Masterchef: Ο Γιάννης Κούρτογλου εξερράγη και αποκάλεσε “τσουτσέκι” συμπαίκτη του

Διαβάζεται σε 7'
Masterchef: Ο Γιάννης Κούρτογλου εξερράγη και αποκάλεσε “τσουτσέκι” συμπαίκτη του
Ο Γιάννης Κούρτογλου έχει φτάσει στα όρια του. Glomex

Η ημέρα που πέρασαν όλα τα τεστ οι οροφές του πλατό του Masterchef (και δεν έπεσε στα κεφάλια τους), είχε πάλι για πρωταγωνιστή τον Γιάννη Κούρτογλου.

Οι λόγοι που θα επιμείνουμε πως στο φετινό Masterchef δεν βαριέσαι ποτέ και ότι είναι το καλύτερο σίριαλ της φετινής σεζόν και όχι ένας διαγωνισμός μαγειρικής, ήταν στιγμές σαν αυτές που παρακολούθησαν οι τηλεθεατές την Πέμπτη.

Ή αλλιώς την άχαρη στιγμή που ο έχων ασυλία -ως αρχηγός της ομάδας του- έως τους 12 του διαγωνισμού (σε δυο αποχωρήσεις), είχε και το χειρότερο πιάτο σε δοκιμασία που έχασε η μπριγάδα του.

Το πιάτο παρήχθη βάσει πρότασης των συμπαικτών του και όχι συνταγής του ιδίου. Είπε πως «δεν ήμουν ευχαριστημένος με την πρόταση», αλλά την υπάκουσε. Γιατί;

Για τον ίδιο λόγο που δεν πήρε θέση για οτιδήποτε άλλο αφορούσε τη δοκιμασία.

Επειδή, όπως επαναλαμβάνει τακτικά, δεν θέλει να φέρει ευθύνη για τίποτα που δεν τον αφορά. Μολονότι είναι αρχηγός.

Καλώς ήλθατε (ή καλώς επιστρέψατε) στον κόσμο του Γιάννη Κούρτογλου που όπως φάνηκε και την Πέμπτη, έχει πάθει μια σύγχυση ως προς το νόημα του διαγωνισμού.

Ο παίκτης, ο οποίος ειρήσθω εν παρόδω έχει περάσει από γενιές δεκατέσσερις όλους τους άλλους διαγωνιζόμενους και για ηθικά ζητήματα, αποδείχθηκε ανακόλουθος.

Αντί να κάνει όσα καταλόγιζε σε άλλους που δεν έκαναν και με στόμφο τόνιζε πως θα τα έκανε ο ίδιος στη θέση τους (εφόσον υπάρχει πρόβλημα, να πετάξει την κονκάρδα του αρχηγού, να αναλάβει τις ευθύνες του, να παραιτηθεί της αρχηγίας, όπως έκανε πριν μια εβδομάδα ο τότε ομόλογος του στην γκρι μπριγάδα, Άνχελ, ώστε να τεθεί στη διάθεση των συμπαικτών του στη ψηφοφορία για τον τελευταίο υποψήφιο της εβδομάδας), «κάθισε» για μία ακόμη φορά πάνω στην ασυλία του.

Για μία ακόμη εβδομάδα, οι συμπαίκτες του έλεγαν «δεν έχουμε αρχηγό στην μπριγάδα μας, αφού ο αρχηγός ασχολείται μόνο με το πιάτο του» και οι κριτές προσπαθούσαν να του εξηγήσουν πως λόγω θέσης όφειλε να παίρνει αποφάσεις για όλους -όχι μόνο για την πάρτη του-, όταν στις δοκιμές των παρασκευών εντόπιζε σφάλματα, αλλά δεν τα επισήμαινε.

Εκείνος συνέχισε τα «δεν μπορώ», «πιέζομαι», «φοβάμαι να μιλήσω», «κωλώνω γιατί φοβάμαι μην κριθώ, μην λογοκριθώ» και τελικά μην τον καθαιρέσουν οι συμπαίκτες του -κάτι που δεν είπε, αλλά ισχύει εδώ και τρεις εβδομάδες, από την ημέρα που του είχαν κάνει τη σχετική προειδοποίηση όταν άλλαξε άρδην τακτική.

Για μία ακόμη φορά δάκρυσε «αντανακλαστικά, λόγω πίεσης». Οι κριτές τον ρώτησαν ποιος τον πιέζει (ο Κοντιζάς ρώτησε αν νιώθει πως τον πιέζουν οι κριτές). Απάντησε ο εαυτός του.

Μάλλον εννοούσε το χάος στο μυαλό του, μεταξύ της ασφάλειας που του παρέχει η αρχηγία και των ικανοτήτων που όντως πιστεύει πως διαθέτει.

Δεδομένα ο εγκλεισμός έχει επηρεάσει όλους τους διαγωνιζόμενους, όπως συμβαίνει συνήθως σε αυτές τις περιπτώσεις. Εν προκειμένω, ο Γιάννης Κ. φαίνεται να αντιλαμβάνεται την απώλεια της αρχηγίας ως το τέλος του στο Masterchef, μολονότι έχει προβεί σε ουκ ολίγες δηλώσεις σχετικές με την τεράστια δυναμική του που -όπως έχει σχολιάσει- τον έχουν κάνει και στόχο όσων διεκδικούν φέτος τον βραβείο και το χρηματικό έπαθλο «κάτι που με κάνει να αισθάνομαι υπερηφάνεια».

Η Χριστίνα έκανε ό,τι αρνείται πεισματικά να κάνει ο Γιάννης Κ.

Η συνθήκη του την Πέμπτη (η άρνηση του να αναλάβει κάποια από τις ευθύνες του) έγινε ακόμα πιο άχαρη, όταν η υπαρχηγός της ομάδας του (βλ. μπορντό μπριγάδα), Χριστίνα πήρε πάνω της όλη την ευθύνη για την ήττα. Ανακοίνωσε πως δεν θα διεκδικήσει την εξαίρεση από τη συγκεκριμένη ψηφοφορία.

Για την ιστορία, ο Γιάννης Κ. την κατηγόρησε σε cue για θεαθήναι. Οι άλλοι παίκτες έκαναν λόγο για ρομαντικό ηρωισμό που δεν άξιζε η ίδια ή η περίσταση -αφού μπορούσε να καθαιρεθεί ο αρχηγός. Φαινόταν όμως, να συνεχίσουν να τον στηρίζουν οι Γιάννης Γ. και Σοφοκλής.

Στη δοκιμασία για την ασυλία, οι Σοφοκλής, Χριστίνα, Αλέξανδρος και Μάριος είχαν να κάνουν τσιπς και πουρέ. Νίκησε ο Σοφοκλής.

Άρα μπορούσαν να ψηφιστούν οι Νίκος, Μάριος, Χριστίνα και Αλέξανδρος, καθώς ο Γιάννης Γ. ήταν ήδη υποψήφιος και οι Γιάννης Κ. και Σοφοκλής είχαν ασυλία.

Πριν την εμφάνιση των παικτών στο πλατό για την κατάθεση ψήφων, ακούσαμε έναν διάλογο μεταξύ Αλέξανδρου και Χριστίνας. Αφορούσε τη ψήφο τους και πώς «δεν θα την πατήσει ο Μάριος», με τη Χριστίνα να έχει πείσει όσους μπορεί να επικοινωνήσει μαζί τους να τη ψηφίσουν. Συνελήφθη να αναρωτιέται χαμηλοφώνως «πώς τα κάναμε έτσι;».

Εξυπακούεται πως δεν ήταν αδιάφορη η ψηφοφορία. Ο Γιάννης Κ. έριξε τη ψήφο στον Αλέξανδρο γιατί, όπως του είπε, μολονότι ο διαγωνισμός έχει φτάσει στους 14, εκείνος δεν έχει βγει μπροστά για να αναλάβει ένα πιάτο.

Ο Αλέξανδρος τον ρώτησε «αν είχα αναλάβει πιάτο και είχα ακούσει ακριβώς τα ίδια σχόλια που ακούσαμε σήμερα, θα ψήφιζες το βοηθό μου ή εμένα;».

Ο Γιάννης Κ. του είπε «αυτό είναι κάτι το υποθετικό. Κάντο και θα σου απαντήσω τότε. Είμαστε στους 14 και όσο είσαι στους μπορντό δεν έχει γίνει ποτέ. Δεν ακούς αυτό που σου λέω και φαίνεται ότι σε πειράζει».

Όλοι συμφώνησαν πως είχε δίκιο στο σχόλιο. Ότι δεν έλεγε ψέματα.

Δεν ήξεραν όμως, τι είπε ο συμπαίκτης του σε cue.

«Εάν. Τι εάν; Δέκα εβδομάδες. Εβδομήντα μέρες. Δέκα παίκτες έχουν φύγει. Τι; Έφυγε τύπισσα που πήρε το χιλιάρικο και την έκραζαν (Γεωργία). Είχε κάνει το καλύτερο πιάτο από όλους.

Ο Αλέξανδρος τι έχει κάνει; Δυο τίμιες προσπάθειες, στις 10 εβδομάδες. Κι αντί να σκύψει το κεφάλι και να μου πει σε ευχαριστώ που μου λες την αλήθεια, μιλάει. Δεν έχει μάθει να δέχεται κριτικές».

Εκείνη την στιγμή μάλλον πέρασε όλα τα τεστ ο άνθρωπος που έφτιαξε τις οροφές στο στούντιο, αφού δεν έπεσε κανένα ταβάνι στα κεφάλια τους.

«ΤΩΡΑ ΤΟ ΘΥΜΗΘΗΚΕΣ ΡΕ ΜΕΓΑΛΕ;»

Αφότου ο Μάριος είπε πως προτιμά ένας καλός βοηθός να μένει βοηθός για να μην πάρει στο λαιμό του όλη την ομάδα, ο γνωστός σχολιαστής πρόσθεσε το εξής.

«Δηλαδή, θα έχω ένα τσουτσέκι μέχρι τους 8 και θα το σέρνω μαζί μου γιατί με βοηθάει; Είστε σοβαροί; Κουνήστε το κεφάλι σας. Βάλτε το μυαλό σας στη γλώσσα σας. Βουτήξτε τη γλώσσα στο μυαλό πριν μιλήσετε».

Ενώπιον των κριτών, είπε «έχω την άποψη μου. Δεν θα ξανακάνω πίσω μετά το σημερινό συμβούλιο και όσα μου είπατε. Και νομίζω ό,τι είπα είναι ένα γεγονός. Όχι αερολογία. Εδώ όπου έχουμε φτάσει όλοι πρέπει να πάρουμε μια ευθύνη και να βγούμε μπροστά. Αυτή είναι η γνώμη μου και σε όποιον αρέσει».

O αρχηγός των γκρι, Κώστας θύμισε ότι «σε δυο αποχωρήσεις φτάνουμε στους 12, όταν θα χάσουμε οι αρχηγοί την ασυλία. Και τώρα λέει ο Γιάννης πως στο εξής θα κάνει ό,τι θέλει. Τώρα το θυμήθηκες ρε μεγάλε».

Η Βιβή αρκέστηκε στο «στη θέση τους θα ψήφιζα Γιάννη Κούρτογλου. Θα έλεγα ανοιχτά «δεν μου κάνεις». Όχι «μου κάνεις, δεν μου κάνεις» και στο τέλος γίνεται μια τρύπα στο νερό. Για εμένα, την ευθύνη την έχει ο Γιάννης και θα έπρεπε να καθαιρεθεί σήμερα. Το μόνο που βλέπω σήμερα είναι δυο δωμάτια και κέρδισε το ένα».

Στη δοκιμασία αποχώρησης της Παρασκευής θα διαγωνιστούν οι Σταμάτης, Γιάννης Γ., ο Αλέξανδρος (2 ψήφοι) και η Χριστίνα (4 ψήφοι).

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα