Μάιμ Μπιάλικ: Αποκάλυψε ότι πάσχει από σπάνια διατροφική διαταραχή

Μάιμ Μπιάλικ: Αποκάλυψε ότι πάσχει από σπάνια διατροφική διαταραχή
Invision

Η 45χρονη ηθοποιός που έγινε γνωστή από την τηλεοπτική σειρά "The Big Bang Theory" μιλώντας σε podcast, περιέγραψε τη σπάνια, αλλά ιδιαίτερα σκληρή διατροφική διαταραχή για την οποία βρίσκεται σε θεραπεία εδώ και δυο χρόνια.

Στο προσωπικό της podcast, με τίτλο “Mayim Bialik’s Breakdown” η ηθοποιός περιέγραψε μια διατροφική διαταραχή από την οποία έπασχε, από την εποχή ακόμα που εργαζόταν για τα γυρίσματα της τηλεοπτικής σειράς “The Big Bang Theory”. Η ηθοποιός μίλησε με τον συγγραφέα/ακτιβιστή Γκλένον Ντόιλ, περιγράφοντας για πρώτη φορά πως οδηγήθηκε σε αυτό το σοβαρό πρόβλημα υγείας.

“Αυτή είναι η πρώτη φορά που μιλάω για το πρόβλημα μου, γιατί μέχρι τώρα όλος ο κόσμος με ρωτούσε “μα γιατί είσαι τόσο υπέρβαρή;”. Λοιπόν δεν είμαι υπέρβαρη, αλλά έχω βιώσει επεισόδια βουλιμικής διατροφής τα οποία διαδέχονταν περίοδοι ανορεξίας και πλήρους περιορισμού τροφής” είπε η ηθοποιός μεταξύ άλλων. Η διαταραχή που περιέγραψε, περιγράφεται επίσημα ως “διαταραχή πρόσληψης τροφής αποφευκτικού/περιοριστικού τύπου” (Avoidant Restrictive Food Intake Disorder) και ορίζεται μια ψυχαναγκαστική επιβολή περιορισμών στο φαγητό, η οποία διακόπτεται από επεισόδια ακραίας βουλιμίας. Η ίδια το περιέγραψε και ακόμα πιο απλά: “έτρωγα ασταμάτητα, όταν δεν με έβλεπε κανείς. Έτρωγα μέχρι σκασμου, γιατί νόμιζα ότι αυτό θα με έκανε να μη νιώθω τίποτα”. Η ηθοποιός στη συνέχεια αποκάλυψε πως βρίσκεται εδώ και δυο χρόνια σε διατροφική θεραπεία.


Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα