Game of Thrones: Τα ερωτήματα που μας άφησε αναπάντητα το τέταρτο επεισόδιο

Game of Thrones: Τα ερωτήματα που μας άφησε αναπάντητα το τέταρτο επεισόδιο

Οκτώ και ένα ερωτήματα που μας έμειναν αναπάντητα μετά το τέλος του τέταρτου επεισοδίου του όγδοου κύκλου και με μόλις δύο να έχουν μείνει για να ολοκληρώσουν μια για πάντα την επιτυχημένη σειρά.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΑΥΤΟ ΠΕΡΙΕΧΕΙ SPOILERS ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΤΑΡΤΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΤΟΥ ΟΓΔΟΟΥ ΚΥΚΛΟΥ ΤΟΥ GAME OF THRONES

Πολλά τα κενά και τα αναπάντητα ερωτήματα που μας άφησε το χθεσινό επεισόδιο του Game of Thrones, το τέταρτο κατά σειρά για τον τελευταίο κύκλο.

Πάμε να τα απαριθμήσουμε παρακάτω.

Πώς σώθηκε ο μισός στρατός από τη μάχη του Winterfell;

Η αλήθεια είναι πως στο τέλος του τρίτου επεισοδίου της όγδοης σεζόν είχαμε δει τους βασικούς ήρωες να μένουν ζωντανοί. Ωστόσο οι επιζήσαντες εντός των τειχών, ήταν μετρημένοι. Ειδικά οι Ντοθράκι ήταν οι πρώτοι που έπεσαν με ελάχιστους να επιστρέφουν μετά την άτακτη υποχώρηση.

Πώς γίνεται λοιπόν να έχουν μείνει ζωντανοί οι μισοί άνδρες των συμμάχων όπως μας ενημερώνουν οι “στρατηγοί” στην αρχή του επεισοδίου λίγο μετά το μεγάλο γλέντι; Σε κάθε περίπτωση δεν αρκούν για να πολιορκήσουν το King’s Landing βάσει ρεαλιστικής στρατηγικής προσέγγισης, και δεδομένου ότι έμεινε μόλις ένας δράκος.

 


Γιατί δεν διαλύθηκαν τα πτώματα των μαχητών αφού τους σήκωσε ο Night King;

Αρχικά να πούμε πως οι σύμμαχοι καίνε τους νεκρούς εθιμοτυπικά. Δεν έχουν λόγο να το κάνουν έτσι ώστε να μη γίνουν βαμπίρ, άπαξ και πλέον Night King δεν υπάρχει.

Ωστόσο, εύλογα χρήστες του Twitter ανέπτυξαν την εξής απορία: Αφού κατά τη διάρκεια της μάχης ο Night King “σήκωσε” όλους τους νεκρούς την ώρα που αποπειράθηκε να του επιτεθεί ο Jon, πώς γίνεται και δεν διαλύθηκαν τα σώματά τους όταν πέθανε ο ηγέτης του Σκότους όπως έγινε με όλα τα λοιπά ζόμπι και Wights;

 

Γιατί μας έδειξαν μόνο 40 πτώματα;

Σε κάθε περίπτωση, οι νεκροί που θα έπρεπε να καούν ήταν κατά πολύ περισσότεροι. Η επιλογή εξυπηρετεί καθαρά και μόνο το σενάριο, για να εστιάσουμε στους νεκρούς που είχαν ιδιαίτερη σημασία για όσους έμειναν πίσω.

Σημασία είχε εν προκειμένω ο ηγετικός λόγος του Jon.

Πώς δεν ήξεραν για τον στόλο του Euron Greyjoy;

Δεδομένου ότι οι σύμμαχοι γνώριζαν για την ύπαρξη στόλου, πώς γίνεται να ήταν τόσο απροετοίμαστοι κατά το ταξίδι τους;

Σίγουρα, δεν θα μπορούσαν να περιμένουν πως υπάρχουν γιγαντιαίες βαλλίστρες, ωστόσο η όλη ανάπτυξή τους ήταν σαν να πηγαίνουν ταξίδι αναψυχής μέχρι να πέσουν πάνω στον Euron Greyjoy.

Γιατί δεν έκαψε τα πλοία από πίσω η Dany;

Ιδού κάτι απλό που θα μπορούσε να έχει κάνει όπως αποκάλυψε χρήστης του Reddit:

 

Ένα στρατηγικό πλάνο που ομολογουμένως θα είχε λειτουργήσει.

Και ναι, το είχε ξανακάνει. Για θυμηθείτε τι έγινε στο επεισόδιο 9 του έκτου κύκλου, παρακάτω.

Ενώ της σκότωσαν το ένα παιδί γιατί η Daenerys αποφάσισε αψυχολόγητα να ορμήσει εναντίον του στόλου αλλά να μην κάνει κάτι;

Η απόφασή της αυτή δεν έχει λογική μιας και έβαλε σε ρίσκο και το δεύτερο “παιδί” της που της έχει απομείνει. Ίσως βέβαια εδώ να βλέπουμε μια πρώτη ξεκάθαρη μεταστροφή της σε “Mad Queen” στα χνάρια του πατέρα της.

Πώς μπήκε στο Winterfell ο Bronn χωρίς να τον πάρουν χαμπάρι;

Και ξαφνικά ο Bronn στο ξεκάρφωτο μπουκάρει στην αίθουσα που κάθονται Tyrion και Jaime και έχουν χαλαρή κουβέντα. Τους σημαδεύει με τη βαλλίστρα του και τους απειλεί με τον Tyrion να χειρίζεται τελικά μαεστρικά το θέμα και να σώζει την κατάσταση. Πώς όμως έφτασε μέχρι εκεί ο Bronn και βρήκε τους δύο Lannister μαζί στον ίδιο χώρο εξυπηρετώντας τα πλάνα της Cersei; Υπάρχει “καρφί” ή όχι; Όπως και να’χει, αυτό μάλλον δεν θα το μάθουμε ποτέ.

 

Γιατί η Cersei δεν σκότωσε τον Tyrion τώρα που τον είχε στο χέρι;

O Tyrion ξέρει πως η Cersei είναι έγκυος και όχι από τον Euron (κάτι που μάλλον αντιλαμβάνεται και ο ίδιος). Η Cersei θα μπορούσε να τον σκοτώσει μπροστά στα τείχη, ωστόσο η ίδια θέλει να διαφυλάξει την οικογένεια Lannister. Άλλωστε, είχε πάμπολλες ευκαιρίες να σκοτώσει τον Tyrion στο παρελθόν. Προφανώς εκτιμά πως ο Euron δεν θα επιβιώσει για πολύ καιρό ακόμα, και πως ίσως ο συμπαθής νάνος να πάει πάλι με το μέρος της για να σώσει τον εαυτό του.

Από την άλλη, όπως είχε πει ο Tywin στον Tyrion μετά το Red Wedding: “Εξήγησέ μου, γιατί είναι πιο σοφό να σκοτώσει κανείς 10.000 άνδρες σε μια μάχη από το να σκοτώσεις μια ντουζίνα σε ένα δείπνο;”. Αλλά όταν μιλάμε για τη Cersei και πλέον και τη Dany, δεν μπορούμε να μιλάμε για “σοφές” αποφάσεις.

Και μένει να δούμε τι κάνει τον Euron να κοιτάζει αγχωμένος προς τον ουρανό στο τρέιλερ του επόμενου επεισοδίου.  Λέτε να δούμε έναν… “Drogon” με εξάρτυση; Ή μήπως ο Rhaegal ζει; Υπομονή και θα μάθουμε.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα