Luke Perry: Πέντε πράγματα που πρέπει να ξέρεις για τον “Ντίλαν” του “Beverly Hills”

Luke Perry: Πέντε πράγματα που πρέπει να ξέρεις για τον “Ντίλαν” του “Beverly Hills”
© FOX

Υπήρξε ο πιο αντισυμβατικός τηλεοπτικός ήρωας των 90's. Η απόλυτη φαντασίωση για τα κορίτσια και το πρότυπο που προσπαθούσαν να μιμηθούν τα αγόρια για να είναι "κουλ". Ο Luke Perry έφυγε από τη ζωή αφήνοντας ανεξίτηλο στίγμα ως "Ντίλαν" στην τηλεοπτική ιστορία.

Μπορεί ο “Ντίλαν” να μην μένει πια στο “Μπέβερλι Χιλς”, όμως ο χαρακτήρας που υποδύθηκε ο Λιουκ Πέρι στην πιο θρυλική ίσως σειρά των 90’s άφησε εποχή και “έγραψε” για πάντα στο κοινό τηλεοπτικό μας υποσυνείδητο. Είναι ο ρόλος που παρέμεινε “παρών” στο σίριαλ, ακόμη και στις τρεις σεζόν ο ίδιος ο Πέρι απείχε από την σειρά, αλλά και ο ρόλος που σημάδεψε δια παντός την καριέρα του σε βαθμό τέτοιο που το κοινό μπέρδευε συχνά τον φανταστικό χαρακτήρα με τον αληθινό ηθοποιό.

Ο Λιουκ Πέρι έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 52 ετών ύστερα από οξύ εγκεφαλικό, όμως ο Ντίλαν Μακ Κέι θα είναι για πάντα το κουλ, αντισυμβατικό και ατίθασο αγόρι που θα σπέρνει… “Χτυποκάρδια στο Μπέβερλι Χιλς”. Αυτά είναι πέντε πράγματα που πρέπει να γνωρίζεις για τον αγαπημένο ηθοποιό και την αξέχαστη σειρά.

1. Ο Λιουκ Πέρι αρχικά είχε περάσει από οντισιόν όχι για το ρόλο το “Ντίλαν Μακ Κέι”, αλλά του “Στιβ Σάντερς”. Τελικά, ο Ian Ziering ήταν αυτό που κέρδισε το ρόλο του μπρουτάλ, κακομαθημένου αλλά κατά βάθος καλόκαρδου Στιβ, με τους δύο ηθοποιούς να συνδέονται με μία φιλία που κράτησε μέχρι το τέλος της ζωής του Λιουκ Πέρι.

2. Ο “Ντίλαν Μακ Κέι” δεν προβλεπόταν να είναι ένα από τα “μόνιμα” μέλη της “παλιοπαρέας” του Μπέβερλι Χιλς. Άλλωστε, ο χαρακτήρας, εμφανίστηκε για πρώτη φορά στην μικρή οθόνη όχι στο πρώτο, αλλά στο δεύτερο επεισόδιο. Αρχικά, είχε προγραμματιστεί η εμφάνισή του να διαρκέσει για μία μόνο ιστορία, δύο – τριών επεισοδίων. Ωστόσο, ο θρυλικός τηλεοπτικός παραγωγός Aaron Spelling (που ήταν και πατέρας της τηλεοπτικής “Ντόνα”, Torri Spelling), ήθελε να τον εντάξει ως μόνιμο στον καστ. Κάτι που το δίκτυο Fox δεν ήθελε ούτε να ακούσει, φοβούμενο ότι ένας τόσο “προβληματικός” χαρακτήρας θα προκαλούσε αντιδράσεις. Εννοείται πως ο Aaron Spelling είχε απόλυτο δίκιο και ότι τελικά πέρασε το δικό του…

3. Στα πρώτα επεισόδια ο μπαμπάς της Μπρέντα δεν ήθελε ούτε καν να ακούσει το όνομα του Ντίλαν, κάνοντας έξαλλους τους φαν που ήθελαν το νεαρό ζευγάρι να ζήσει ανενόχλητο τον έρωτα του. Μεταξύ μας όμως, αν σκεφτούμε ότι ο Ντίλαν είχε ως έφηβος πρόβλημα αλκοολισμού, έναν πατέρα που είχε καταχραστεί δεκάδες εκατ. δολάρια αφήνοντας το γιο του στους πέντε δρόμους (και ένα σκάφος), είδε κι έπαθε να τελειώσει το σχολείο και να πάρει απολυτήριο, τα έφτιαχνε μια με την Μπρέντα μια με την Κέλι αφήνοντας τις δύο φιλενάδες να ξεμαλλιάζονται και να σχιζοφρενιάζουν για πάρτη του, βρέθηκε με μια εξώγαμη κόρη από το πουθενά, έπεσε θύμα εκμεταλλευτών που του έφαγαν τα χρήματα και τον οδήγησαν στη χρεοκοπία, χρειάστηκε να κάνει… υπνοθεραπεία για να ανακαλύψει ότι η Κέλι είναι η ‘αδελφή ψυχή” του, απέκτησε και πρόβλημα με τα ναρκωτικά, είχε μια ετεροθαλή αδελφή που είχε μπλέξει στα δίχτυα της πορνείας, νόμιζε ότι είχαν δολοφονήσει τον πατέρα του, γεγονός που τον έμπλεξε στα πλοκάμια της μαφίας, ενώ (SPOILER) αυτός ήταν ζωντανός, τελικά ίσως μπορούμε να δικαιολογήσουμε και λίγο τον μπαμπά της Μπρέντα. Γιατί, ναι! Αυτά και πολλά, πολλά άλλα συνέβησαν στα δέκα χρόνια που κράτησε η σειρά…

4. Το “δίπορτο” του Ντίλαν ανάμεσα στην Μπρέντα και την Κέλι, έκανε άλλα… ιστορικά διλήμματα – όπως Αλίκη ή Τζένη, Beatles ή Rolling Stones, να ωχριούν συγκριτικά στα μάτια των εφήβων των 90’s. Η φιλία των δύο κοριτσιών όχι μόνο δοκιμάστηκε σκληρά, αλλά σχεδόν διαλύθηκε. Ο Ντίλαν κάθε φορά που έφευγε από την μια γυρνούσε στην άλλη, με εξαίρεση την περίοδο που χρειάστηκε… να φύγει εντελώς από την σειρά. Ακόμη κι έτσι όμως, δικαιολογήθηκε η απουσία του. Ζούσε λέει με την Μπρέντα (που με τη σειρά της είχε εκδιωχθεί κακήν κακώς από τη σειρά) στην Ευρώπη. Τελικά, επέστρεψε στο Μπέβερλι Χιλς, διάλεξε να μείνει με την Κέλι, έκανε ακόμη και παιδί μαζί της, συνέχισε όμως να της ψήνει το ψάρι στα χείλη. Κυριολεκτικά! Αυτό γινόταν ακόμη και αφού τέλειωσε η σειρά, στο spinoff “90210” του 2008, κι ας μην τον είδαμε ποτέ να παίζει εκεί…. Τουλάχιστον η Μπρέντα και η Κέλι τα ξαναβρήκαν.

5. Στο πολυαναμενόμενο reboot του “Beverly Hills 90210”, που θα επιστρέψει το καλοκαίρι στις οθόνες μας ως μίνι σειρά έξι επεισοδίων, θα συναντήσουμε και πάλι έξι από τους οκτώ αρχικούς πρωταγωνιστές του Μπέβερλι Χιλς. Ο Μπράντον, η Κέλι, η Ντόνα, ο Στιβ, ο Ντέιβιντ και η Άντρια έδωσαν πάλι ραντεβού με τους τηλεθεατές, με τους φαν να απορούν γιατί έμειναν “απ’ έξω” οι άλλοι δύο. Άλλωστε, η Μπρέντα και ο Ντίλαν ως “κακά παιδιά” ήταν οι πιο δημοφιλείς χαρακτήρες της σειράς. Τελικά αποκαλύφθηκε ότι η παραγωγή ήταν σε επαφές με την Σάνον Ντόχερτι προκειμένου να διαπιστωθεί αν η κατάσταση της υγείας της επιτρέπει να πάρει μέρος στη σειρά (ήταν άλλωστε η μοναδική που είχε “εκδιωχθεί” από το καστ), ενώ ο Λιουκ Πέρι θα έκανε μερικές guest εμφανίσεις, καθώς η συμμετοχή του στη σειρά Riverdale δεν του επέτρεπε να κάνει παραπάνω γυρίσματα. (Πάντως οι φανατικοί φίλοι του θα μπορούν να τον δουν μια τελευταία φορά στη νέα ταινία του Κουεντίν Ταραντίνο “Once Upon A Time In Hollywood”, αφού είχε ήδη ολοκληρώσει γυρίσματα).

BONUS: Η αλήθεια είναι ότι το ειδύλλιο που έγραψε τελικά ιστορία ήταν αυτό με την Μπρέντα. Αυτές ήταν οι πέντε καλύτερες στιγμές τους…

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα