Harry & Meghan: Η κίνηση της Μαρκλ που εξόργισε τους τηλεθεατές – Η ειρωνεία στους θεσμούς και στη βασίλισσα

Harry & Meghan: Η κίνηση της Μαρκλ που εξόργισε τους τηλεθεατές – Η ειρωνεία στους θεσμούς και στη βασίλισσα
Harry & Meghan Twitter@DominicFarrell

Ειρωνεία στους θεσμούς και την εκλιπούσα βασίλισσα Ελισάβετ βλέπουν οι τηλεθεατές του ντοκιμαντέρ "Harry & Meghan" που προβάλλεται στο Netflix στην περιγραφή της Μέγκαν Μαρκλ για τη στιγμή που συνάντησε για πρώτη φορά τη μονάρχη.

Τα πρώτα τρία επεισόδια του πολυαναμενόμενου ντοκιμαντέρ “Harry & Meghan” προβάλλονται ήδη στο Netflix, προκαλώντας σεισμικές δονήσεις στη μοναρχία της Μεγάλης Βρετανίας, και αν κάποιοι παρακολουθούν με μεγάλο ενδιαφέρον τις αλήθειες του Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ για τη ζωή τους στο Παλάτι, μεγάλη μερίδα των τηλεθεατών αντέδρασε και στάθηκε σε μία συγκεκριμένη στιγμή.

Αυτή που η Μέγκαν Μαρκλ περιγράφει την πρώτη συνάντηση με τη βασίλισσα Ελισάβετ Β’ αλλά και την υπόκλιση που λόγω πρωτοκόλλου έπρεπε να κάνει μπροστά στη μονάρχη.

Συγκεκριμένα, στο δεύτερο επεισόδιο του ντοκιμαντέρ του Netflix “Harry & Meghan”, η Μέγκαν θυμήθηκε την πρώτη της συνάντηση με τη γιαγιά του πρίγκιπα Χάρι λίγο αφότου άρχισαν να βγαίνουν ως ζευγάρι το 2016. Όπως φαίνεται να λέει η ίδια, δεν ήταν προετοιμασμένη για τη γνωριμία με τη βασίλισσα και πως δεν ήξερε ότι θα τη συναντούσε παρά μόνο λίγες ημέρες πριν.

“Η γιαγιά μου ήταν το πρώτο ανώτερο μέλος της οικογένειας που γνώρισε η Μέγκαν”, αναφέρει ο Δούκας του Σάσεξ. “Δεν είχε ιδέα από τι αποτελούνταν όλα αυτά, οπότε ήταν λίγο σοκ το σύστημα για εκείνη”, αναφέρει.

Στη συνέχεια, ο πρίγκιπας Χάρι αναγνώρισε τη δυσκολία να εξηγήσει το βασιλικό πρωτόκολλο στην Αμερικανίδα φίλη του, λέγοντας στην κάμερα: «Πώς το εξηγείς αυτό στους ανθρώπους; Πώς εξηγείς ότι υποκλίνεσαι στη γιαγιά σου; Και ότι θα χρειαζόταν να υποκλιθεί κανείς, ειδικά σε έναν Αμερικανό. Είναι περίεργο.”

Εκείνη τη στιγμή λοιπόν η Μέγκαν σκύβει το κεφάλι της ανοίγοντας διάπλατα τα χέρια της, ενώ ο Χάρι που κάθεται δίπλα της την παρακολουθεί σχεδόν απορημένος. “Ήταν κάπως έτσι. Υποκλίθηκα όπως πίστευα… Χαίρομαι που σας συναντώ Μεγαλειοτάτη”, αναφέρει η Μέγκαν

Αυτή ήταν η στιγμή του δεύτερου επεισοδίου για το οποίο το πρώην βασιλικό ζεύγος δέχθηκε τα περισσότερα πυρά, με τα σχόλια να αναφέρουν πως με τη στάση της αυτή η Μέγκαν Μαρκλ δείχνει να ειρωνεύεται τόσο τους θεσμούς όσο και την εκλιπούσα βασίλισσα.

Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, πολλοί ήταν εκείνοι που χαρακτήρισαν “άβολη” τη σκηνή αυτή, εκφράζοντας τη δυσφορία τους για την “ασέβεια” που δείχνει η δούκισσα.

“Αυτό υποτίθεται ότι ήταν αστείο; Θεέ μου η έλλειψη σεβασμού”, “Προσπαθεί να είναι αστεία;; Ως Αμερικανίδα, δεν είναι πραγματικά τόσο δύσκολο να αντιληφθείς την υπόκλιση στη βασίλισσα”, “Γνωρίζω ότι αυτό γυρίστηκε πριν πεθάνει η Ελισάβετ, αλλά υπάρχει ένα στοιχείο κοροϊδίας σε αυτό”, “Πόσο ασεβές και προσβλητικό”, ήταν μόνο μερικά από τα σχόλια των χρηστών στο Twitter.

Δεν ήταν λίγοι εκείνοι που επικεντρώθηκαν στην αντίδραση του Χάρι, αναφέροντας πως ο ίδιος φαίνεται ντροπιασμένος από τη στάση της συζύγου του. “Δείχνει να αισθάνεται πάρα πολύ άβολα”, παρατήρησε κάποιος.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα