Η 22χρονη διεμφυλική δεν έγινε δεκτή στο Next Top Model, αλλά δεν είναι αυτή η είδηση

Η 22χρονη διεμφυλική δεν έγινε δεκτή στο Next Top Model, αλλά δεν είναι αυτή η είδηση

Η ιστορία της Καίτης Γκραμμά έχει να κάνει με την πραγματική ουσία της οικογένειας. Του χώρου μέσα στον οποίο κάθε ένας, όποιος και αν επιλέξει να είναι, μπορεί να νιώθει επιθυμητός, ασφαλής και αγαπημένος.

Μια ιδιαίτερα ξεχωριστή ιστορία παρουσίασε ο δημοσιογράφος Άρης Καβατζίκης στην εκπομπή της Τετάρτης. Ο συνεργάτης της Φαίης Σκορδά συνάντησε της Καίτη Γκραμμά μια διεμφυλική γυναίκα που ονειρεύεται να γίνει Top Model και της οποίας η ιστορία και η εξαιρετική σχέση με την οικογένειά της, που την αγκάλιασε στην επιλογή της μόνο χαμόγελα μπορεί να φέρει σε όποιον την παρακολουθήσει.

Η Καίτη Γκραμμά μίλησε στο ψυχαγωγικό μαγκαζίνο του ΑΝΤ1 «Το Πρωινό» αποκάλυψε επίσης ότι δήλωσε συμμετοχή στο Greece’s Next Top Model, πήρε τέσσερα “ΝΑΙ” από τους κριτές, όμως δεν θα την δούμε ποτέ εκεί, καθώς νομικά και για τους όρους του παιχνιδιού θεωρείται άνδρας, κάτι που υποχρεώνει την παραγωγή να ακυρώσει τη συμμετοχή της.

Η συνειδητοποίηση

«Δεν είναι ακριβώς ότι επέλεξα. Στα 14 χρόνια, ανέβηκα πρώτη φορά στα ψηλοτάκουνα της αδερφής μου, δυο χρόνια μεγαλύτερη από εμένα και πήγαινα ‘αλφάδι’» θυμάται η ίδια μιλώντας στην κάμερα του ΑΝΤ1 και προσθέτει: «Κάθε βράδυ από εκείνη την ημέρα έβαζα ξυπνητήρι στις 3.00 τα ξημερώματα για να μην με δει κανείς, ανέβαινα στα ψηλοτάκουνα και ξεκινούσα. Δεν ήξερα γιατί το κάνω, απλά μου έδινε μια εσωτερική χαρά αυτό».

Κάθε βράδυ από εκείνη την ημέρα έβαζα ξυπνητήρι στις 3.00 τα ξημερώματα για να μην με δει κανείς, ανέβαινα στα ψηλοτάκουνα και ξεκινούσα

Η Καίτη Γκραμμά έχει δύο αδέρφια, έναν αδερφό και μια αδερφή με τα οποία διατηρεί άριστες σχέσεις. «Ο αδερφός μου ήταν πάντα υπερπροστατευτικός, εκείνος που δεν αντέχει να πληγώσει κανείς την μικρή του αδερφή» σχολιάζει, ενώ μιλά με τα καλύτερα λόγια και για τους γονείς της, δημοσίους υπαλλήλους από την Θεσσαλονίκη που στάθηκαν πλάι στην επιλογή της. Ήταν όπως λέει πολύ καλή μαθήτρια, έκανε τους γονείς της περήφανους και τελικά πέρασε στη νομική, όπου σήμερα είναι τελειόφοιτη.

Η δυσκολία της αποδοχής

Η Γκραμμά εξηγεί πως προφανώς ήταν δύσκολο για τους γονείς της να διαχειριστούν την κατάσταση. «Κανείς δεν είναι εντάξει από την πρώτη στιγμή. Όταν έρχεται το παιδί σου, ο γιος σου, 15 χρονών και σου λέει ‘μαμά, μαμά είμαι κορίτσι, θέλω να κάνω επαναπροσδιορισμό φύλλου και να γίνω top model’ εννοείται ότι δεν το αποδέχονταν» αναφέρει και εξηγεί πως προσπάθησαν από κοινού να βρουν ισορροπίες. «Πήγαμε σε ψυχολόγο όλοι μαζί, ως οικογένεια, για να το συζητήσουμε» σχολίασε για την στήριξη που έχει από τότε από όλα τα μέλη της οικογένειας. «Είμαστε μια οικογένεια μεσοαστική, όπως είναι όλες» προσθέτει και συνεχίζει λέγοντας πως ήταν οι γονείς της που σήκωσαν το οικονομικό βάρος της διαδικασίας επαναπροσδιορισμού φύλου.

Είναι ασπίδα και σπαθί μου οι γονείς μου. Όταν παρουσιάστηκα μπροστά τους ως Καίτη Γκραμμά, ήρθαν και οι δύο και μου είπαν ότι συμβεί από εδώ και πέρα θα το περάσουμε μαζί

«Είναι ασπίδα και σπαθί μου οι γονείς μου. Όταν παρουσιάστηκα μπροστά τους ως Καίτη Γκραμμά, ήρθαν και οι δύο και μου είπαν ότι συμβεί από εδώ και πέρα θα το περάσουμε μαζί» δηλώνει στα 22 της, σίγουρη για τον εαυτό της και με την στήριξη των δικών της ανθρώπων, η Καίτη Γκραμμά.

Η διαδικασία επαναπροσδιορισμού φύλου

Η κα. Γκραμμά αναφέρει πως έχει ήδη δρομολογηθεί η διαδικασία για την επέμβαση επαναπροσδιορισμού φύλλου που θα γίνει στην Ελλάδα. Στην παρατήρηση του δημοσιογράφου, πως από την ιστορία της ξεχωρίζει η αγάπη και η στήριξη της οικογένειας εκείνη απαντά. «Αν είχα γεννηθεί τυφλή ή είχα κάποια δυσκολία κινητικότητας;», τονίζοντας πως στην δική της περίπτωση μπορεί να φτιάξει τη ζωή της όπως εκείνη επιθυμεί.

Η συμμετοχή στο Next Top Model

Το κορίτσι από την Θεσσαλονίκη αναφέρει στη συνέντευξή της πως βρέθηκε και στις audition του Next Top Model: «Είχαν και οι 4 κριτές μια αμήχανη στιγμή. Ο κ. Σκουλός είχε τη μεγαλύτερη αμηχανία, σηκώθηκε όρθιος, ήρθε μπροστά στο πρόσωπό μου και έκανε την πάρα πολύ αυθόρμητη και αδιάκριτη παρατήρηση: ‘είσαι αγόρι’». Ο φωτογράφος ρώτησε την διαγωνιζόμενη αν έχει κάνει επέμβαση επαναπροσδιορισμού φύλου. «Τους είπα πως δεν έχω επέμβει ούτε στο σώμα, ούτε στο πρόσωπό μου και δεν έχω σκοπό να κάνω κάποια άλλη επέμβαση πέρα από αυτή του επαναπροσδιορισμού φύλλου» σημειώνει εκείνη.

Η Καίτη Γκραμμά δεν κρύβει τον θαυμασμό της για την Βίκυ Καγιά, ενώ μεταφέρει με περηφάνια τις συμβουλές της κριτή του Next Top Model: «Η Βίκυ μου είπε ότι αν πραγματικά με θαυμάζεις μπορώ να σου πω ότι έχεις δυνατότητες, όχι μόνο να φτάσεις, αλλά και να ξεπεράσεις την δική μου καριέρα».

Κι αν αναρωτιέστε γιατί δεν έχουμε την έχουμε δει σε κάποιο από τα επεισόδια, μάλλον αυτό δεν πρόκειται να γίνει ποτέ. Η Καίτη Γκραμμά εξήγησε πως παρά το γεγονός πως πήρε τέσσερα «ΝΑΙ», το γεγονός πως νομικά η ταυτότητά της αναγράφει ακόμη πως είναι άνδρας, δεν επιτρέπει στην παραγωγή του παιχνιδιού να κάνει αποδεκτή την συμμετοχή της.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα