MasterChef: Ο αρχηγός, οι υποψήφιοι για αποχώρηση και η γκάφα του Μανώλη για τον Μίκη Θεοδωράκη

MasterChef: Ο αρχηγός, οι υποψήφιοι για αποχώρηση και η γκάφα του Μανώλη για τον Μίκη Θεοδωράκη
Masterchef GR Nikargyrop / Επίσημη σελίδα Facebook: Masterchef GR

Οι παίκτες ήρθαν αντιμέτωποι με ένα MysteryBox εμπνευσμένο από την Ασημίνα, ενώ το πλεονέκτημα του νικητή δεν τους άφησε όλους ευχαριστημένους. Ο Μανώλης προσπάθησε να "σώσει" τη γκάφα του για τον γνωστό μουσικοσυνθέτη, ενώ η Σπυριδούλα πάλι δεν ήταν ικανοποιημένη.

Μετά την συγκινητική αποχώρηση της Ιωάννας Μπουρλόκα οι παίκτες του MasterChef έφτασαν στην τελική 7άδα και πλησιάζουν ολοένα και περισσότερο στον μεγάλο τελικό, που ανακοινώθηκε πως θα είναι σε δύο περίπου βδομάδες.

Το βράδυ της Δευτέρας οι μάγειρες έβαλαν τα φλοράλ τους πουκάμισα, σαν αδελφοί Κατσάμπα από τα Μάταλα, και μπήκαν στην κουζίνα του MasterChef για να ζήσουν νέες περιπέτειες, ξεκινώντας με τη δοκιμασία του Mystery Box και έπειτα με το Τεστ Δημιουργικότητας.

Το Mystery Box αυτή τη φορά ήταν εμπνευσμένο από την Ασημίνα, που δυσκολεύεται να πει τη λέξη “εσπεριδοειδή” και, έτσι, με το που άνοιξαν οι παίκτες το κουτί, ξεχύθηκαν από μέσα πορτοκάλια, μανταρίνια, γκρέιπφρουτ και λεμόνια, τα οποία κλήθηκαν να μαγειρέψουν σε συνδυασμό με άλλα υλικά.

Νικητής του Msytery Box αναδείχθηκε ο Χρήστος Μπάρκας, ο οποίος πέρασε κατευθείαν στην 6άδα των παικτών του MasterChef. Επίσης, του δόθηκε το πλεονέκτημα του να επιλέξει σε ποιον θα δώσει τις πρώτες ύλες που του πρότειναν οι κριτές. Ανάμεσα σε αυτέ ήταν αρνίσια εντόσθια, λαιμός, μπούτι αρνιού, σέλα και άλλα.

Μάλιστα, στο σημείο εκείνο ο Μανώλη έκανε και μια πολύ μεγάλη γκάφα. Βλέποντας τις καμπάνες, κάτω από τις οποίες υπήρχαν οι πρώτες ύλες, άρχισε να τραγουδά στην προσωπική του συνέντευξη το “Θα σημάνουν οι καμπάνες” παραφρασμένο και προσαρμοσμένο στα του MasterChef.

Αυτοσαρκαζόμενος για το ότι άλλαξε τους στίχους σε ένα τόσο σημαντικό τραγούδι, είπε μετά από λίγο: “Θα τρίζουν και τα κόκκαλα του Μίκη στον τάφο”. Έπειτα, η παραγωγή φαίνεται πως τον ενημέρωσε ότι ο γνωστός μουσικοσυνθέτης είναι εν ζωή και προσπάθησε να “σώσει” τη γκάφα του λέγοντας: “Ο Μίκης είναι πολύ ζωντανός και ελπίζω να μη βλέπει MasterChef, γιατί και τον σκοτώσαμε και σκοτώσαμε και τα τραγούδια του”.

Από το τεστ δημιουργικότητας ο Μανώλης και η Ασημίνα ήταν εκείνοι που είχαν τα καλύτερα και πιο δημιουργικά πιάτα, με τον Μανώλη, μάλιστα, να παραδέχεται την εξέλιξη της Ασημίνας και το ότι έχει πολλές δυνατότητες και ικανότητες στη μαγειρική, ενώ αρχικά πίστευε πως την ένοιαζαν μόνο τα φρου φρου και τα αρώματα.

Τελικά το καλύτερο πιάτο το είχε ο Μανώλης, που θα είναι ο αρχηγός στην επόμενη ομαδική δοκιμασία, ενώ οι τρεις διαγωνιζόμενοι που δεν τα κατάφεραν και αναδείχθηκαν υποψήφιοι προς αποχώρηση ήταν ο Ζαχίρ, ο Παντελής και η Σπυριδούλα, η οποία για άλλη μια φορά θεώρησε άδικο το ότι είναι υποψήφια.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα