Πάσχα στην τηλεόραση: Όλα τα προγράμματα για την Ανάσταση και την Κυριακή της Λαμπρής

Πάσχα στην τηλεόραση: Όλα τα προγράμματα για την Ανάσταση και την Κυριακή της Λαμπρής
Ο Ζαφείρης Μελάς στην «Αυλή των Χρωμάτων» ερτ

Τόσο το Μεγάλο Σάββατο, όσο και την Κυριακή του Πάσχα, οι τηλεθεατές θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν θρησκευτικές παραγωγές, βραβευμένες ταινίες και σειρές, αλλά και μουσικές εκπομπές.

Το πρόγραμμα των ιδιωτικών καναλιών διαμορφώνεται για το Μεγάλο Σάββατο και την Κυριακή της Λαμπρής στο εορταστικό κλίμα της Μεγάλης Εβδομάδας, προβάλλοντας θρησκευτικές παραγωγές, που αποτυπώνουν το Θείο Δράμα, βραβευμένες ταινίες και σπουδαίες σειρές, αλλά και μουσικές εκπομπές για το βράδυ της Ανάστασης.

Οι τηλεθεατές θα έχουν την ευκαιρία να επιλέξουν την ψυχαγωγία τους στην prime time ζώνη μέσα από μια μεγάλη ποικιλία προγραμμάτων, που ανταποκρίνονται σε όλα τα γούστα.

Δείτε παρακάτω τις επιλογές για το Μεγάλο Σάββατο και την Κυριακή της Λαμπρής:

AD The Bible continues

Μεγάλο Σάββατο στις 20:00 στο OPEN

Μετά τη σταύρωση του Χριστού, οι 12 μαθητές του έρχονται αντιμέτωποι με πόνο και ανείπωτη θλίψη. Γρήγορα, όμως, θα αποκαλυφθεί πως το τέλος είναι μόνο η αρχή. Οι 12 Απόστολοι αγωνίζονται να επιβιώσουν και να διαδώσουν το μήνυμα της Ανάστασης στα πέρατα του κόσμου.

Δραματική μίνι-σειρά αμερικανικής παραγωγής, 2015. Πρωταγωνιστούν: Ρίτσαρντ Κόιλ, Χουάν Πάμπλο ΝτιΠάσε, Άνταμ Λέβι, Γκρέτα Σκάκι, Τσίπο Τσούνγκ.

Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ

Μεγάλο Σάββατο στις 20:00 στον ΑΝΤ1

Η πιο μεγαλοπρεπής θρησκευτική παραγωγή στην ιστορία της τηλεόρασης, «Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ», είναι ένα επιβλητικό έργο, σκηvoθετημέvo με μαεστρία και απλότητα από τov κορυφαίο δημιουργό Φράvκo Τζεφιρέλι. Ο Ιταλός σκηvoθέτης απέδωσε με ευλάβεια και θρησκευτική προσήλωση τα Πάθη του Κυρίου, αναπαριστώντας τα γεγονότα με πίστη στις Γραφές και απόλυτο σεβασμό στην ιερότητα τoυ θέματος. Ο σπουδαίος Ιταλός σκηνοθέτης χρησιμοποίησε ένα εξαιρετικό καστ, όπως τον Σερ Λόρενς Ολίβιε, την Αv Μπάvκρoφτ, την Ολίβια Χάσεϊ, τον Άντονι Κoυίv, τον Μάικλ Γιoρκ και, φυσικά, τον Ρόμπερτ Πάουελ στov ρόλο τoυ Ιησού.

Θρησκευτικό δράμα, 1977. Σκηνοθεσία: Φράνκο Τζεφιρέλι. Παίζουν: Ρόμπερτ Πάουελ, Αν Μπάνκροφτ, Ολίβια Χάσεϊ, Έρνεστ Μποργκνάιν, Κλαούντια Καρντινάλε, Τζέιμς Μέισον,Τζέιμς Φαρεντίνο, Λόρενς Ολίβιε, Άντονι Κουίν, Ρόντ Στάιγκερ, Ντόναλντ Πλέζανς, Κρίστοφερ Πλάμερ, Πίτερ Ουστίνοβ, Μάικλ Γιόρκ

Οι τελευταίες μέρες του Ιησού

Μεγάλο Σάββατο στις 20:40 στην ΕΡΤ3

Παρακολουθούμε το δραματοποιημένο ντοκιμαντέρ «Οι τελευταίες μέρες του Ιησού», παραγωγής ΗΠΑ 2017. Λίγο περισσότερο από 2.000 χρόνια πριν, η ιστορία του Ιησού από τη Ναζαρέτ, γιου ενός ξυλουργού και λιθοξόου, ξεκινά σε ένα μικροσκοπικό χωριό στους λόφους της Γαλιλαίας. Περίπου 30 χρόνια αργότερα, στην Ιερουσαλήμ, η ζωή του τελειώνει και η ιστορία του Χριστιανισμού ξετυλίγεται. Λίγα είναι γνωστά από τα Ευαγγέλια για τον ίδιο τον άνδρα μέχρι που βγαίνει στη σκηνή ως δημοφιλής ιεροκήρυκας που αιχμαλωτίζει το ενδιαφέρον του πλήθους. Τα τελευταία χρόνια, ορισμένοι ιστορικοί έχουν αρχίσει να αμφισβητούν τις ασυνέπειες στην εκδοχή των γεγονότων των Ευαγγελίων.

Οι Τελευταίες μέρες του Ιησού ΕΡΤ


Μπεν Χουρ

Μεγάλο Σάββατο στις 21:00 στο OPEN

Ο πρίγκιπας Ιουδαίος Μπεν-Χουρ, κατηγορείται αδίκως για προδοσία από τον υιοθετημένο αδελφό του, Μεσάλα, αξιωματικό του ρωμαϊκού στρατού. Σύντομα, χάνει τον τίτλο του, τη γυναίκα του και όλα τα υπάρχοντά του για να καταλήξει σκλάβος στα πλοία. Αναζητώντας όλα αυτά τα χρόνια τη λύτρωση, αποφασίζει τελικά να επιστρέφει στην πατρίδα του για να πάρει εκδίκηση…

Επικό ιστορικό δράμα αμερικανικής παραγωγής 2016. Σκηνοθεσία: Τιμούρ Μπεκμαμπέτοβ. Σενάριο: Κιθ Κλαρκ, Τζον Ρίντλεϊ. Πρωταγωνιστούν: Τζακ Χιούστον, Τόμπι Κέμπελ, Ροντρίγκο Σαντόρο, Μόργκαν Φρίμαν.

Δυνατά

Μεγάλο Σάββατο στις 23:00 στην ΕΡΤ1

Μια μαγική νύχτα με την κρυστάλλινη φωνή της αγαπημένης Γλυκερίας και εκλεκτούς καλεσμένους θα περάσουν το βράδυ της Ανάστασης, στις 23:00, οι τηλεθεατές στο πιο πλούσιο, κεφάτο και ξεχωριστό εορταστικό «Δυνατά» με οικοδεσπότη τον Κωστή Μαραβέγια. Η σκηνή του «Δυνατά» μετατρέπεται σε πάλκο με λαμπερούς καλλιτέχνες από τον χώρο της τηλεόρασης, της μουσικής και του θεάτρου, που συνοδεύουν και ερμηνευτικά τη Γλυκερία. Ο Ρένος Χαραλαμπίδης, η Ντορέττα Παπαδημητρίου, ο Γιάννης Χατζηγεωργίου και η Έρρικα Πρεζεράκου πιάνουν το μικρόφωνο και μας διασκεδάζουν με αγαπημένα τραγούδια, ανταλλάσσουν ευχές, τσουγκρίζουν αβγά και μιλούν για τις αναμνήσεις των ημερών. Ο Μιχάλης και ο Αλέξανδρος Τζουγανάκης φέρνουν την κρητική λύρα και μας χαρίζουν ανεπανάληπτες στιγμές με διασκευές, ενώ συμπράττουν με τη Γλυκερία σε τραγούδια της ελληνικής παράδοσης. Τη σκυτάλη παίρνουν οι τραγουδιστές Ειρήνη Τουμπάκη, Βασίλης Προδρόμου, Χάρης Μακρής και Χριστιάνα Γαλιάτσου, που με το ταλέντο της ερμηνείας τους μας προσφέρουν ένα μουσικό ταξίδι με παλιές επιτυχίες.

Ανάσταση με την Έλλη Κοκκίνου

Μεγάλο Σάββατο στις 23:00 στο MEGA

Η Έλλη Κοκκίνου, λίγο μετά την Ανάσταση, μας προσκαλεί σε ένα πασχαλινό γλέντι γεμάτο μουσική, τραγούδια και πολλές ευχές αποκλειστικά για τους τηλεθεατές του MEGA. Η αγαπημένη τραγουδίστρια, ανανεωμένη και με μοναδικό κέφι, ερμηνεύει μεγάλες επιτυχίες της και υποδέχεται στη σκηνή εκλεκτούς καλεσμένους. Δίπλα της θα βρεθούν η Στέλλα Κονιτοπούλου, ο Γιώργος Βελισσάρης και ο Γιάννης Αρβανιτίδης για μία μουσική συνάντηση με ντουέτα-έκπληξη και ρυθμούς από διαφορετικά είδη μουσικής. Special guest ο Θοδωρής Φέρρης, που θα μας ξεσηκώσει με γνωστές επιτυχίες του. Συμμετέχει ο Ελληνικός Παραδοσιακός Χορευτικός Όμιλος. Παρουσιάζουν η Δέσποινα Καμπούρη και ο Γιώργος Κρικοριάν. Η βραδιά ξεκινάει στις 23:00 με τον Βυζαντινό Χορό του Ιερού Ναού Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου, Πολιούχου Αθηνών. Μαζί με τον Γεράσιμο Ανδρεάτο και τη Σοφία Μάνου, και υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Γιώργου Δεμελή, η χορωδία θα ψάλλει ύμνους και τραγούδια σε κλίμα κατάνυξης. Στις 23:50 θα συνδεθούμε με τον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίας Τριάδος Πειραιώς για να παρακολουθήσουμε την Ακολουθία της Αναστάσεως.

Ένα τραγούδι ακόμα με τον Γιάννη Πλούταρχο

Μεγάλο Σάββατο στις 00:10 στο OPEN

Ο Γιώργος Θεοφάνους υποδέχεται έναν από τους κορυφαίους ερμηνευτές της ελληνικής μουσικής, τον Γιάννη Πλούταρχο αλλά και την ταλαντούχα κόρη του Κατερίνα Κακοσαίου, σε ένα απολαυστικό μουσικό ταξίδι, με αγαπημένα τραγούδια και ξεχωριστές ερμηνείες. Ο αγαπημένος μας Γιάννης Πλούταρχος, με τη χαρισματική και χαρακτηριστική φωνή του μας μαγεύει και μας παρασύρει σε μια υπέροχη μουσική και άκρως συναισθηματική βραδιά. Το “καλό παιδί” της δισκογραφίας ερμηνεύει αγαπημένα τραγούδια από το παρελθόν, αλλά και νέα τραγούδια που ξεχωρίζουν, με τον Γιώργο Θεοφάνους να τον συνοδεύει στο πιάνο. Ο Γιάννης Πλούταρχος τραγουδάει για πρώτη φορά αξέχαστα τραγούδια του μεγάλου Άκη Πάνου.

Στην Αυλή των Χρωμάτων

Κυριακή του Πάσχα στις 19:15 στην ΕΡΤ2

«ΠΑΣΧΑ με τις καλύτερες μουσικές στιγμές στην “Αυλή των Χρωμάτων”» κάνουμε στις 19:15, ανήμερα του Πάσχα. Η Αθηνά Καμπάκογλου και ο Χρήστος Νικολόπουλος, με γιορτινή διάθεση, έχουν ετοιμάσει ένα εορταστικό πρόγραμμα με τις καλύτερες στιγμές των αφιερωμάτων της εκπομπής, τις μοναδικές επιτυχίες και τους εξαιρετικούς ερμηνευτές που πέρασαν απ’ αυτήν. Θα θυμηθούμε μουσικές μοναδικές στιγμές από το αφιέρωμα στον κορυφαίο στιχουργό, ποιητή και δημοσιογράφο, Λευτέρη Παπαδόπουλο. Θα θυμηθούμε τον Τρικαλινό μέγα δημιουργό Κώστα Βίρβο, τον ζωντανό θρύλο της ελληνικής λαϊκής μουσικής Τάκη Σούκα, τον συνθέτη Γιάννη Σπανό. Θα ταξιδέψουμε στη Χρυσή Εποχή των λαϊκών τραγουδιών του ’60-’65 και στην τετραετία 1965-1969.

Στο μουσικό σεργιάνι συνοδοιπόροι είναι σπουδαίοι σύγχρονοι και κλασικοί λαϊκοί ερμηνευτές, όπως οι: Πίτσα Παπαδοπούλου, Γιώργος Μαργαρίτης, Βασίλης Λέκκας, Γιάννης Ζουγανέλης, Γιώτα Νέγκα, Ζαφείρης Μελάς, Ευδοκία, Σοφία Παπάζογλου, Φοίβος Δεληβοριάς, Γιάννης Κότσιρας, Δημήτρης Μπάσης, Γεράσιμος Ανδρεάτος, Ασπασία Στρατηγού, Χρήστος Μενιδιάτης, Νίκος Μακρόπουλος, Κωνσταντίνα, Δώρος Δημοσθένους, Ελεάνα Παπαϊωάννου, Πέννυ Μπαλτατζή, Βασιλική Νταντά.


Στην αυλή των χρωμάτων ΕΡΤ

Τιτανικός

Κυριακή του Πάσχα στις 20:00 στο OPEN

Στις 15 Απριλίου 1912, ο “αβύθιστος” Τιτανικός – ένα τεχνικό θαύμα της εποχής- διασχίζει τον Ατλαντικό στο παρθενικό του ταξίδι προς την Αμερική. Ωστόσο, ένας λάθος χειρισμός και ένα ογκώδες παγόβουνο ανατρέπουν το κλίμα ευφορίας που επικρατεί μέσα στα σαλόνια, οδηγώντας σε μια πολύνεκρη τραγωδία που έμεινε στην Ιστορία. Αρκετές δεκαετίες μετά το ιστορικό ναυάγιο, η γεμάτη αναμνήσεις Ρόουζ, επιβάτης της πρώτης θέσης μαζί με τον αρραβωνιαστικό και την οικογένειά της, ανακαλεί στη μνήμη της μια μικρή ιστορία που έζησε η ίδια μαζί με τον Τζακ, έναν ριψοκίνδυνο και γεμάτο όνειρα νεαρό, ο οποίος θα σημάδευε τη ζωή της για πάντα…

Αριστουργηματική ταινία-ορόσημο που έσπασε πολλά κινηματογραφικά ρεκόρ. Δραματική Περιπέτεια αμερικανικής παραγωγής του 1997. Σενάριο: Τζέιμς Κάμερον. Σκηνοθεσία: Τζέιμς Κάμερον. Πρωταγωνιστούν: Λεονάρντο Ντι Κάπριο, Κέιτ Γουίνσλετ, Μπίλι Ζέιν, Κάθι Μπέιτς, Φράνσις Φίσερ, Γκλόρια Στιούαρτ.

Παιχνίδι της Μόλλυ

Κυριακή του Πάσχα στις 21:00 στον ΣΚΑΙ

Η αληθινή ιστορία της Μόλλυ Μπλουμ, σκιέρ ολυμπιακών προδιαγραφών, που επί μία δεκαετία οργάνωνε υψηλού ρίσκου παιχνίδια πόκερ, μέχρι να συλληφθεί από το FBI και βρεθεί αντιμέτωπη με εγκληματικές κατηγορίες. Η ταινία απέσπασε υποψηφιότητες για Όσκαρ και Χρυσή Σφαίρα ενώ στους πρωταγωνιστικούς ρόλους βλέπουμε τους Τζέσικα Τσάστεϊν, Ίντρις Έλμπα και Κέβιν Κόστνερ.

Φαντασία

Κυριακή του Πάσχα στις 22:00 στην ΕΡΤ2

Μια ταινία για την ανεμελιά, την αφθονία και τους έρωτες της δεκαετίας του ’90, θα παρακολουθήσουμε στις 22:00. Στη «Φαντασία», το αισθηματικό δράμα παραγωγής 2019, σε σκηνοθεσία και σενάριο Αλέξη Καρδαρά, το επίκεντρο της πλοκής είναι ένα μοιραίο ερωτικό τρίγωνο στις αρχές της δεκαετίας του ’90.Η ανερχόμενη νεαρή τραγουδίστρια, ο βετεράνος λαϊκός συνθέτης και μέντοράς της και ένας δημοφιλής σταρ του τραγουδιού. Το πάθος ανάμεσά τους κλιμακώνεται εν μέσω διασκευών κλασικών επιτυχιών του Μανώλη Χιώτη, του Γιώργου Μητσάκη, του Γιώργου Μανίσαλη, αλλά και κάποιων καινούργιων τραγουδιών∙ αντιπροσωπευτικών της αισθητικής και του τρόπου διασκέδασης εκείνης της εποχής.

Πρωταγωνιστούν: Ρένα Μόρφη, Στέλιος Μάινας, Γιάννης Στάνκογλου, Βίκυ Παπαδοπούλου, Καλλιρόη Μυριαγκού, Αντίνοος Αλμπάνης, Γιάννης Νταλιάνης, Άννα Καλαϊτζίδου, Ανδρέας Νάτσιος.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα