MasterChef: Γιατί αγαπήσαμε τον Κουτσόπουλο και τον Ζαχίρ λίγο παραπάνω

MasterChef: Γιατί αγαπήσαμε τον Κουτσόπουλο και τον Ζαχίρ λίγο παραπάνω

Μια από τις πιο ανθρώπινες στιγμές της ελληνικής τηλεόρασης της τελευταίας περιόδου, παρακολούθησαν το βράδυ της Πέμπτης οι τηλεθεατές. Κανένας κριτής, κανένας διαγωνιζόμενος. Δυο άνθρωποι που συζήτησαν και μοιράστηκαν τα όνειρά τους.

Ο σεφ Λεωνίδας Κουτσόπουλος, κριτής του επιτυχημένου ριάλιτι μαγειρικής, MasterChef 3, “δίνει ρέστα” φέτος!

Το καυστικό χιούμορ του, οι εξαιρετικές ατάκες του, το πονηρό του βλέμμα, οι στιχομυθίες του κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού και η ιδιαίτερη συμπεριφορά του απέναντι στους παίκτες, τον έχουν καταστήσει την απόλυτη “μορφή” του φετινού παιχνιδιού, κάνοντας όλους τους τηλεθεατές να μιλούν για αυτό.

Πέρα, όμως, από τα παραπάνω χαρακτηριστικά, ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος απέδειξε για άλλη μια φορά, πιο έντονα αυτή τη φορά, την ανθρωπιά του, δείχνοντας πως, εκτός από γνώσεις μαγειρικής και υψηλή αίσθηση του χιούμορ, διαθέτει ενσυναίσθηση και μια πολύ ζεστή καρδιά.

Στο επεισόδιο της Πέμπτης, μετά από την ανακοίνωση της νίκης της κόκκινης ομάδας, αρχηγός της οποίας ήταν ο Ζαχίρ Γιαβαρί, οι κριτές ανακοίνωσαν στους παίκτες πως οι νικητές θα ταξιδέψουν για Ρώμη και αυτό θα ήταν το έπαθλό τους για το ότι τα κατάφεραν στη δοκιμασία.

Όλοι οι παίκτες της μπλε θα έμπαιναν στο αεροπλάνο και θα “γεύονταν” το μοναδικό αυτό ταξίδι. Όλοι εκτός από έναν. Οι κριτές ανακοίνωσαν στον Ζαχίρ Γιαβαρί, πως η παραγωγή προσπάθησε πολύ προκειμένου να ταξιδέψει και αυτός, έκανε ό,τι ήταν δυνατόν με τη γραφειοκρατία, ωστόσο δεν κατάφερε να βρει μια λύση για τα ταξιδιωτικά του έγγραφα.

Ο Ζαχίρ έδειξε κατανόηση, αλλά στεναχωρήθηκε, όπως θα έκανε ο καθένας, άλλωστε, στη θέση του. Ο Λεωνίδας, όμως, του ανακοίνωσε πως αντ’ αυτού, θα πήγαιναν οι δυο τους βόλτα με τη μηχανή του το βράδυ και θα δειπνούσαν παρέα στο εστιατόριο του Λεωνίδα, το Feedέλ.

Οι δυο τους συναντήθηκαν το βράδυ για να φάνε μαζί και εκεί έλαβε χώρα μια από τις πιο ανθρώπινες στιγμές της ελληνικής τηλεόρασης της τελευταίας περιόδου. Κανένας κριτής, κανένας διαγωνιζόμενος. Είδαμε δυο ανθρώπους, ίσους, δίχως διαφορές και χωρίς “τοίχους” ανάμεσά τους, να συζητούν, να μοιράζονται τα όνειρά τους και να απολαμβάνουν ο ένας την παρέα του άλλου.

Ο Λεωνίδας προσπάθησε να κάνει τον Ζαχίρ να νιώσει άνετα, επισημαίνοντάς του αρκετές φορές να μην ντρέπεται και να αισθανθεί σαν στο σπίτι του, ενώ τον ρώτησε για το τι θα ήθελε να κάνει στο μέλλον. Ο Ζαχίρ τότε, που έχει περάσει πολύ δύσκολα όπως εξομολογήθηκε στις οντισιόν του παιχνιδιού, συγκινώντας τους πάντες, απάντησε:

“Εγώ θα ήθελα να ανοίξω ένα εστιατόριο, όπου μια μέρα την εβδομάδα θα φιλοξενώ άστεγους, να έρχονται και να τρώνε. Έχω μείνει κι εγώ άστεγος, το έχω ζήσει, και μου έχει μείνει αυτό από παλιά, μου έχει κολλήσει και θέλω οπωσδήποτε να κάνω κάτι τέτοιο. Από την άλλη, πάλι, σκέφτομαι πώς θα βγω.”

Ενώ ο Λεωνίδας τότε του είπε:

“Σκέφτεσαι πολύ καλά, δεν υπάρχει το θα βγω, δεν χρειάζεται να γίνουμε πλούσιοι. Αυτό που σκέφτεσαι είναι υγιές, αυτό είναι το σωστό, ότι όταν παίρνεις, πρέπει και να δίνεις. Το να δίνεις είναι μεγαλύτερο πράγμα από το να έχεις, αυτό είναι δεδομένο. Αυτή η ιστορία από το MasterChef θα σου δώσει λίγο ώθηση. Το υπόλοιπο θα είναι στο χέρι σου.”

Φανερά συγκινημένος και συναισθηματικά φορτισμένος, ο Λεωνίδας πρόσθεσε χαμογελώντας: “Υπάρχει κάτι που λέγεται συμπαντική δικαιοσύνη. Το σύμπαν συνωμοτεί και είναι δίκαιο. Ό,τι κάνεις παίρνεις. Υπάρχει ένας αυτοματισμός σε αυτό, αλλά εγώ το πιστεύω πάρα πολύ”.

Το γεγονός ότι ένας άνθρωπος, ο Ζαχίρ, που έχει περάσει τόσο δύσκολα στη ζωή του, έχει αποχωριστεί την οικογένειά του, έχει βιώσει στο πετσί του τον πόλεμο – πραγματικό πόλεμο και όχι όπως στις ταινίες – έχει ζήσει βία και έχει δεχτεί ρατσισμό, ονειρεύεται και επιθυμεί να βοηθήσει τους συνανθρώπους του, είναι πραγματικά συγκινητικό.

Η χαρά του, μάλιστα, που είχε την ευκαιρία να δειπνήσει με τον μέντορά του, κι ας έχασε το ταξίδι στην Ιταλία, η συστολή του καθ’ όλη τη διάρκεια της βραδιάς – ή καλύτερα καθ’ όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού -, η αξιοπρέπειά του, η αισιοδοξία του και η συνεχής προσπάθεια να γίνει καλύτερος, δεν μπορούν να σε κάνουν να μην τον συμπαθήσεις.

Και από την άλλη, η καλοσύνη του Λεωνίδα, ο όμορφος τρόπος με τον οποίον του μίλησε και η θετική ενέργεια που εξέπεμψε χθες το βράδυ προς τον Ζαχίρ, τον ανέβασαν ακόμη περισσότερο στην εκτίμηση των τηλεθεατών. Με το τέλος του επεισοδίου, ο Λεωνίδας ανήρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter το τραγούδι “Φυσάει Κόντρα” των Active Member.

Ένα τραγούδι που μιλά για πρόσφυγες, ανθρωπιά, αγάπη, ανθρώπινα δικαιώματα, πόνο, αλληλεγγύη. Ένα τραγούδι κοινωνικό, που ταίριαζε απόλυτα με το επεισόδιο που παρακολουθήσαμε το βράδυ της Πέμπτης και, κυρίως, με τα συναισθήματα που ένιωσαν οι τηλεθεατές παρακολουθώντας το.

Ο Λεωνίδας το συνόδευσε με τη λεζάντα:

Αγαπάτε αλλήλους…”

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα