Ο Κέβιν Σπέισι θα πληρώσει ένα σκασμό χρήματα για “ζημιές” του House of Cards

Ο Κέβιν Σπέισι θα πληρώσει ένα σκασμό χρήματα για “ζημιές” του House of Cards
O Kevin Spacey, κατά την άφιξη του στο δικαστήριο της Μασαχουσέτης, το Γενάρη του 2019, όταν αποσύρθηκαν οι κατηγορίες που του είχαν απευθυνθεί. AP Photo/Steven Senne

Το στούντιο παραγωγής του House of Cards διεκδίκησε αποζημίωση για τις συνέπειες που είχε η εμπλοκή του Kevin Spacey στο σκάνδαλο σεξουαλικών παρενοχλήσεων και κακοποιήσεων.

Τον Οκτώβρη του 2017 είχε ξεσπάσει το σκάνδαλο σεξουαλικών παρενοχλήσεων στο Hollywood, με τον Harvey Weinstein να είναι στο επίκεντρο. Σε πρώτη φάση. Στην ουσία, είχε ανοίξει ο ασκός του Αιόλου, με τον Kevin Spacey να αντιμετωπίζει σχετικές καταγγελίες από περισσότερους από 30 άνδρες.

Τον Ιούλιο του 2019 και ενώ ήταν σε εξέλιξη η μόνη καταγγελία που έφτασε στις δικαστικές αίθουσες και είχε να κάνει με έναν 18χρονο, αποσύρθηκαν οι κατηγορίες, καθώς το φερόμενο ως θύμα αρνήθηκε να καταθέσει επιπλέον στοιχεία.

Σήμερα έγινε γνωστό πως ο κάτοχος Oscar και οι εταιρίες παραγωγής του (M Proffit Productions και Trigger Street Productions) καλείται να πληρώσει ποσό που πλησιάζει στα 31 εκατομμύρια δολάρια, στο στούντιο παραγωγής του House of Cards, MRC, σε δικαστικά έξοδα και πληρωμές δικηγόρων.

Για ποιο λόγο; Για τις ζημιές που προκάλεσε η απόλυση του (από το MRC και το Netflix), μετά το σκάνδαλο. Τα γυρίσματα της έκτης σεζόν ‘πάγωσαν’, ενώ οι σεναριογράφοι έπρεπε να διαγράψουν το -κεντρικό- χαρακτήρα του Spacey και να φτιάξουν ένα νέο στόρι, για οκτώ επεισόδια, ενώ είχαν και αντίπαλο το χρόνο -καθώς έληγαν οι προθεσμίες. Όλα αυτά, όπως ισχυρίζεται το MRC στοίχισαν εκατομμύρια δολαρίων.

Έγγραφο που κατατέθηκε στο ανώτατο δικαστήριο του Los Angeles ζητάει την έγκριση του δικαστή, ως προς την απόφαση που αναφέρει ότι ο Spacey παραβίασε όρους του συμβολαίου του, οι οποίοι ήταν σχετικοί με την επαγγελματική συμπεριφορά και “συγκεκριμένες επαφές σε σχέση με διάφορα μέλη του συνεργείου, σε κάθε μία από τις πέντε σεζόν που ήταν πρωταγωνιστής και μέλος της εκτελεστικής επιτροπής” της τηλεοπτικής σειράς.

Η απόφαση αυτή προέκυψε έπειτα από τρία χρόνια δικαστικής διαμάχης και οκταήμερη κατάθεση αποδεικτικών στοιχείων. Η όλη διαδικασία κρατήθηκε μυστική.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα