O παίκτης που εξελίσσει το MasterChef 2024 σε ένοχη απόλαυση

Διαβάζεται σε 5'
O παίκτης που εξελίσσει το MasterChef 2024 σε ένοχη απόλαυση
Αριστερά ο Νίκος Κυψίδης και δεξιά ο Γιάννης Κούρτογλου. STAR TV

O Γιάννης Κούρτογλου θέτει σοβαρή υποψηφιότητα για τη λίστα αυτών που λατρεύουμε να μισούμε στα ελληνικά MasterChef. Τι έχει καταφέρει έως τώρα.

H Γεωργία Μπετχαβά ήταν η villain της φετινής έκδοσης του MasterChef, όπως μονοπώλησε το ενδιαφέρον του πρώτου μήνα του διαγωνισμού. Διάστημα στο οποίο μάλλον προετοιμαζόταν για τη δική του στιγμή ο Γιάννης Κούρτογλου.

Ο 34χρονος έχει εξασφαλίσει την παραμονή του στο MasterChef 2024 έως τους 12, ωστόσο η ικανότητα του να ηγείται της μπορντό μπριγάδας αμφισβητείται σε κάθε διαδικασία, ποικιλοτρόπως. Όπως αμφισβητείται σε κάθε cue η νοημοσύνη μας.

Ο ικανός (κρίνοντας εκ των αποτελεσμάτων) μάγειρας, έχει ενημερώσει πως μπήκε στο διαγωνισμό και για να ξεπεράσει τη φοβία με την κάμερα και την προβολή.

Με ασφάλεια μπορούμε να πούμε πως αυτοί οι στόχοι έχουν ήδη υλοποιηθεί. Ωστόσο, η υπερέκθεση του με όσα (πολλά) λέει, τον εκθέτουν. Και αυτό συμβαίνει, γιατί συνηθέστερα φάσκει κι αντιφάσκει.

Πολλοί του έχουν καταλογίσει διάφορα ενώπιον του -κυρίως για τη συμπεριφορά του και τον τρόπο που εκφράζεται.

Προσπαθεί πολύ να χρησιμοποιεί πολλές λέξεις από το ελληνικό λεξιλόγιο (αρκετές τις κακοποιεί) και political correct, αλλά όταν χάνει τη ψυχραιμία του για τον ‘χ’ ή ‘ψ’ λόγο (δεν είναι πολύ δύσκολο να συμβεί αυτό), του ξεφεύγουν ατάκες όπως «η τάδε παίκτρια είναι για χαστούκι με αυτό που κάνει». Τι έκανε; Μιλούσε χαμηλοφώνως σε συμπαίκτη του, σε συμβούλιο των μπορντό «ενώ είμαστε μια ομάδα», αλλά συνήθως ακούγονται μόνο 3.

ΤΑ “ΑΡΙΘΜΑΚΙΑ” ΚΑΙ Η ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ

Ο Γιάννης Κ. έχει συλληφθεί πολλάκις να κατηγορεί άλλους πως δεν παίρνουν τις ευθύνες τους ή κάνουν στρατηγικές, πριν κάνει ακριβώς τα ίδια. Για παράδειγμα, στην τελευταία ψηφοφορία των μπορντό, για τον υποψήφιο της εβδομάδας από τη διαδικασία του Mystery Box: είπε πως δίνει τη ψήφο σε αυτόν που έβγαλαν «τα αριθμάκια» και συμπτωματικά δεν ήταν μέλος της παρέας του, ενώ οσάκις έχει δηλώσει πως ψηφίζει 100% με μαγειρικά κριτήρια.

Για αυτό και πολλοί χρήστες των social media τον έχουν χαρακτηρίσει ως τοξικό, μεταξύ πολλών άλλων.

Εκείνος λατρεύει να επαναλαμβάνει πως όποιος θέλει μπορεί να τον προκαλέσει και να του πάρει την αρχηγεία, αφού «θέλουν, δεν θέλουν» θα τον «λουστούν» έως τους 12. Βέβαια, πάλι κατά του ιδίου το ρηθέν «ποιος θα ήθελε να είναι αρχηγός σε μια μπριγάδα που δεν τον θέλουν;».

Τη Δευτέρα 18/3 ο Νίκος Κυψίδης, πρώην αρχηγός της μπορντό μπριγάδας (τον προκάλεσε και τον νίκησε ο νυν), έκανε μια ειλικρινή προσπάθεια να κάνει τον Γιάννη Κ. να καταλάβει πως πρέπει να βελτιώσει τη συμπεριφορά του προς όλους. Του εξήγησε και ότι οι συμπαίκτες του είχαν δυο επιλογές: της καθαίρεσης και του διχασμού ή της στήριξης και της ενότητας.

«Πήραμε τη δεύτερη επιλογή. Θέλουμε όμως, να καταλάβεις πως είμαστε κι εμείς άνθρωποι, έχουμε κι εμείς προβλήματα, δεν θέλουμε να μας μειώνεις και θέλουμε να σου δώσουμε χρόνο, γιατί το ζήτησες».

Εμείς όμως, δεν έχουμε χρόνο. Τρία παιδιά ήμασταν έτοιμοι να φύγουμε από το διαγωνισμό την περασμένη εβδομάδα». Επανέλαβε πως δεν τους νοιάζει η νίκη ή η ήττα, αλλά η συμπεριφορά. «Μπορείς να τα καταφέρεις και για αυτό έχεις την στήριξη που ζήτησες. Εκμεταλλεύσου την για όσα θα είσαι μαζί μας».

Πριν μια εβδομάδα, ο Γιάννης Κ. αποκάλεσε τον Νίκο Κ. «κλόουν» και «ηθοποιό» επειδή εν ώρα δοκιμασίας μιλούσε με φίλο του στην αντίπαλη μπριγάδα, σε τηλεοπτικό διαγωνισμό μαγειρικής και όχι σε διαδικασία που καταλήγει στην απονομή ή όχι αστεριού Μichelin. Ειρήσθω εν παρόδω, στην ίδια δοκιμασία δεν δοκίμασε κανένα πιάτο της ομάδας του πριν πάει στους κριτές -μάλλον δεν τον ένοιαζε καθώς είχε εξασφαλίσει την ασυλία.

Τη Δευτέρα 18/3 ασχολήθηκε με τον παίκτη που τον προκάλεσε για να του πάρει την αρχηγία.

Αυτός ήταν ο Ηλίας Παναγιώτου από την γκρι μπριγάδα.

Ο 25χρονος Ηλίας ήξερε πως αν έχανε, θα ήταν αυτόματα υποψήφιος. Πράγμα που έγινε, με τον Γιάννη να δηλώνει «δεν περιμένω από τη μια ημέρα στην άλλη τον Ηλία να μάθει να χάνει. Είναι το νεαρό της ηλικίας του αυτή η δυναμικότητα αυτών των χρόνων, οι αυξη(σ)μενες ορμόνες, όλα αυτά. Απλά νομίζω πρέπει σιγά σιγά να το βάλει στο μυαλό του».

Προφανώς και επειδή έχουμε δει τι έχει προηγηθεί, περιμένουμε κάτι πιο χαρακτηριστικό του Γιάννη Κ. πολύ σύντομα.

Στο πλαίσιο της προσπάθειας να κάνουν οι μπορντό τον αρχηγό τους να καταλάβει πως αν συνεχίσει στο ίδιο tempo, όλοι θα βγουν χαμένοι, πήρε το λόγο ο Μάριος Iωάννου και του ζήτησε να αναλάβει τις ευθύνες του -κάτι που δεν είχε κάνει στην τελευταία ομαδική δοκιμασία.

Ο Γιάννης Γεωργίου, γνωστός και ως “Δάσκαλος» και κατά τα φαινόμενα φίλος του Γιάννη Κ. σχολίασε on camera πως «ο Γιάννης δεν μπορεί να αναλάβει ευθύνες αυτήν την στιγμή, διότι έχει ασυλία. Πώς μπορεί να αναλάβει ευθύνες; Και να πω φταίω εγώ. Μπορείς να με ψηφίσεις; Όχι».

«Την στιγμή που ξέρεις ότι ο αρχηγός έχει ασυλία και δεν μπορεί να ψηφιστεί, κάνε ό,τι περνάει από το χέρι σου για να μη ψηφιστείς εσύ».

Ακολούθησε ψηφοφορία της μπορντό μπριγάδας, με τον Γιάννη Κ. να μην μπορεί να ψηφιστεί, αλλά να ψηφίζει (θυμίζουμε πως έχει εξασφαλίσει ασυλία έως τους 12) και το κλίμα της απεριόριστης χαράς για την επιστροφή του Χρήστου Γανίτη -μετά την οικειοθελή αποχώρηση της Τάνιας- να τελειώνει με τον τρόπο που αρμόζει στο φετινό MasterChef: την ανάδειξη του παίκτη που έκανε το comeback σε υποψήφιο προς αποχώρηση.

Ιδού η αποθέωση της επανόδου του Χρήστου Γ., πριν την υποψηφιότητα.

Θα κλείσουμε με το trailer του επεισοδίου της Τρίτης 19/3.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα