Masterchef: Ο Νίκος Κυψίδης «έπαθε» Γιάννη Κούρτογλου για 20.000 ευρώ

Διαβάζεται σε 7'
Masterchef: Ο Νίκος Κυψίδης «έπαθε» Γιάννη Κούρτογλου για 20.000 ευρώ
O Nίκος Κυψίδης ήταν ο πρωταγωνιστής της Τετάρτης στο Masterchef. Glomex

Ο Νίκος Κυψίδης προσπάθησε πάρα πολύ να δικαιολογήσει τον εαυτό του ως προς το συμβάν που διέλυσε την παρέα του φετινού Masterchef και είχε στο επίκεντρο 20.000 ευρώ.

Η Silver Week φτάνει προς το τέλος της και στον μάγειρα που θα πάρει το μεγαλύτερο έπαθλο που έχει δώσει το Masterchef σε οκτώ σεζόν -για τη συγκεκριμένη δοκιμασία. Είναι 20.000 ευρώ.

Το ποσό αυτό διέλυσε τις φιλίες που είχαν δημιουργηθεί στο διαγωνισμό. Ή καλύτερα διέλυσε την ψευδαίσθηση των φιλιών που κάποιοι πίστευαν πως είχαν ‘φτιάξει’ στους 3 μήνες που διαρκεί το τηλεοπτικό προϊόν.

Η ημέρα που έλιωσαν όλοι οι πάγοι στην Αλάσκα

Η μπορντό μπριγάδα της οποίας μέλος ήταν ο πρωταγωνιστής -για όλους τους λόγους που δεν αφορούν τη μαγειρική- του φετινού Μasterchef, Γιάννης Κούρτογλου έχασε την ευκαιρία να διεκδικήσει τα 20.000 ευρώ. Γεγονός που είχε ως συνέπεια ένα ακόμα ξέσπασμα του ‘ήρωα’ μας.

Όταν οι κριτές ρώτησαν την επομένη τον αρχηγό της ομάδας, Μάριο Ιωάννου αν είναι ευχαριστημένος με την απόδοση του, εκείνος απάντησε «τα έδωσε όλα». Ο Γιάννης σχολίασε σε cue πως «εάν ο Μάριος πιστεύει πως τα έδωσε όλα, εγώ είμαι λίγος για να κρίνω αυτό το αποτέλεσμα. Μόνο ο ίδιος ξέρει αν τα έδωσε όλα. Εγώ είμαι ένας απλός παίκτης που έδωσα ό,τι καλύτερο είχα, ό,τι μπορούσα. Δεν ξέρω μπορεί να μην ήταν αρκετό, να έπρεπε να δώσω παραπάνω».

Πέραν του ότι η συμπεριφορά αυτή είναι άρδην διαφορετική με εκείνη της προηγούμενης ημέρας, όσα είπε ήταν σαν να ξέρει τι γράφουν οι netizens για εκείνον στα social media. Αλλιώς δύσκολα μπορεί να εξηγηθεί αυτή η «στροφή».

Tα λεφτά διέλυσαν και αυτήν την παρέα

H, κατά του Σωτήρη Κοντιζά, καλύτερη τελική δεκάδα και των οκτώ σεζόν του Masterchef («δεν έχουμε ξαναδεί τέτοιο επίπεδο, φέρατε πιατάρες») θα συνεχίσει να πορεύεται πλήρης και την ερχόμενη εβδομάδα. Εξέλιξη που επιτρέπει η τρέχουσα Silver Week, που για πρώτη φορά θα δώσει στον νικητή 20.000 ευρώ.

Το έπαθλο έγινε η αφορμή να ‘σπάσει’ η παρέα που είχε δημιουργηθεί από την αρχή του φετινού διαγωνισμού και συνέχιζε ακέραιη έως τώρα.

O Xρήστος Μοίρας δήλωσε «ξενερωμένος», καθώς είχε προτείνει σε αυτούς που θεωρούσε φίλους και διεκδικούσαν τα 20.000 ευρώ να μοιραστούν το ποσό μεταξύ τους (οι 5 αυτοί άνθρωποι), όποιος και αν είναι ο νικητής. «Νόμιζα ότι ήμασταν μια παρέα και πρότεινα έναν τρόπο να βγάλουμε όλοι κάτι» είπε χαρακτηριστικά.

Διευκρίνισε ότι δεν απαιτούσε να δεχθούν όλοι. Περίμενε όμως, ότι όλοι θα πουν αν ήθελαν ή όχι. Αντ’ αυτού, οι μισοί έκαναν πως δεν άκουσαν.

Εκ των υστέρων, ο μόνος μη επαγγελματίας μάγειρας που έχει απομείνει στο διαγωνισμό άκουσε τον Νίκο Κυψίδη -πρώτο φιναλίστ του τελικού της Silver Week, ως αρχηγός της νικήτριας μπριγάδας με τους φίλους που λέγαμε- να λέει μυστικά στον Κώστα Φρέτζιο πως όποιον εκ των δυο και αν κερδίσει, να μοιραστεί με τον άλλον το έπαθλο.

Τα λίγα λόγια ζάχαρη και τα καθόλου μέλι

Σε cue o 38χρονος Nίκος σχολίασε «το έπαθλο είναι αυτού που θα το κερδίσει και μπορεί να το κάνει ό,τι θέλει. Δεν με προσέγγισε κανένας και ούτως ή άλλως δεν θα μοιραζόμουν τα χρήματα με κανέναν», ενώ σε cue της προηγούμενης ημέρας είχε τάξει σε όλους ένα καλό δώρο χάριν του οποίου θα τον θυμούνταν όλοι.  Πρόσθεσε και ότι «ο Χρήστος το είδε τελείως ρομαντικά. Δεν κατάλαβα καν τι έλεγε. Δεν τον ρώτησα κι όλας και δεν με ενδιαφέρει να τον ρωτήσω».

Για την ιστορία, ο Χρήστος έχει κερδίσει σε μονομαχία με τον Νίκο, με συνταγή που του είχε δώσει ο τελευταίος που πια παίρνει τις αποστάσεις του. Ο Κυψίδης πρόσθεσε και ότι «πιστεύω πως αυτά τα χρήματα θα έλθουν για πλάκα απ’ έξω, από τη δουλειά μου και για αυτό με βλέπετε τόσο χαλαρό. Δεν θα κάτσω να σκοτωθώ με τον αντίπαλο μου για 20.000 ευρώ. Η συνείδηση μου και η αξία μου αξίζουν πολλά περισσότερα».

Δεν είχε πει ακόμα την τελευταία του λέξη. Κυριολεκτικά.

Eπανήλθε αργότερα με νέες διευκρινίσεις, καθώς όπως υποστήριξε όσα είχε πει έως εκείνη την στιγμή «μπορεί να βγάλουν τον Νίκο κάπως». Δηλαδή, τον εαυτό του.

Εν τοιαύτη περιπτώσει «σκέφτηκα πως εάν κέρδιζα το έπαθλο και ήταν ο Κωστής μαζί μου στον τελικό, θα έκανα από ένα δώρο σε όλα τα παιδιά και όσα περίσσευαν να τα μοιραζόμουν 50-50 με εκείνον. Ο λόγος είναι πολύ απλός: είμαστε πολύ κοντά και χωρίς δόλο έκανα αυτήν την σκέψη. Δεν υπήρχε συμφωνία ή ό,τι άλλο. Αλλά και στο φινάλε αν κερδίσω, δικό μου θα είναι το έπαθλο και μπορώ να το κάνω ό,τι θέλω».

Ο Κώστας αρκέστηκε στο ότι «δεν έχω να χωρίσω με κάποιον κάτι. Δεν φταίω εγώ σε όλο αυτό. Με έπιασε ο Νίκος να μου μιλήσει, ο Χρήστος δεν θεώρησε σωστό αυτό που μου πρότεινε, ήλθαν οι δυο τους σε ρήξη, εγώ ήμουν απ’ έξω αλλά ένιωσα στενάχωρα γιατί είμαστε τόσο καιρό εδώ μέσα. Όταν μπαίνουν στη μέση τα λεφτά και γίνονται τέτοιες παρεξηγήσεις, ξενερώνω».

Ο Λευτέρης Ζαφειρόπουλος, επίσης μέλος της νικήτριας μπριγάδας και της παρέας σχολίασε πως «δεν πειραχτήκαμε από αυτό που έγινε, καθώς ο καθένας έχει δικαίωμα να κάνει ό,τι θέλει με τα λεφτά του. Μου φάνηκε ωστόσο, λίγο ως μικρή υποκρισία όλο αυτό ως προς την εικόνα που έδειχνε ο Νίκος απέναντι μου -δεν μιλάω για τους άλλους».

H διαδικασία που ανέδειξε τον δεύτερο φιναλίστ της Silver Week άρχισε με τους Λευτέρη, Κώστα, Χρήστο και Χριστίνα Xριστοφή να χωρίζονται σε δυο ομάδες και να φτιάχνουν ένα πιάτο με ό,τι υλικά ήθελαν, σε 45 λεπτά.

Οι Λευτέρης και Κώστας ‘μπουρδουκλώθηκαν’ στις πολλές ιδέες τους (χαρακτηριστικά, βγήκαν από το pantry με 3 καλάθια), με τους Χριστίνα και Χρήστο να συνεννοούνται πολύ γρήγορα και εύκολα επί του πιάτου που χρειαζόταν υλικά, τα οποία χώρεσαν σε ένα καλάθι.

Αφού πρώτα οι κριτές εξήραν και τις δυο προσπάθειες, έδωσαν την πρόκριση στους Χριστίνα και Χρήστο που σε δεύτερη φάση έγιναν αντίπαλοι, σε πιάτο αντιγραφής που δεν περιλάμβανε συνταγή.

Ο Γιάννης Κ. σχολίασε «όλοι, είτε θέλουμε, είτε όχι πιστεύουμε ότι θα κερδίσει η Χριστίνα. Άσχετα από το τι λένε μπροστά και τι πίσω από την κάμερα -γιατί μπροστά στην κάμερα μπορεί να λένε ότι θα γίνει η ανατροπή. Όλοι όμως, πίσω συζητάμε πως είναι ένα εύκολο ζευγάρι και όλοι θα θέλαμε -αν ήμασταν κάτω- να έχουμε ως τελευταίο αντίπαλο τον Χρήστο».

Όπως είπε ο Πάνος Ιωαννίδης «και τα δυο πιάτα ήταν γευστικά, δεν έγινε κάποιο ακραίο λάθος, έτσι προσπαθούσαμε να δούμε ποιο είναι πιο κοντά στο πρωτότυπο».

Ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος πρόσθεσε ότι «οφείλουμε να τονίσουμε το εξής: πολύ πιθανό είναι να έχετε φαβορί και αουτσάιντερ, αλλά στη συγκεκριμένη δοκιμασία αφού δοκιμάσαμε καταλήξαμε πως είχαμε μια μαγειρικά αμφίρροπη μάχη. Και τα δυο πιάτα είχαν σωστές τεχνικές και ωραίες υφές. Αν δεν υπήρχε συγκεκριμένο ζητούμενο, θα τα τρώγαμε και τα δυο πάρα πολύ ευχάριστα».

Η Χριστίνα τελικά, πλησίασε περισσότερο στο πρωτότυπο, έτσι θα αντιμετωπίσει τον Νίκο στον τελικό της Silver Week, με φόντο 20.000 ευρώ και μια θέση στους 9 του φετινού διαγωνισμού.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα