Σασμός: Ακούστε το νέο τραγούδι “Άτιμο πράγμα η τιμή” με τον Μίλτο Πασχαλίδη

Διαβάζεται σε 2'
Σασμός: Ακούστε το νέο τραγούδι “Άτιμο πράγμα η τιμή” με τον Μίλτο Πασχαλίδη

Με το “Άτιμο πράγμα η τιμή”, σε στίχους Γιάννη Κότσιρα, μουσική Νίκου Τερζή και ερμηνεία Μίλτου Πασχαλίδη, συνεχίζεται ο φετινός κύκλος τραγουδιών της σειράς “Σασμός”.

Το αυθεντικό τοπίο της Κρήτης, η μουσική της, οι άνθρωποι, οι παραδόσεις τους είναι μια σύγχρονη ζωντανή κοινωνία, αλλά ταυτόχρονα ένας κόσμος αυστηρός με κώδικες ηθικής. Πάνω από το εγώ μπαίνει το εμείς, οι δεσμοί αίματος, η φιλία, η οικογένεια, όπως καταγράφεται και στο «Σασμό».

Η σημασία του να ζεις με έναν κώδικα τιμής είναι καταγεγραμμένο στο συλλογικό dna κάποιων περιοχών, ενώ υπάρχουν οι κώδικες τιμής, οι άγραφοι νόμοι συμπεριφοράς οι οποίοι ορίζουν τον τρόπο που ενεργεί ένα άτομο σε μια κοινωνική ομάδα.

Το νέο τραγούδι του «Σασμού» μιλάει για την τιμή και την… τιμή της. Τιτλοφορείται «Άτιμο πράγμα η τιμή», σε στίχους Γιάννη Κότσιρα, μουσική Νίκου Τερζή με ερμηνευτή τον Μίλτο Πασχαλίδη και μεταδόθηκε τη Δευτέρα (29/01) (επεισόδιο 61).

Οι χαρακτήρες της σειράς, μεγαλωμένοι στο κρητικό περιβάλλον κινούν τον ιμάντα της ιστορίας με κριτήριο την τιμή και το χρέος. «Για ποια τιμή μου μιλάς/ Και στην ενοχή σου ξυπνάς/ Στα μυστικά θα πνιγείς, θα χαθείς, θα απελπίζεσαι και πάλι θα φταις/ Θα κρυφτείς» λέει ο πρώτο κουπλέ του τραγουδιού. Κι ύστερα υπάρχει μία κατάθεση στη φιλία: «Οι αγάπες πάντα φεύγουνε/ Οι φίλοι όλα τα αντέχουνε… Βαθύ ποτάμι ο καιρός κι ο πόνος πάντα αρχηγός. Κι αν φεύγεις κι αν έρχεσαι το λόγο σου να σέβεσαι / Αδελφέ» συνεχίζει, για να καταλήξει: «Για ποια ζωή μου μιλάς/ Κι άδεια φιλιά με κερνάς;/ Δώρο η κάθε στιγμή, στην οργή φυλακίζεσαι/ Άτιμο πράγμα η τιμή».

Το «Άτιμο πράγμα η τιμή» με ερμηνευτή το Μίλτο Πασχαλίδη δίνει συνέχεια στο επιτυχημένο soundtrack της σειράς «Σασμός», που υπογράφουν συνθετικά ο Νίκος Τερζής και στιχουργικά ο Γιάννης Κότσιρας και κυκλοφορεί στο You Tube και στα ψηφιακά καταστήματα μουσικής από την Panik Oxygen.

Με το «Άτιμο πράγμα η τιμή» συνεχίζεται ο φετινός κύκλος τραγουδιών της επιτυχημένης τηλεοπτικής σειράς «Σασμός» του Alpha. Προηγήθηκαν τα «Εκεί που κλαίνε οι αετοί» με τους Γιώργο και Νίκο Στρατάκη, «Θυμωμένος Ήλιος» με τον Γιώργο Νικηφόρου Ζερβάκη, «Τα μάτια γίναν σύννεφα» με τη Μαρία Τζομπανάκη και το «Παλικάρι 20 ετών» που αγαπήθηκαν αμέσως από το κοινό και ξεχωρίζουν στο ραδιοφωνικό airplay.

Σασμός: Ακούστε το τραγούδι “Άτιμο πράγμα η τιμή”

Μουσική: Νίκος Τερζής – Στίχοι: Γιάννης Κότσιρας – Ερμηνεία: Μίλτος Πασχαλίδης

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα