Game Of Thrones: Οργή στο διαδίκτυο – “Τζον Σνόου πώς μπόρεσες να το κάνεις αυτό;”

Game Of Thrones: Οργή στο διαδίκτυο – “Τζον Σνόου πώς μπόρεσες να το κάνεις αυτό;”

Το τέταρτο επεισόδιο του όγδοου κύκλου είχε πολλές "σκοτεινές" στιγμές, ωστόσο ο άδικος αποχαιρετισμός του Τζον με τον παλιόφιλο και σύντροφό του, έκανε τους χρήστες του διαδικτύου να βγουν από τα "ρούχα" τους.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΑΥΤΟ ΠΕΡΙΕΧΕΙ SPOILERS ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΤΑΡΤΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΤΟΥ ΟΓΔΟΟΥ ΚΥΚΛΟΥ ΤΟΥ GAME OF THRONES

Στο Game of Thrones υπάρχουν τρεις κατηγορίες επεισοδίων:

Πρώτη είναι οι μάχες, σφαγές, ξεκαθαρίσματα, πείτε το όπως θέλετε. Ακολουθούν τα επεισόδια που εστιάζουν περισσότερο στην ιστορία ενός ήρωα και στην εξέλιξή του και εκείνα που προχωρούν το σενάριο προς μια συγκεκριμένη κορύφωση.

Εν προκειμένω, το τέταρτο επεισόδιο του όγδοου κύκλου, μας έφερε στις πύλες του Κινγκς Λάντινγκ με αρκετές στενάχωρες στιγμές.

Η κύρια ήταν ο αποχαιρετισμός στη Missandei αλλά και στον Rhaegal. Οι θάνατοι και των δύο ήταν απρόβλεπτοι και απρόσμενοι. Ωστόσο, υπήρχε και μια τρίτη στιγμή που έκανε το τηλεοπτικό κοινό να εξοργιστεί με την παραγωγή και με τον… Τζον Σνόου, μιας και το σενάριο τον ήθελε να φέρεται ουδόλως ορθά απέναντι στον ανταρόλυκό του. Τον Ghost.

Ο Ghost ήταν ο σύντροφος του Jon για οκτώ σεζόν. Ο πιστός ακόλουθός του, ο οποίος κατάφερε να επιζήσει και από τη μάχη με τους ζωντανούς-νεκρούς στο Winterfell. Μάλιστα, ήταν δίπλα του, κλεισμένος σε κλουβί χωρίς να μπορεί να βοηθήσει, όταν εκτέλεσαν το αφεντικό του, πριν αναστηθεί και στεκόταν καρτερικά στο πλευρό του όσο ήταν νεκρός.

Στο τέταρτο επεισόδιο του τελευταίου κύκλου, ο Jon τον διώχνει χωρίς καν να τον αγγίξει.

Αρχικά οι φανατικοί της σειράς είχαν εξαγριωθεί γιατί το show παρουσίασε ελάχιστα τον Ghost στον τελευταίο κύκλο, ενώ έχει αφιερώσει πολλά περισσότερα πλάνα στους δράκους. Επίσης, τον δείχνει πολύ μικρότερο σε μέγεθος σε σχέση με το πώς έχει μεγαλώσει στα βιβλία (θυμίζει σε μέγεθος πόνυ).

Από την άλλη, ο ανταρόλυκος δεν είναι απλά “κατοικίδιο”. Είναι ένα μυθικό πλάσμα που συνδέεται με τους Stark και την ιστορία τους. Τους συμβολίζει και είναι η δύναμή τους.

Ο γκρι ανταρόλυκος σε λευκό φόντο είναι το έμβλημα του Οίκου Stark.

 

Όλα τα αδέρφια του Jon είχαν από έναν ανταρόλυκο. Ωστόσο μόνο ο Ghost και η Nymeria που αγνοείται, έχουν επιβιώσει.

Στα βιβλία, η σχέση του Snow με τον Ghost είναι τηλεπαθητική. Ο Ghost αισθάνεται όσα αισθάνεται ο “σύντροφός” του και ο Jon μπορεί να δει τα όνειρα του Ghost (χωρίς να κάνει warg όμως σαν τον Bran).

Έτσι, ο λύκος μοιάζει να είναι το alter ego του Snow. Πώς λοιπόν μπόρεσε εκείνος να τον αποχαιρετίσει τόσο εύκολα;

 

Πολλοί έγραψαν πως ο Jon βρίσκεται σε “κρίση ταυτότητας” απ’ όταν έμαθε πως τελικά δεν είναι ο μπάσταρδος του Ned Stark, αλλά ότι ρέει αίμα Targaryen μέσα του.

Στον πρώτο κύκλο της σειράς έλαβε τον Ghost από τον “πατέρα” του ως Stark. Τότε που ο Robb είχε βρει ένα νεκρό θηλυκό με έξι κουτάβια, τον πρώτο ανταρόλυκο που εμφανίστηκε σε περιοχές νότια του Τείχους τα τελευταία διακόσια χρόνια.

Τώρα, ο “άρχοντας του Βορρά” κατάφερε να αποχαιρετίσει όπως έπρεπε τον Tormund και τον Sam, αλλά όχι τον σπάνιο, αλμπίνο ανταρόλυκό του.

“Ο Ghost συμβολίζει το παρελθόν του το οποίο θέλει να αφήσει πίσω”, γράφει ένας χρήστης του Reddit.

 

“Στην πραγματικότητα μας δείχνει πως θέλει να αποδεχθεί τη νέα του ταυτότητα παρότι ισχυρίζεται πως δεν θα διεκδικήσει το στέμμα”.

Ο Sam, η Gilly, ο Tormund και ο Ghost συμβολίζουν για πολλούς τις τρεις ταυτότητες που αφήνει πίσω για να γίνει κάτι νέο: Τη ζωή του ως Night Watch, τους Άγριους φίλους του και τη ζωή του ως “μπάσταρδος Stark”.

Από την άλλη, πράγματι ένας ανταρόλυκος δεν έχει θέση στον νότο, και αυτό ο Jon το ξέρει καλά.

Τι γίνεται όμως με την “Targaryen πλευρά” του Snow, ειδικά τώρα που πέθανε έτσι άδοξα ο Rhaegal;

Ο Jon επί της ουσίας έχει χάσει και τα δύο πλάσματα που τον συμβόλιζαν μέσα σε ένα επεισόδιο. Αυτό που δεν έχει χάσει όμως, είναι οι πραγματικοί του σύμμμαχοι. Δηλαδή τα Stark αδέρφια του που συνεχώς διατείνονται πως είναι “οικογένεια”. Ο Jon το παραδέχεται και τους ορκίζει σε αυτό αποκαλύπτοντας το μυστικό του (το οποίο βέβαια η Sansa δεν κράτησε).

Μένει να δούμε αν ο Ghost θα επιστρέψει για να σώσει για ακόμη μια φορά τον Jon και αν η Nymeria επανεμφανιστεί για την Arya.

Θυμίζουμε εδώ πως στο έβδομο επεισόδιο της πέμπτης σεζόν ο Ghost έσωσε από βέβαιο θάνατο τον Samwell Tarly μαζί με την αγαπημένη του Gilly.

Σε κάθε περίπτωση, στον Ghost άξιζε ένας καλύτερος αποχαιρετισμός. Και σε κάθε περίπτωση χρειαζόταν περισσότερη προβολή στη σειρά, συνολικά. Άλλωστε ο Miguel Sapochnik είχε φροντίσει να μας ενημερώσει ότι οι περιορισμένες σκηνές με τους ανταρόλυκους, ήταν θέμα μπάτζετ, γι’ αυτό και δεν είδαμε τον αλμπίνο φίλο του Jon στη μάχη των Μπάσταρδων.

 

Παρακάτω μερικές από τις κυριότερες αντιδράσεις στο Twitter.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα