Γιώτα Φέστα: Αποκάλυψε τον λόγο που εξαφανίστηκε από την τηλεόραση

Διαβάζεται σε 4'
Γιώτα Φέστα
Γιώτα Φέστα Glomex/MEGA

Η γνωστή ηθοποιός Γιώτα Φέστα μίλησε για την υποκριτική, την μεγάλη αποχή της από την τηλεόραση, αλλά και για τους νέους ηθοποιούς.

Καλεσμένη στην εκπομπή “Ελένη” με την Ελένη Μενεγάκη βρέθηκε η γνωστή ηθοποιός Γιώτα Φέστα, η οποία φέτος πρωταγωνιστεί ως “Λαμπρινή” στη δραματική σειρά του MEGA “Το Ναυάγιο”.

Μιλώντας για το πώς αποφάσισε να γίνει ηθοποιός, είπε αρχικά: “Δεν είχα τα ερεθίσματα. Αλλά πάντα με διάλεγαν να λέω ποιήματα και μετά, στο γυμνάσιο και στο λύκειο, με έβαζαν να διαβάζω κομμάτια. Μάλλον κάτι υπήρχε που έβλεπαν. Αυτό μου έχει μείνει και όταν διδάσκω, το πρώτο εξάμηνο διδάσκω ποίηση. Οπότε, είχα μια σχέση με τον λόγο. Μετά, στην τελευταία τάξη ήθελα να σκηνοθετήσω μια παράσταση και να παίξω. Αλλά η παράσταση δεν έγινε ποτέ. Τότε άρχισα και έβλεπα πολύ θέατρο”.

Αναφέρθηκε, επίσης, και στον πατέρα της, λέγοντας: “Όταν πέρασα στο Εθνικό κάλεσαν το μπαμπά μου να του πουν πως πήρα υποτροφία, και δεν ενδιαφέρθηκε πολύ. Ήταν πολύ διχασμένος μέσα του. Νομίζω με πήγε λίγο πίσω αυτό στη διάρκεια των χρόνων. Μου δημιούργησε ένα μεγάλο διχασμό. Ότι είμαι με το ένα πόδι μέσα στη δουλειά και με το άλλο απ’ έξω. Είναι πολύ σημαντικό τα παιδιά να τα στηρίζει ο γονιός. Το πιο σημαντικό είναι τα παιδιά να έχουν επιθυμία. Γιατί βλέπουμε και πολλά παιδιά να μην έχουν επιθυμία”.

“Δεν σκεφτόμουν πως θα γεράσω ως ηθοποιός. Είχα πάντα μία απόσταση από τα πράγματα και δεν πίστευα πάρα πολύ στον εαυτό μου, ακόμα και τώρα. Πιστεύω πως υπάρχουν πιο δύσκολα επαγγέλματα από τα δικά μας. Δεν είχα ποτέ την αίσθηση πως επειδή είμαι ηθοποιός, είμαι κάποια ή κάτι διαφορετικό. Πέρασαν πολλά χρόνια για να πω ότι “α αυτό που έκανες ήταν καλό”. Πήρα το βραβείο, χάρηκα αλλά φοβήθηκα πολύ από τη δημοσιότητα. Δεν μπορούσα να τη διαχειριστώ εύκολα” εξήγησε σε άλλο σημείο της συνέντευξής της η Γιώτα Φέστα.

Συνεχίζοντας, σημείωσε:Θαυμάζω τους ηθοποιούς που χτίζουν σιγά σιγά κάτι. Εγώ έγινα από τη μία μέρα στην άλλη διάσημη και δεν μπορούσα να το διαχειριστώ. Υπήρχε ένας συντηρητισμός, γιατί εγώ σαν χαρακτήρας δεν ήμουν έτσι, αλλά υπήρχε ο διχασμός. ‘Ήθελα πολύ να δει ο μπαμπάς μου το έργο και με στεναχωρούσε που δεν το έκανε. Ήμουν επαναστατημένη νέα. Δεν παντρευτήκαμε με τον άντρα μου γιατί πήραμε το καπέλο της επανάστασης”.

“Τα παιδιά σήμερα δυσκολεύονται πολύ και γι’ αυτό θεωρώ πως είναι πιο ώριμοι. Θαυμάζω πολύ τους νέους ηθοποιούς. Τα όνειρα που είχαμε εμείς είναι τα ίδια όνειρα με τα σημερινά παιδιά. Τα παιδιά διαφέρουν όμως, το ένα με το άλλο ανάλογα με την παιδεία τους” δήλωσε.

Η Γιώτα Φέστα για την αποχή της από την τηλεόραση

Η Γιώτα Φέστα αναφέρθηκε, τέλος, στο come-back της στην τηλεόραση, καθώς φέτος την απολαμβάνουμε στη νέα δραματική σειρά του MEGA “Το Ναυάγιο”.

“Αυτή η γυναίκα είναι αυτή που διώχνει το παιδί της. Αλλά πιστεύει στο παιδί της και συνεχίζει να πιστεύει πως ζει γιατί δεν βρήκε ένα σώμα να κλάψει. Προσπάθησα να βρω ένα μη στερεοτυπικό τρόπο. Να έχει πυγμή για να βασίζεται στην πίστη της, για το παιδί της. Είναι αμετακίνητη σε αυτά που λέει” είπε για τον ρόλο της η γνωστή ηθοποιός.

Όσο για το διάστημα που έλειπε από το “γυαλί”, αποκάλυψε: “Το ότι εξαφανίστηκα από τη τηλεόραση είχε να κάνει με την προσωπική μου ζωή. Καμιά φορά σε οδηγεί να απέχεις από τη δουλειά. Δεν φοβήθηκα πως θα με “προσπεράσουν”. Αυτό που έπαιξε ρόλο ήταν όταν κατάλαβα και συνειδητοποίησα ότι η επιθυμία μου για αυτή τη δουλειά είναι βαθιά και αληθινή, τότε είπα “όχι, εγώ πρέπει να είμαι εδώ, να είμαι μέσα””.

“Έχω αρχείο με τις δουλειές μου, πιο νέα κρατούσα μεγαλύτερο αρχείο. Δεν έχω δυστυχώς όλες τις ταινίες που θα ήθελαν να έχω. Έχω κάνει πάρα πολλές ταινίες μικρού μήκους”, ανέφερε, επίσης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα