Ηθοποιός Game of Thrones: “Με βασάνισαν σαν αιχμάλωτη πολέμου”

Ηθοποιός Game of Thrones: “Με βασάνισαν σαν αιχμάλωτη πολέμου”

Η Χάνα Γουάντιγκαμ, η ηθοποιός που υποδύθηκε την Σέπτα Ουνέλα στο 'Game of Thrones' μιλώντας σε ιντερνετική εκπομπή, αφηγήθηκε μια ημέρα από τα γυρίσματα της σειράς, όπου υπέστη 'waterboarding', δηλαδή βασανιστήρια όμοια με αυτά των αιχμαλώτων πολέμου του Ιρακ.

Το ‘Game of Thrones‘ ήταν ανέκαθεν μια τηλεοπτική σειρά που ανάγκαζε τις πρωταγωνίστριες της να αντιμετωπίζουν δύσκολες καταστάσεις κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων.

Οι πρώτες σεζόν ήταν γεμάτες από σκηνές βιασμών και οι αντιδράσεις, ακόμα και μέσα από το cast των πρωταγωνιστών, ήταν τόσες, που οδήγησαν ακόμα και σε τροποποιήσεις σκηνών από τα βιβλία. Αλλά υπήρξε και μια περίπτωση όπου αυτές οι “τροποποιήσεις” οδήγησαν στο 10ώρο waterboarding μιας πρωταγωνίστριας.

Η Χάνα Γουάντιγκχαμ, που εμφανίζεται σήμερα στο ‘Ted Lasso’, πέρασε από το ‘GoT’ στην πέμπτη και την έκτη σεζόν της σειράς, υποδυόμενη την Σέπτα Ουνέλα, γνωστή και από το meme της “ντροπής”. Η ηθοποιός είχε κληθέι να παίξει σε μια σκηνή όπου θα δεχόταν βιασμό από τον ‘The Mountain’. Όμως μια “διόρθωση” του σεναρίου, μετέτρεψε τον βιασμό σε έναν σκληρό βασανιστήριο

Η ηθοποιός εξήγησε πως έλαβε τις αλλαγές στο σενάριο όταν βρίσκοταν σε πτήση προς το Μπελφαστ, με τον σκηνοθέτη να της ζητά να φορέσει αδιάβροχη φόρμα μέσα από τα ρούχα της. “Νόμιζα πως μου είχαν στείλει λάθος σενάριο” θυμάται.

Όταν ζήτησε επιβεβαίωση από τους σεναριογράφους πως δεν είχαν σκοπό να της κάνουν waterboarding, εκείνοι απάντησαν “όχι όχι, αυτό θα κάνουμε”. Κάπως έτσι η Γουάντιγκχαμ πέρασε 10 ώρες δεμένη χειροπόδαρα με ζώνες σε ένα ξύλινο τραπέζι, καθώς η Σερσέι Λάνιστερ έριχνε κρασί στο πρόσωπο της, ξανά και ξανά.

“Ήταν η χειρότερη μέρα στη ζωή μου. Αλλά εκείνη τη στιγμή σκέφτηκα “θα υπηρετήσω το ρόλο μου ή θα πω ότι εγώ δεν υπόγραψα για κάτι τέτοιο;” και θα δειλιάσω;”

Συνολικά το γύρισμα αυτής της σκηνής – διάρκειας 107 δευτερολέπτων – κράτησε 10 ώρες. “Ακόμα νιώθω άβολα όταν βρίσκομαι σε κλειστούς χώρους με πολύ νερό” θυμάται η Ιρλανδή ηθοποιός.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα