Μasterchef: Ο οίστρος του Κοντιζά στο black out του Κώστα και την “κλεμμένη” έμπνευση του Ηλία

Διαβάζεται σε 3'
Μasterchef: Ο οίστρος του Κοντιζά στο black out του Κώστα και την “κλεμμένη” έμπνευση του Ηλία
Την Τετάρτη υπήρχε και στιγμή Εύρηκα στο Masterchef Glomex

Ο Ερβέ Προνζάτο έγινε πολλούς τρόπους το αλατοπίπερο της ομαδικής δοκιμασίας στο Masterchef, με τον Σωτήρη Κοντιζά να είναι στο επίκεντρο των πιο ιδιαίτερων στιγμών.

Ο Ερβέ Προνζάτο ήταν ο καλεσμένος του Masterchef για την ομαδική δοκιμασία αυτής της εβδομάδας, της οποίας το ζητούμενο ήταν η υψηλή γαστρονομία.

Δηλαδή, τέσσερα πιάτα: ένα amuse-bouche (μικρές μπουκιές που λειτουργούν ως πρόλογος όσων περιλαμβάνει το γεύμα), ένα ορεκτικό, ένα κυρίως και ένα γλυκό.

Ο Γάλλος chef με το αστέρι Michelin και το εστιατόριο που έχει το όνομα του στα Πετράλωνα είχε ομολογήσει στη Μάρω Παρασκευούδη πως μετά 40 χρόνια στις κουζίνες, εξακολουθεί να αισθάνεται μαθητής.

Αυτός ο μαθητής που έχει ακόμα μέσα του έδωσε δυο ιδέες στους διαγωνιζόμενους. Όταν εξηγούσαν οι κριτές στον Προνζάτο τα ζητούμενα της ημέρας, μόλις του είπαν πως το συκώτι θα χρησιμοποιηθεί ως ορεκτικό από την μπορντό μπριγάδα, του ξέφυγε η λέξη «σαλάτα».

Ενώ είχαν αρχίσει οι διαγωνιζόμενοι να μαγειρεύουν, τον ρώτησαν ποιο υλικό από τα οκτώ που είχε διαχειριστεί η κάθε μπριγάδα, είναι το πιο δύσκολο, για τον οποιοδήποτε λόγο. Απάντησε «σίγουρα το συκώτι θέλει προσοχή, όπως και η παλαμίδα γιατί μπορεί να ξεφύγει πάρα πολύ εύκολα το ψήσιμο».

Ο Σωτήρης Κοντιζάς πρόσθεσε την μπανάνα που θα γινόταν κεντρικό υλικό σε γλυκό. «Εγώ θα την έβαζα στα κάρβουνα μαζί με τη φλούδα, να μαυρίσει, να για να γίνει συμπύκνωση γεύσεων, αλλιώς δεν θα έχει γεύση στο πιάτο».

Πριν ολοκληρώσει την πρόταση του ο Προνζάτο είχε μεταφερθεί η ουσία της από τον αυτήκοο μάρτυρα Ηλίας στον αρχηγό της ομάδας του. Λίγα δευτερόλεπτα μετά, υπήρχαν μπανάνες με τη φλούδα τους πάνω στα κάρβουνα.

Ο Κοντιζάς είδε αυτήν την εξέλιξη, την επισήμανε και ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος αναρωτήθηκε αν ο Ηλίας είχε ακούσει τον Γάλλο σεφ. Τον κάλεσε να ομολογήσει. Εκείνος όμως, δεν επιβεβαίωσε, μηδέ διέψευσε. Κατόπιν πίεσης είπε «έχω ακούσει έναν αστικό μύθο που λέει πως αν βάλεις τις μπανάνες σε κάρβουνο παίρνουν πιο πολύ γεύση» και συνέχισε την παρασκευή του.

ΤΑ ΠΟΛΥ ΚΑΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ

Η είδηση για το ζητούμενο της ημέρας, σχολιάστηκε από τον Χρήστο (βλ. μόνος ερασιτέχνης που έχει μείνει στο διαγωνισμό) ως εξής: «Επιτέλους υψηλή γαστρονομία, γιατί τόσο καιρό με βάζατε και έκανα κονφορτίλες».

Στην ενημέρωση πως θα είχαν οι διαγωνιζόμενοι δυο ώρες να μαγειρέψουν, η Βιβή (των σερί πόντων στις τελευταίες δοκιμασίες) ευθύμησε τους πάντες με το σχόλιο «ωραία, έχουμε δυο ώρες να τα κάνουμε π…».

Ο αρχηγός της νικήτριας ομάδας του τεστ δημιουργικότητας, Κώστας κλήθηκε να μοιράσει τα υλικά, δίνοντας στους αντιπάλους όσα οι συμπαίκτες του έκριναν πως δεν ένιωθαν άνετα να διαχειριστούν.

Έπαθε ωστόσο, ένα μπλακ άουτ όταν είδε τα οκτώ υλικά και του είπαν πως εξαιρουμένων των μπανάνας και αβοκάντο που θα γίνονταν γλυκά, μπορούσε να μοιράσει όλα τα άλλα όπως ήθελε, για όποιο στάδιο ήθελε.

Ήταν σαν να έσβησε ο διακόπτης της λειτουργίας του εγκεφάλου του.

Κώστας: Τέσσερα στάδια…

Κοντιζάς: Τι δεν σου βγαίνει;

Κώστας: Οι αριθμοί. Τα πιάτα είναι οκτώ.

Κοντιζάς: Ναι. Και; Τέσσερα τα στάδια. Τέσσερα και τέσσερα πόσο κάνει;

Κώστας: Ένα εγώ κι ένα θα δίνω δίπλα;

Εκεί είπαν όλοι μαζί το Εύρηκα.

Ο Κοντιζάς αντέδρασε με τον τρόπο που μπορείτε να δείτε στην κεντρική φωτογραφία, με τον Κουτσόπουλο να σχολιάζει «25 λεπτά εισαγωγής, ο Κωστάκης δεν πήρε χαμπάρι» και τον Άνχελ να τονίζει ότι «ο Κώστας είναι πολύ δυνατό μαθηματικό μυαλό. Για αυτό έγινε μάγειρας».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα