Η Έλενα Ακρίτα στο πρώτο 2Night Show της χρονιάς

Η Έλενα Ακρίτα στο πρώτο 2Night Show της χρονιάς
Έλενα Ακρίτα Papadakis Press

Η Έλενα Ακρίτα θα είναι καλεσμένη στο "2Night Show" με τον Γρηγόρη Αρναούτογλου. Η πλούσια διαδρομή της στη δημοσιογραφία, τη λογοτεχνία και την τηλεόραση.

Μια αποκαλυπτική συνέντευξη θα παραχωρήσει το βράδυ της Τετάρτης (13/01) στην εκπομπή “The 2Night Show” του Γρηγόρη Αρναούτογλου στον ΑΝΤ1 η Έλενα Ακρίτα, η οποία θα μιλήσει για το “διαζύγιό” της με την εφημερίδα “Τα Νέα” μετά από 20 χρόνια, για την εξάπλωση του κορονοϊού στη χώρα μας, αλλά και για τις κόντρες της με πρόσωπα της ελληνικής σόουμπιζ.

Η βραβευμένη δημοσιογράφος, συγγραφέας και σεναριογράφος, έχοντας πολυετή πορεία στον χώρο των media, εντάσσεται στη δημοσιογραφική ομάδα του ειδησεογραφικού site της 24MEDIA και κάθε Σάββατο θα σχολιάζει την πολιτική και κοινωνική επικαιρότητα με τον δικό της ξεχωριστό τρόπο στο News247. Το νέο της ξεκίνημα θα γίνει από το ερχόμενο Σάββατο (16/01).

Αυτό είναι το βιογραφικό της Έλενας Ακρίτα

Η Έλενα Ακρίτα έχει μια πλούσια διαδρομή στον χώρο της συγγραφής, είτε αυτό είναι βιβλίο, είτε είναι άρθρο σε εφημερίδα, είτε σενάριο μιας τηλεοπτικής σειράς. Το γράψιμο είναι το σήμα κατατεθέν της, ενώ είναι γνωστή για την κριτική ματιά της και τον καυστικό σχολιασμό της στα πολιτικά, κοινωνικά, πολιτιστικά θέματα. Η μακρά πορεία της είναι γεμάτη από λέξεις και κείμενα που καταφέρνουν να αφυπνίζουν συνειδήσεις και να εμπνέουν τον κόσμο.

Έλενα Ακρίτα Papadakis Press

Η Έλενα Ακρίτα γεννήθηκε στις 28 Ιουνίου του 1955 στην Αθήνα και είναι κόρη του λογοτέχνη, δημοσιογράφου και πολιτικού Λουκή Ακρίτα και της πολιτικού Σύλβας Ακρίτα.

Ο πατέρας της ήταν Ελληνοκύπριος, γεννημένος στη Μόρφου της – κατεχόμενης σήμερα – Κύπρου. Ασχολήθηκε με την πεζογραφία, το θέατρο, και το δοκίμιο, ενώ το λογοτεχνικό του έργο διέπεται από την προοδευτική του ιδεολογία και την ανθρωπιστική του κοσμοθεωρία και χαρακτηρίζεται από μια αισιόδοξη προοπτική, που προκύπτει από την πίστη του στην ψυχική αντοχή των κοινωνικά αδικημένων. Ως πολιτικός υπήρξε ο πρωτεργάτης της Εκπαιδευτικής Μεταρρύθμισης.

Η μητέρα της είναι κόρη του Κωνσταντίνου Γιαβάσογλου που υπήρξε Γερουσιαστής του Ελευθέριου Βενιζέλου και αργότερα Υπουργός Πρόνοιας, ο οποίος ασχολήθηκε κυρίως με τη στέγαση των προσφύγων. Η ίδια από τα παιδικά της χρόνια βίωσε τις ανάγκες και τις αγωνίες αυτού του τομέα γι’ αυτό και μεγαλώνοντας η Κοινωνική Πρόνοια έγινε το αντικείμενο των σπουδών της. Συνελήφθη και καταδικάστηκε από την χούντα, ενώ διετέλεσε πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και πρώην Υπουργός Πρόνοιας.

Όσον αφορά την προσωπική της ζωή, η Έλενα Ακρίτα έχει κάνει τρεις γάμους. Ο πρώτος της σύζυγος ήταν ο συγκοινωνιολόγος Νάσος Κόκκινος. Έπειτα, το 1987, παντρεύτηκε τον ηθοποιό Κώστα Αρζόγλου και το 1992 υιοθέτησαν τον γιο τους, Παύλο Αρζόγλου. Στη συνέχεια, το 2012, παντρεύτηκε τον ηθοποιό και σεναριογράφο Γιώργο Κυρίτση, έπειτα από 18 χρόνια κοινής ζωής και επαγγελματικής συμπόρευσης.

Η Έλενα Ακρίτα έχει βραβευτεί ως η “Κορυφαία γυναικεία προσωπικότητα της χρονιάς” το 2004 από το Leaders of the Year, αλλά και ως η “Καλύτερη δημοσιογράφος εντύπων” το 2004 και το 2005 από τις Γυναίκες της Χρονιάς. Έχει την τιμή να εκπροσωπεί την Ελλάδα στη λίστα “Οι ήρωες και οι ηρωίδες του 2020 στα Βαλκάνια”, όπως επιλέγονται από το “Le Courrier de Balkans”.

Έλενα Ακρίτα και Γιώργος Κυρίτσης Papadakis Press

Τα βιβλία της Έλενας Ακρίτα

Η Έλενα Ακρίτα έχει κυκλοφορήσει 14 βιβλία μέχρι στιγμής, τα οποία έχουν αγκαλιαστεί από το κοινό και καταφέρνουν πάντα να έχουν μια θέση στη λίστα με τα ευπώλητα. Η συγγραφέας περιγράφει με την χαρακτηριστική πένα της τις ιστορίες της, με ειλικρίνεια, ευαισθησία, αλλά και χιούμορ σε αρκετές περιπτώσεις, ενώ συχνά πειραματίζεται στο είδος των μυθιστορημάτων της. Έχει γράψει κοινωνικά και αστυνομικά μυθιστορήματα, με το τελευταίο (“Το σκισμένο τούλι”), να έχει κερδίσει για άλλη μια φορά τις εντυπώσεις.

Συνολικά, τα βιβλία που έχει γράψει:

  • Από την Έλενα με χαμόγελο (1981)
  • Ραντεβού με την Έλενα (1982)
  • Η Έλενα στη χώρα των θαυμάτων
  • Η διαθήκη
  • Τα φλου
  • Γόβα στιλέτο
  • Γεννήθηκα ξανθιά (2002)
  • Και οι ξανθιές έχουν ψυχή (2004)
  • Χτυποκάρδια στο κρανίο (2011)
  • Το Μήλο βγήκε απ’ τον Παράδεισο (2013)
  • Φόνος 5 αστέρων (εκδόσεις Διόπτρα) (2015)
  • Το μυστικό της Μπλε Πολυκατοικίας (εκδόσεις Διόπτρα) (2017)
  • Τα τάπερ της Αλίκης (εκδόσεις Διόπτρα) (2019)
  • Το σκισμένο τούλι (εκδόσεις Διόπτρα) (2020)

Αξίζει να σημειωθεί, πως το πρώτο της θεατρικό έργο, “Η δίαιτα του αστροναύτη”, ανέβηκε την περίοδο 2000-2001 σε σκηνοθεσία Σταμάτη Φασουλή. Έχει μεταφράσει και έχει διασκευάσει από τα αγγλικά και τα γαλλικά πολλά θεατρικά έργα, πρόζες και μιούζικαλ. Επίσης τα κείμενά της έχουν μεταφραστεί σε πολλές χώρες, ενώ έχουν εκπονηθεί πολλές διδακτορικές διατριβές φοιτητών με θέμα το ύφος γραφής της.

Έλενα Ακρίτα και Σύλβα Ακρίτα Papadakis Press

Σειρές / Εκπομπές που έχει γράψει η Έλενα Ακρίτα

Η Έλενα Ακρίτα, ως σεναριογράφος, έγραψε μερικές από τις πιο επιτυχημένες σειρές μυθοπλασίας της ελληνικής τηλεόρασης, πολλές εκ των οποίων βραβεύτηκαν.

Συγκεκριμένα, οι σειρές “Με θέα στο πέλαγο” και “Βέρα στο Δεξί” έλαβαν το βραβείο “Καλύτερου Σεναρίου” το 2004 και το 2005 αντίστοιχα, στα Τηλεοπτικά βραβεία “Έθνος”. Το “Βέρα στο Δεξί” βραβεύτηκε, επίσης, ως η “Δημοφιλέστερη καθημερινή σειρά”. Τα βραβεία “Πρωτότυπου σεναρίου δραματικής ή κωμικής σειράς” και “Αγαπημένης ελληνικής σειράς” έλαβε η σειρά “Τα Μυστικά της Εδέμ” το 2009 στα Τηλεοπτικά βραβεία Wind: Πρόσωπα 2009.

Οι τηλεοπτικές σειρές που έγραψε είναι:

  • Γόβα στιλέτο (1994 ΑΝΤ1)«Στρας» (1995 ΑΝΤ1)
  • Στα φτερά του έρωτα (1999 – 2001 – ΝΕΤ)
  • Με θέα στο πέλαγο (2003 – 2004 – Mega Channel)
  • Βέρα στο δεξί (2004 – 2007 Mega Channel)
  • Αν υπήρχες θα σε χώριζα (2007 – 2008 Mega Channel)
  • Τα μυστικά της Εδέμ (2008 – 2011 – Mega Channel)

Η σχέση της με την τηλεόραση, όμως, δεν υφίστατο μόνο μέσω των σειρών που έγραψε, καθώς η ίδια εμφανίστηκε αρκετές φορές στη μικρή οθόνη ως δημοσιογράφος και παρουσιάστρια.

Έλενα Ακρίτα Papadakis Press

Οι εκπομπές στις οποίες συμμετείχε, είναι:

  • Πινγκ Πονγκ
  • Κορώνα Γράμματα (τηλεπαιχνίδι που μετά παρουσίασε ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ)
  • Κυριακάτικα (μαζί με το Δημήτρη Κωνσταντάρα)
  • Όταν θυμάσαι χαίρεσαι
  • Φώτα πορείας (ενημερωτική ΝΕΤ)
  • Ο πιο αδύναμος κρίκος (τηλεπαιχνίδι για τον τηλεοπτικό σταθμό Mega Channel)
Έλενα Ακρίτα Papadakis Press

Ο πιο αδύναμος κρίκος

Η παρουσίαση της Έλενας Ακρίτα στο τηλεπαιχνίδι “Ο πιο αδύναμος κρίκος” στο Mega το 2001-2003 έμεινε στην ιστορία, καθώς ήταν η πρώτη φορά που το βλέπαμε στην Ελλάδα, ενώ η όλη στάση της είχε χαρακτηριστεί “ψυχρή” και “αυστηρή”.

Όταν επανήλθε μετά από χρόνια το τηλεπαιχνίδι, με τον Τάσο Τρύφωνος στο “τιμόνι”, η Έλενα Ακρίτα δήλωσε σχετικά σε συνέντευξή της:

“Δεν θέλω να κάνω τηλεόραση. Επιστρέφει “Ο πιο αδύναμος κρίκος” και θα το κάνει ο Τάσος Τρύφωνος που είναι πολύ καλός. Όμως επειδή μου προτάθηκε και εμένα να το κάνω πέρυσι από τον Τζώνη Καλημέρη, πιστεύω αυτή η εποχή είναι άγρια. Όταν έκανα εγώ τον αδύναμο κρίκο που είναι σκληρό και δύσκολο παιχνίδι, ο άλλος ήθελε τα λεφτά για να πάρει το κορίτσι του να ανεβεί στην μηχανή και να γυρίσουν όλη την Ελλάδα, ή το ήθελε για ένα δώρο. Τώρα όταν νιώθεις το βλέμμα του ανθρώπου απέναντι σου, που παίζει για πληρώσει το γάλα του παιδιού του, συγνώμη δεν είναι πια διασκεδαστικό να είσαι bitch. Εύχομαι στον Τάσο να πάνε όλα καλά αλλά αυτή είναι η δική μου άποψη”.

Η Έλενα Ακρίτα στο Facebook

Η Έλενα Ακρίτα δε θα μπορούσε να λείπει από το Facebook, όπου εκεί συχνά μοιράζεται τις απόψεις της. Η Έλενα Ακρίτα εκτός από τις απόψεις της στο Facebook εκφράζει την καλλιτεχνική της φύση σημειώνει και η ίδια στο Facebook, “Η φαντασία είναι το ζακετάκι που ρίχνω στους ώμους μου, όταν η ζωή μου σηκώνει ψύχρα.”

Με τον δικό της ξεχωριστό τρόπο, η Έλενα Ακρίτα θα σχολιάζει με τα άρθρα της την επικαιρότητα, κάθε Σάββατο στο News 24/7.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα