίων, ίσως "κρύβει" πού θα καταλήξει η νυν βασίλισσα του King's Landing.

Αν κάτι είχε γίνει γνωστό όλα αυτά τα χρόνια από τη σειρά-φαινόμενο “Game of Thrones” είναι πως πάντα υπάρχει μια δεύτερη ανάγνωση πίσω από κάθε κίνηση. Κάθε επιλογή που κάνουν οι ήρωες μπορεί να συνδέεται με το παρελθόν, να σχετίζεται με κάποια άλλη δράση στο παρόν και συχνά να δρομολογεί κάτι που έμελε να συμβεί στο μέλλον. Οι δεύτερες αυτές αναγνώσεις επαληθεύονται ακόμα περισσότερο όσον αφορά την περίπτωση της Σέρσεϊ Λάνιστερ.

Από όταν ήταν κορίτσι ακόμα, η Σέρσεϊ ήξερε τη μοίρα της αφού είχε ακούσει την προφητεία της Βατραχομούρας Μάγκι (Maggy the Frog). Ένα μέρος της προφητείας αυτής , το οποίο δεν προβλήθηκε στην τηλεοπτική μεταφορά των βιβλίων, ίσως “κρύβει” πού θα καταλήξει η νυν βασίλισσα του King’s Landing…

ΠΡΟΣΟΧΗ – ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ SPOILERS ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΓΔΟΗ ΣΕΖΟΝ ΤΟΥ GAME OF THRONES:

Η μάντισσα Μάγκι εμφανίστηκε στην τηλεοπτική σειρά σε ένα flashback στο πρώτο επεισόδιο της πέμπτης σεζόν. Η έφηβη Σέρσεϊ την αναζήτησε στην καλύβα της στο δάσος κοντά στο Casterly Rock.

«Όλοι θέλουν να μάθουν το μέλλον τους, μέχρις ότου μάθουν το μέλλον τους» λέει η Μάγκι. Η νεαρή αρχόντισσα την απειλεί με θάνατο και τότε η μάγισσα συμφωνεί να απαντήσει σε τρεις ερωτήσεις της.

Η Σέρσεϊ ρωτά αρχικά πότε θα παντρευτεί τον πρίγκιπα, στον οποίο την έταξαν. «Δεν θα παντρευτείς ποτέ τον πρίγκιπα» – απαντά η Μάγκι – «Θα παντρευτείς τον βασιλιά.» Η πρώτη αυτή πρόβλεψη έγινε πραγματικότητα, αφού η Σέρσεϊ παντρεύεται τον βασιλιά Ρόμπερτ Μπαράθιον.

«Θα είμαι βασίλισσα;» ρωτά η Σέρσεϊ. «Ω, ναι. Θα είσαι βασίλισσα για κάποιο χρονικό διάστημα. Μετά θα έρθει ένα νεότερο πρόσωπο, πιο όμορφο, θα σε ρίξει από τον θρόνο και θα πάρει όλα όσα θεωρείς σημαντικά» της απαντά η Μάγκι. Θα μπορούσε αυτό να είναι μια αναφορά στην Ντενέρις;

«Θα έχω παιδιά με τον βασιλιά;» είναι η τελευταία ερώτηση της έφηβης κοπέλας. «Ο βασιλιάς θα κάνει 20 παιδιά και εσύ θα αποκτήσεις τρία» αποκρίνεται η μάνιτσσα. «Χρυσά θα είναι τα στέμματά τους και χρυσά τα σάβανά τους». Και αυτό το μέρος της προφητείας εκπληρώθηκε: Η Σέρσεϊ έθαψε και τα τρία της παιδιά.

Μετά τον θάνατο της κόρης της Μιρσέλα, η Σέρσεϊ εμφανίζεται να μιλά στον αδερφό της Τζέιμι για την προφητεία: «Μια μάγισσα χρόνια πριν μου έχει υποσχεθεί ότι θα κάνω τρία παιδιά. Μου υποσχέθηκε ότι θα πεθάνουν και ότι τα σάβανά τους θα είναι χρυσά. Όλα όσα είπε έγιναν πραγματικότητα. Είναι προφητεία, είναι η μοίρα.»

Στα βιβλία, ωστόσο, η Μάγκι λέει κάτι ακόμα που δεν παρουσιάστηκε στη μικρή οθόνη. Συγκεκριμένα, η προφητεία της Μάγκι συνεχίζει ως εξής: «Και όταν πνιγείς από τα δάκρυά σου, ο βάλονκαρ θα τυλίξει τα χέρια του γύρω από τον απαλό λευκό λαιμό σου και θα σε στραγγαλίσει». Σημειώνεται ότι βάλονκαρ σημαίνει “μικρός αδελφός” στα υψηλά βαλυριανά.

Η ερμηνεία της προφητείας

Καταρχάς, όσον αφορά στο νέο όμορφο πρόσωπο που θα “ρίξει” τη Σέρσεϊ από τον θρόνο, πιθανώς αυτό να είναι η Ντενέρις, η οποία επιχειρεί ήδη να κατακτήσει το King’s Landing και να κάτσει στον Σιδηρούν Θρόνο. Εάν δεν είναι η Ντενέρις, τότε απλά προμηνύεται ότι η θητεία της Σέρσεϊ θα είναι περιορισμένης διάρκειας (και πιθανώς πολύ σύντομα θα λήξει).

Όσον αφορά στον βαλόνκαρ υπάρχουν τρεις ερμηνείες: Η πρώτη -και αυτή που φαίνεται στα βιβλία πως πιστεύει περισσότερο η Σέρσεϊ- είναι ότι θα πεθάνει στα χέρια του μικρότερου αδερφού της, Τίριον. Η δεύτερη ερμηνεία είναι ότι ο αδερφός της, Τζέιμι, θα είναι αυτός που θα βάλει τέλος στη ζωή της (σ.σ.: Σέρσεϊ και Τζέιμι είναι δίδυμοι, ωστόσο πιθανώς να είναι κατά λίγα λεπτά μεγαλύτερη η Σέρσεϊ).

 

Η τρίτη και ίσως πιο δημοφιλής θεωρία είναι ότι η Σέρσεϊ δεν θα πεθάνει από κάποιον αδερφό της αλλά από έναν τρίτο που θα έχει μεταμφιεστεί είτε ως Τζέιμι είτε ως Τίριον. Και αυτός ο τρίτος δεν μπορεί να είναι άλλος από την Άρυα Σταρκ.

Δεδομένου βέβαια ότι στην τηλεοπτική σειρά δεν έχει αναφερθεί το μέρος της προφητείας για τον βαλόνκαρ, όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά: Όπως πχ η βασίλισσα του King’s Landing να πέσει νεκρή από το σπαθί τουΤζον Σνόου ή από τον εναπομείναντα δράκο της Ντενέρις. Η’ να αφαιρέσει η ίδια τη ζωή της. Ακόμα και το χειρότερο σενάριο, που είναι να μείνει ζωντανή…

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα