Μονομάχος: Απίστευτο – 60 παίκτες δεν ήξεραν πού βρίσκεται η Λιθουανία

Διαβάζεται σε 2'
Μονομάχος
Μονομάχος Glomex/ΣΚΑΙ

“Κοκκίνησε” ο πίνακας στο τηλεπαιχνίδι του ΣΚΑΙ, καθώς 60 από τους 87 “Μονομάχους” δεν γνώριζαν με ποια χώρα συνορεύει η Λιθουανία.

Με νέο επεισόδιο επέστρεψε το απόγευμα της Τετάρτης (03/04) το τηλεπαιχνίδι γνώσεων “Ο Μονομάχος” στο ΣΚΑΙ.

Ο Μάριος Άγγελος Παπαγάτσιας, ο καινούργιος παίκτης που έκατσε στη θέση του “Μονομάχου” για να δοκιμάσει την τύχη του, κατάφερε σε μία από τις ερωτήσεις να βγάλει εκτός παιχνιδιού 60 αντιπάλους.

Συγκεκριμένα, στην ερώτηση “Με ποια από τις παρακάτω χώρες συνορεύει η Λιθουανία;”, ο πίνακας των απαντήσεων “κοκκίνησε”, αφού 60 από τους 87 “Μονομάχους” δεν γνώριζαν την σωστή απάντηση.

Οι επιλογές που δόθηκαν ήταν οι εξής: Α. Εσθονία, Β. Ουκρανία, Γ. Ρωσία.

Η σωστή απάντηση ήταν η Ρωσία και παρόλο που ο Μάριος Άγγελος Παπαγάτσιας πίστευε ότι την γνωρίζει, πήρε τελικά την βοήθεια του 50%.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο παίκτης δεν πήρε χρήματα λόγω της βοήθειας. Όμως, αν δεν την έπαιρνε, οι 60 λανθασμένες απαντήσεις των υπολοίπων θα του χάριζαν σχεδόν 7 χιλιάδες ευρώ.

Μονομάχος: Δείτε το βίντεο

Λίγα λόγια για την Λιθουανία

Η Λιθουανία (λιθουανικά: Lietuva), επίσημα Δημοκρατία της Λιθουανίας (λιθουανικά: Lietuvos Respublika – Lietuva) είναι χώρα της βορειοανατολικής Ευρώπης και ένα από τα τρία Βαλτικά κράτη. Συνορεύει με τη Λετονία, τη Λευκορωσία, την Πολωνία και τη Ρωσία (συγκεκριμένα με την επαρχία Καλίνινγκραντ, η οποία αποτελεί ρωσικό έδαφος). Έχει έκταση 65.300 τ.χλμ. και πληθυσμό 2.886.515 κατοίκους, σύμφωνα με επίσημη εκτίμηση για το 2024.

Πρωτεύουσα της Λιθουανίας είναι το Βίλνιους (539.939 κάτοικοι το 2014), ενώ άλλες μεγάλες πόλεις είναι το Κάουνας και η Κλάιπεντα, η οποία είναι και σημαντικό λιμάνι. Περισσότερο από 80% του πληθυσμού είναι Λιθουανοί και επίσημη γλώσσα είναι η λιθουανική, η οποία ανήκει στην ομάδα των βαλτικών γλωσσών.

Η Λιθουανία υπήρξε η πρώτη Σοβιετική Δημοκρατία που διακήρυξε την ανεξαρτησία της, τον Μάρτιο του 1990. Το λίτας αντικατέστησε το ρούβλι ως επίσημο νόμισμα τον Μάρτιο του 1993 και την 1η Μαΐου 2004 η Λιθουανία έγινε μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ε.Ε.). Την 1η Ιανουαρίου 2015 το λίτας αντικαταστάθηκε από το ευρώ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα