Masterchef: Τι θα δώσει ο νικητής των 20.000 ευρώ στους συμπαίκτες του

Διαβάζεται σε 4'
Masterchef: Τι θα δώσει ο νικητής των 20.000 ευρώ στους συμπαίκτες του
Ο νικητής του Silver Award θα κάνει τα έξοδα του σε δώρα προς συμπαίκτες του. Glomex

Η Silver Week στο Masterchef ολοκληρώθηκε με τον νικητή του επάθλου των 20.000 ευρώ και της πρόκρισης στους 9 του διαγωνισμού. Ποιος επικράτησε και τι έταξε.

H «ασημένια εβδομάδα» του Masterchef, με τις πιο δύσκολες και απαιτητικές δοκιμασίες έως τώρα, ολοκληρώθηκε με το νικητή των 20.0000 ευρώ και της θέσης στους 9 του διαγωνισμού.

Τον έκρινε ένα πιάτο του βραβευμένου με αστέρι Michelin και προϋπηρεσία σε κορυφαία εστιατόρια στην Ελλάδα, την Γαλλία,το Μπιλμπάο, τη Φλωρεντία αλλά και το Σαν Φρανσίσκο, Παύλου Κυριάκη.

Παρουσιάστηκε κάτω από δυο καμπάνες. Η μια είχε το κυρίως πιάτο (μοσχάρι γάλακτος, σάλτσα μανιταριών, λαγόχορτο, αφρό παρμεζάνας και στην κορυφή είχε σελινόριζα με μαύρη τρούφα). Η δεύτερη καμπάνα είχε το side (εσπούμα λαγόχορτο, με παγωτό μαύρης τρούφας).

Για την ιστορία, το εσπούμα είναι ο αφρός στα ισπανικά. Ένα παράδειγμα εσπούμα, είναι η μαρέγκα.

Ο σεφ Κυριάκης προειδοποίησε πως οι διαγωνιζόμενοι πρέπει να είναι ακριβείς με όλους τους χρόνους, καθώς καλούνταν να κάνουν πολλά μαγειρέματα (παρασκευές) «και σίγουρα θα πρέπει να ακολουθήσετε τη γεύση σας. Δεν υπάρχει αλάτι στη συνταγή».

Η Χριστίνα προερχόταν από μπαράζ μαγειρικών, ενώ ο Νίκος είχε δυο ημέρες ‘ρεπό’. Έμενε να δούμε αν θα μετρούσε περισσότερο η ξεκούραση από το ρυθμό.

Αφότου άρχισε η διαδικασία, ο Λευτέρης κάθισε με τα φιλαράκια της Χριστίνας, Μάριο και τον Άνχελ πάνω από την Χριστίνα και όχι πάνω από τον Νίκο, για τον οποίον εξέφρασε τη δυσαρέσκεια του μια ημέρα νωρίτερα.

Εξήγησε πως δεν στηρίζει τον αρχηγό της μπριγάδας του (το ομαδικό αποτέλεσμα έκανε τον Νίκο τον πρώτο φιναλίστ του Silver Award) «πριν εξηγήσει τι έγινε (μεταξύ των φίλων στη γκρι μπριγάδα), ο Χρήστος είχε δηλώσει πως είναι πιο ρομαντικός και πως στενοχωριέται με τις εξελίξεις. Κι εγώ στενοχωριέμαι, αλλά από ένα σημείο και μετά γίνομαι πιο σκληρός.

Για αυτό και δεν κάθισα πάνω από τον Νίκο. Σκλήρυνα μέσα μου. Για εμένα δεν αξίζει αυτήν την στιγμή να πάω να μιλήσω στον Νίκο. Πρέπει ο Νίκος να έλθει να μου μιλήσει. Δεν είναι ότι κρατάω κακία, αλλά είμαι μέχρι εδώ.

Απογοητεύτηκα από τον Νίκο και στενοχωριέμαι πάρα πολύ γιατί το λέγανε πως μόλις φτάσουμε σε αυτό το σημείο του Masterchef θα ‘σπάσουν’ οι φιλίες. Λυπάμαι που δεν μπορώ να διαψεύσω όσους μας το είπαν αυτό».

Eιρήσθω εν παρόδω, όπως είπε ο Κώστας, ο Νίκος είναι φίλος με τον Γιάννο, νικητή του Silver Award το 2022.

Όταν ήλθε η ώρα της κρίσης, ο δημιουργός του πιάτου που αντέγραψαν οι Χριστίνα και Νίκος τους είπε πως και οι δυο προσπάθειες θα περνούσαν το πάσο «κάτι που δεν λέω συχνά. Η ομάδα μου εκπαιδεύεται πολύ σκληρά για να τα καταφέρει κι εσείς τα καταφέρατε σε μιάμιση ώρα. Πολλά συγχαρητήρια».

Ο Νίκος σχολίασε πως «αυτό είναι το έπαθλο». Δεν ήταν. Ήταν 20.000 ευρώ και μια θέση τους 9. Ο συγκεκριμένος παίκτης είχε πει μια ημέρα νωρίτερα ότι μπορεί να βγάλει από τη δουλειά του το συγκεκριμένο ποσό και για αυτό ήταν άνετος και δεν αγχωνόταν. Ανήμερα του τελικού ομολόγησε πως αγχώθηκε και παραγχώθηκε.

Τελικά, νικήτρια αναδείχθηκε η Χριστίνα (βαθμολογήθηκε με 9 από όλους, ενώ ο Νίκος πήρε 8/10 από όλους) που χρειάστηκε ώρα για να καταλάβει τι πέτυχε. Πρώτα είπε «δεν το πιστεύω. Είμαι σε σοκ. Δεν το είχα σκεφτεί πως θα νικήσω στην αρχή της εβδομάδας Χαίρομαι πάρα πολύ. Είμαι πολύ ενθουσιασμένη».

Η Κύπρια διαγωνιζόμενη, η οποία έχει κερδίσει και άλλες 3.000 ευρώ σε έπαθλα διαγωνισμών mystery box και δημιουργικότητας, αφιέρωσε τη νίκη της στα ανίψια της και αργότερα έδειχνε πως αρχίζει να συνειδητοποιεί τη νίκη της. «Νιώθω πως είναι μια ανταμοιβή, όχι χρηματική, αλλά για την προσπάθεια μου αυτούς τους μήνες και για ό,τι άφησα ώστε να έλθω εδώ».

Δεσμεύτηκε να κάνει πράξη την υπόσχεση της να αγοράσει από ένα μίξερ στους συμπαίκτης της στην γκρι μπριγάδα (με την οποία έφτασε στον τελικό του Silver Award) και στον Μάριο που δεν την άφησε δευτερόλεπτο μόνη, στις δοκιμασίες.

Ο Άνχελ σχολίασε σε cue πως «είναι η μοναδική γυναίκα στο φετινό διαγωνισμό και μας ‘καθάρισε’ όλους», όπως έγινε και εκ των φαβορί για τον τίτλο του Masterchef.

«Θα μιλήσουν τα μαχαίρια»

Το trailer της Μεγάλης Δευτέρας ενημερώνει πως η Μεγάλη Εβδομάδα θα αρχίσει στο Masterchef με αυτό που όλοι περίμεναν-περιμέναμε: ένα νηστίσιμο πιάτο. Στο τέλος της δοκιμασίας θα ‘βγει’ ο πρώτος υποψήφιος προς αποχώρηση.

Επίσης, φαίνεται ο Νίκος να παραιτείται από αρχηγός της γκρι μπριγάδας και να επιλέγει για αντικαταστάτη του τον Χρήστο. Ο Λευτέρης εν τω μεταξύ, προειδοποιεί ότι «θα μιλήσουν τα μαχαίρια από την αρχή της εβδομάδας».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα