Mindhunter: Η αληθινή ζωή του serial killer – διάνοια Ed Kemper που σόκαρε το FBI

Mindhunter: Η αληθινή ζωή του serial killer – διάνοια Ed Kemper που σόκαρε το FBI

Πόσο "αληθινό" είναι το Mindhunter; Ο Cameron Britton μπαίνει στα παπούτσια του παρανοϊκού Ed Kemper και ένα ακόμη βίντεο μας παρουσιάζει τις πραγματικές του συνεντεύξεις.

Ο ηθοποιός του Mindhunter, Cameron Britton, δίνει πραγματικά ένα ρεσιτάλ ερμηνείας στην πρώτη αλλά και στη δεύτερη σεζόν της σειράς που προβάλλεται από το Netflix.

Στο παρακάτω βίντεο μπορείτε να δείτε πώς προετοιμάζεται για την ερμηνεία του. “Ο χαρακτήρας δεν ενσαρκώνεται παρά μόνο όταν τα γυαλιά τοποθετούνται ένα εκατοστό πιο χαμηλά στη μύτη”. Χαρακτηριστική είναι φυσικά και η φωνή του μανιακού δολοφόνου που προσπάθησε να μιμηθεί ο Birtton καθώς και η ανατριχιαστική ψυχραιμία με την οποία μιλούσε για τις πράξεις του.

Η μεταμόρφωση του Cameron Britton σε Ed Kemper:

Η ομοιότητα των φωνών των δύο είναι παροιμιώδης και απεικονίζει τη μελέτη του χαρακτήρα την οποία έκανε για μήνες ο Brittan έτσι ώστε να μπορέσει να μεταφέρει στην οθόνη τον δίμετρο μανιακό που σκότωσε τους παππούδες του, τη μητέρα του και ακόμη έξι κοπέλες.

Mindhunter vs Real Life Ed Kemper:

Ο Edmund Kemper θεωρείται σημείο αναφοράς σε όλες τις ψυχολογικές μελέτες γύρω από τους serial killers και το FBI πραγματοποίησε πολλές συνεντεύξεις μαζί του για να αποκωδικοποιήσει τον τρόπο λειτουργίας του ιδίου, μιμητών του αλλά και άλλων κατά συρροή δολοφόνων της εποχής.

Ο Ed ήταν κακοποιημένος από τη μητέρα του η οποία ήταν χωρισμένη. Σε μικρή ηλικία το έσκασε για να βρει τον βιολογικό του πατέρα, ο οποίος όμως δεν τον δέχθηκε. Έτσι επέλεξε να ζήσει με τον παππού και τη γιαγιά του. Αρχικά σκότωνε αδέσποτα ζώα μέχρι μια μέρα να δολοφονήσει τους παππούδες του μετά από ένα τηλεφώνημα που έκανε στη μητέρα του.

Παρόλα αυτά, όντας 15 ετών τότε, δεν οδηγήθηκε στη φυλακή αλλά σε ψυχιατρείο. Εκεί έμεινε έξι χρόνια μέχρι να επιστρέψει στο πατρικό του. Όσο ήταν έγκλειστος, δεδομένου ότι είχε υψηλότατο IQ, του επετράπη να δουλεύει στη γραμματεία του ψυχιατρείου και να εξετάζει φακέλους άλλων ασθενών.

Στο επόμενο διάστημα σκότωσε έξι κοπέλες που φοιτούσαν στο πανεπιστήμιο που εργαζόταν η μητέρα του και τις έθαψε στον κήπο του σπιτιού του. Τις νεαρές τις εντόπιζε όταν εκείνες έκαναν οτοστόπ.

Τις δολοφονίες τις άρχισε μάλιστα αφού είχε μεταφέρει τουλάχιστον 100 κοπέλες με το όχημα-παγίδα, όντας ιδιαιτέρως ευγενικός απέναντί τους. Όλο αυτό τον καιρό προετοιμαζόταν.

Τις 18χρονες Μαίρη Αν Πες και η Ανίτα Λουτσέσα προσπάθησε να τις βιάσει εν ζωή αλλά δεν τα κατάφερε. Τις δολοφόνησε και αφού τις αποκεφάλισε ασέλγησε στα ακέφαλα πτώματα. Ακόμη τέσσερα κορίτσια ενώ ένα απόγευμα μετά από καυγά με τη μητέρα του της έσπασε το κρανίο με σφυρί.

Αφού αποκεφάλισε και εκείνη ασέλγησε στο κρανίο της, κάλεσε μια γειτόνισσα για βοήθεια την οποία και σκότωσε μόλις εμφανίστηκε στο σπίτι.

Αφού σκηνοθέτησε τη “σκηνή” για να φαίνεται πως οι γυναίκες σκότωσαν η μία την άλλη, κάλεσε την αστυνομία η οποία φαίνεται να πείθεται από το σενάριό του. Στη συνέχεια ομολόγησε τις πράξεις του γιατί όπως είπε, “δεν μπορούσα να περιμένω άλλο”.

Γιατί έθαβε τα κεφάλια των θυμάτων του στην αυλή του με κλίση προς το δωμάτιο της μητέρας του: “Πάντα ήθελε οι άνθρωποι να σηκώνουν το βλέμμα τους προς αυτήν, να τη σέβονται. Αυτό μου φάνηκε αρμόζον”, είπε αργότερα στους αστυνομικούς, “τόσο όσο θα ούρλιαζε και θα σκύλιαζε και θα μου φώναζε για τόσα μα τόσα χρόνια”.

Καταδικάστηκε σε θάνατο αλλά η θανατική ποινή καταργήθηκε στην Καλιφόρνια το 1973. Έτσι καταδικάστηκε σε οκτώ φορές ισόβια. Στη συνέχεια συμμετείχε σε ερευνητικά προγράμματα ψυχολόγων γύρω από άτομα με παραβατική δραστηριότητα, τα οποία καταγράφονται στο Mindhunter.

Εκτιμάται πως δεν θα είχε συλληφθεί ποτέ αν δεν παραδινόταν μόνος του, ενώ έκανε παρέα με αστυνομικούς στα μπαρ όσο εκείνοι διερευνούσαν τα… εγκλήματά του. Έπαιρνε πληροφορίες για τις αγνοούμενες κοπέλες και συνεργαζόταν μαζί τους αποσπώντας όσα έπρεπε να ξέρει για να μην τον βρουν.

“Θα έπρεπε να πεθάνω με βασανιστήρια για να έχει νόημα”, είχε δηλώσει ενώ σε ερώτηση αν θα το ξαναέκανε, απάντησε “αμέσως μόλις βγω”.

Σήμερα παραμένει φυλακισμένος στα 70 του και έχει αρνηθεί το δικαίωμα της υπεράσπισης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα