Το Harry & Meghan προκαλεί νέες σεισμικές δονήσεις στη μοναρχία της Μεγάλης Βρετανίας

Το Harry & Meghan προκαλεί νέες σεισμικές δονήσεις στη μοναρχία της Μεγάλης Βρετανίας
AP / @Seth Wenig

Το Harry & Meghan είναι διαθέσιμο από το πρωί στο Netflix και είναι ήδη trend. Οι πρωταγωνιστές του Megxit δεν αφήνουν κανέναν σε ησυχία.

Όπως είχε ‘τάξει’, την Πέμπτη 8/12 το Netflix ανέβασε στην πλατφόρμα τα τρία από τα έξι επεισόδια του πολυαναμενόμενου ντοκιμαντέρ Harry & Meghan.

Το ζευγάρι δεν αφήνει κανέναν στο απυρόβλητο, εξ ου και πριν μεσημεριάσει το προϊόν του έγινε παγκόσμιο trend.

Πράγμα που ήταν αναμενόμενο.

Από το trailer ήταν ξεκάθαρο πως το ζευγάρι δέχθηκε την πρόταση του κολοσσού του streaming για δυο λόγους: τον ευνόητο (τις απολαβές) και τις αλήθειες τους.

Έως τώρα μιλούσαν άλλοι για εκείνους και το Megxit: τους λόγους που εγκατέλειψαν το Μπάκιγχαμ.

Όπως λέει στο trailer η Μέγκαν Μαρκλ, γιατί να μην εξιστορήσουν οι ίδιοι οι πρωταγωνιστές τα γεγονότα;

Προφανώς κι έτσι ελέγχεις απόλυτα και το περιεχόμενο -καλύτερα και από τις αποκαλύψεις στην Όπρα Ουίνφρι.

Το πρώτο επεισόδιο λοιπόν, επικεντρώνεται στο πώς γνωρίστηκε το ζευγάρι, μέσω ενός κοινού τους φίλου στο Instagram και το πώς ο Χάρι μεγάλωσε με τα media να εισβάλουν καθημερινά στη ζωή του.

Την ίδια ώρα, θα δείτε εικόνες της αείμνηστης μητέρας του, Νταϊάνα να τα βάζει με φωτογράφους, σε βασιλικό ταξίδι για σκι της δεκαετίας του ’90.

Η Guardian ξεχώρισε ως στιγμή του πρώτου επεισοδίου το γεγονός ότι ο Χάρι είπε πως η Μέγκαν του θύμιζε πολύ τη μητέρα του -ως προς τη συμπεριφορά της. Δηλαδή, πως αμφότερες ήταν γεμάτες φροντίδα και συμπόνια.

“Είναι τόσα πολλά τα κοινά μεταξύ της Μέγκαν και της μητέρας μου. Έχε την ίδια συμπόνια, την ίδια ενσυναίσθηση, την ίδια αυτοπεποίθηση. Εκπέμπει αυτήν τη ζεστασιά. Αν είχαν γνωριστεί, θα γίνονταν οι καλύτερες φίλες”.

Πρόσθεσε ότι αναζητούσε κάποια που “να έχει τη διάθεση και την ικανότητα” να σηκώσει το βάρος της σχέσης με μέλος της βασιλικής οικογένειας”.

Ομολόγησε πως αρχικά έπρεπε να κρατήσουν το δεσμό τους κρυφό από τα media “γιατί σε κάθε σχέση που είχα, έρχονταν τα πάνω κάτω μέσα σε λίγες εβδομάδες, εξαιτίας της εισβολής των ενημέρωσης στη ζωή των συντρόφων μου και των οικογενειών τους”.

Για τον Χάρι ήταν έρωτας με την πρώτη ματιά.

“Σκέφτηκα από νωρίς πως η Μέγκαν είναι η γυναίκα με την οποία θέλω να περάσω το υπόλοιπο της ζωής μου. Το μυαλό μου, την ίδια ώρα διαπίστωνε πως ήταν τέλεια για το ρόλο”.

Τα πρώτα ραντεβού είχαν κυνηγητό με αυτοκίνητα, οδήγηση κάτω από τα ‘ραντάρ’ όσων επιτηρούσαν τον Πρίγκιπα και πολλές μεταμφιέσεις. “Προσπαθήσαμε και οι δύο να το διασκεδάσουμε, όσο μπορούσαμε, ώστε να έχουμε μια όσο πιο φυσιολογική ζωή γινόταν”.

Η Μέγκαλ ομολόγησε πως πάντα της άρεσαν οι αγκαλιές, κίνηση που βρίσκουν άβολη οι Βρετανοί.

Πρόσθεσε ότι εξεπλάγη που η οικογένεια του Χάρι συμπεριφέρεται με τον ίδιο επίσημο τρόπο, πίσω και μπροστά από τις κλειστές πόρτες. Άφησε και να εννοηθεί ότι ο Ουίλιαμ και η Κέιτ δεν την καλωσόρισαν, όπως περίμενε.

Ο Χάρι σύστησε τη Μέγκαν κατ’ αρχάς στη γιαγιά του, τη Βασίλισσα Ελισάβετ. “Όπως πλησίαζε η ώρα της συνάντησης, ρώτησα τη Μέγκαν αν ξέρει να υποκλίνεται. Νόμισε πως αστειευόμουν”.

Η οικογένεια του πίστευε πως ήταν άλλη μια σχέση του νεαρότερου γιου του νυν Βασιλιά Καρόλου. Πως δεν θα ‘κρατούσε’ γιατί “είναι Αμερικανίδα ηθοποιός” και “ήταν εύκολο να χρησιμοποιηθεί το στερεότυπο”.

“Αξίζει ο Χάρι όσα περνάς;”

Η Μαρκλ χαρακτήρισε ως “ενορχηστρωμένο ριάλιτι” τη συνέντευξη Τύπου που είχε δώσει το ζευγάρι, όταν ανακοίνωσε τον αρραβώνα του “καθώς είχαμε προετοιμαστεί για κάθε δευτερόλεπτο της διαδικασίας, μέσω κοουτσαρίσματος”.

Είπε και ότι έως εκείνο το σημείο “πίστευα αυτό που μου είχαν πει. Πως όλα θα περάσουν. Όλα θα βελτιωθούν και ότι αυτό που γινόταν με τα media ήταν ό,τι πάντα, σε κάθε νέο γεγονός”.

Άνθρωπος της ομάδας ασφαλείας της, ενημέρωσε πως αυτό που γινόταν με τα media ήταν εξωπραγματικό. Η Μέγκαν είχε ειδικό οδηγό, εκπαιδευμένο στην οδήγηση αποφυγής, για να πηγαίνει από το σπίτι στη δουλειά και πίσω. “Ήταν τρομαχτικό. Πάντα υπήρχαν άνθρωποι έξω από την πόρτα της και κάποιοι που επιχειρούσαν να μπουν στο σπίτι της”.

Οι φίλοι της τη ρωτούσαν “αν αξίζει ο Χάρι όλα αυτά που περνάω“.

Διάφοροι επιχειρούσαν και να μπουν στο τρέιλερ, στα σετ των γυρισμάτων που έκανε. “Κάποια στιγμή άρχισα να φοβάμαι. Ένιωθα πως έχω stalkers“. Δεν μίλησε στην αστυνομία “γιατί δεν θα γινόταν κάτι, δεδομένου του ποιος ήταν ο σύντροφος μου”.

“Η οικογένεια μου τάισε την τρέλα των media για τη σχέση μας”

Ο Χάρι κάνει μια ‘δυνατή’ δήλωση για το “φυλετικό στοιχείο”, στην κάλυψη των μέσων ενημέρωσης όταν η σχέση τους έγινε δημόσια.

Αποκαλύπτει και ότι ο πατέρας του, του είχε επισημάνει πως αν δεν βρει τρόπο να διαχειριστεί το ‘σύστημα’, θα τρελαθεί, πριν τονίσει πως η οικογένεια του είναι υπεύθυνη για το ‘τάισμα’ της τρέλας των μέσων μαζικής επικοινωνίας για τη σχέση του με τη Μέγκαν.

“Ήταν ο κυνηγός εναντίον του θηράματος”.

Ήταν ένας από τους λόγους που διάλεξε να μην παίξει το ‘παιχνίδι’ και έφυγε.

Επέμεινε στον ισχυρισμό του ότι “υπήρχε τεράστιο επίπεδο ασυνείδητης προκατάληψης” στην οικογένεια του. Το ντοκιμαντέρ αναφέρεται στο ρατσιστικό ‘βάρος’ καρφίτσας που φόρεσε η Πριγκίπισσα Μισέλ του Κεντ, σε εκδήλωση στην οποία ήταν και η Μέγκαν το 2017.

“Το θέμα με την ασυνείδητη προκατάληψη, είναι πως στην πραγματικότητα δεν φταίει κανένας. Μόλις όμως, σου επισημάνουν το ζήτημα ή το εντοπίσεις μέσα σου, πρέπει να το διορθώσεις”, λέει ο Χάρι πριν επαναλάβει πως αισθάνεται μόνο ντροπή για τη φωτογραφία του παρελθόντος, να φορά ναζιστική στολή σε πάρτι. “Ίσως ήταν ένα από τα μεγαλύτερα λάθη της ζωής μου”.

“H οικογένεια αυτή είναι δική μας προς εκμετάλλευση”

Εξήγησε και ότι τα μέλη της βασιλικής οικογένειας ένιωσαν ότι οι σύζυγοί τους είχαν περάσει μέσα από τη ‘μηχανή’ των media (βλ. μηχανή του κιμά) σαν να ήταν μια ιεροτελεστία μύησης. Oπότε δεν έκριναν πως υπήρχε λόγος να τύχει ειδικής μεταχείρισης ή προστασίας η Μέγκαν.

Όπως μιλούσαν πιο ‘βαθιά’ για το γάμο τους, είπαν πως και οι δύο ήταν παιδιά διαλυμένων οικογενειών. Ο Χάρι περιέγραψε τη δική του πραγματικότητα ως εξής: “Με τραβούσαν από το ένα μέρος στο άλλο ή υπήρχε ανταγωνισμός μεταξύ των γονιών μου ή περνούσα περισσότερο χρόνο σε ένα μέρος, ενώ ήθελα να είμαι σε άλλο”.

Η Μέγκαν τόνισε ότι “η ζωή μου θα ήταν πιο εύκολη, αν υπήρχαν… δύο Μέγκαν από το να έχω δυο σπίτια”.

Η μεγαλύτερη αλήθεια που λέει ο Χάρι ενδεχομένως να είναι το αυτή η οικογένεια είναι δική μας προς εκμετάλλευση. Το τραύμα της είναι η ιστορία μας και η αφήγησή μας που πρέπει να ελέγξουμε”, σε συζήτηση για τους ‘βασιλικούς ανταποκριτές’ που ακόμα και τώρα δεν αντιλαμβάνεται πλήρως.

Τη συνέχεια θα τη δείτε στο Netflix.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα