Star Wars: Το φινάλε του Mandalorian είχε μια επιστροφή από τα παλιά που προκάλεσε ντελίριο

Star Wars: Το φινάλε του Mandalorian είχε μια επιστροφή από τα παλιά που προκάλεσε ντελίριο

H αυλαία της 2ης σεζόν του Mandalorian έπεσε με τον δημιουργό της σειράς Jon Favreu να παίζει τον μεγαλύτερο άσσο που είχε στο μανίκι του.

Τον Νοέμβριο του 2019, όταν έκανε πρεμιέρα η πρώτη σεζόν του Mandalorian, η spin-off σειρά του Star Wars, κανείς δεν περίμενε τι θα ακολουθήσει. Το στοίχημα ήταν μεγάλο, δεδομένου ότι δεν έχουν επιτυχία όλες οι απόπειρες επέκτασης του χρυσού διαγαλαξιακού franchise, όμως κερδήθηκε: Ο Baby Yoda προκάλεσε διεθνές ντελίριο και έγινε μία από τις πιο αγαπημένες μορφές, ενώ το Disney+ φαίνεται να βρήκε τη ναυαρχίδα του για να μπει δυναμικότερα στον πόλεμο του streaming.

Η πλοκή είναι σχετικά απλή: Ένας απόγονος μια θρυλικής γενιάς πολεμιστών που έχουν εκλείψει, με καταγωγή από τον πλανήτη Mandalore, δραστηριοποιείται σαν μισθοφόρος. Σε μια αποστολή που του έχει ανατεθεί βρίσκει το Child, ένα μωρό μιας σπάνιας εξωγήινης φυλής με ανυπολόγιστη δύναμη. Αποκτούν έναν δεσμό πατέρα-γιου και θέτει αυτοσκοπό να το προστατεύσει από τις σκοτεινές δυνάμεις που το διεκδικούν και να το επιστρέψει στους δικούς του.

Η πρώτη σεζόν έθεσε τη βασική ιστορία και τους ήρωες ενώ η δεύτερη ήταν γεμάτη εκπλήξεις και εισαγωγές χαρακτήρων που θα γράψουν ιστορία στο σύμπαν του Star Wars. Ο δημιουργός της σειράς Jon Favreu ωστόσο κράταγε τον μεγάλο “άσσο” για το φινάλε της δεύτερης σεζόν, το οποίο προβλήθηκε το βράδυ της Πέμπτης…

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ SPOILERS

Το Child, γνωστό στο διαδίκτυο και ως Baby Yoda (αν και το επίσημο όνομά του όπως μάθαμε είναι Grogu) πέφτει στα χέρια του “κακού” της σειράς Moff Gideon και ο Mandο (Mandalorian) επιστρατεύει όλους τους φίλους του για να το σώσουν. Εισβάλλουν στο σκάφος όπου το κρατούν αιχμάλωτο και ο πρωταγωνιστής καταφέρνει να εξουδετερώσει τον Moff Gideon (παίρνοντας στην κατοχή του το Dark Saber, το μαύρο φωτόσπαθο που κραδαίνει ο Moff Gideon) και να ελευθερώσει τον Grogu.

Ο Moff Gideon όμως δεν έχει πει την τελευταία του λέξη, αφού η στρατιά του από Dark Troopers καταφέρνουν να εγκλωβίσουν τους ήρωες στο πιλοτήριο. Οι πόρτες του πιλοτηρίου είναι μεν σφραγισμένες, όλα όμως δείχνουν ότι είναι ζήτημα λεπτών να τις διαπεράσουν οι Dark Troopers και να φέρουν την καραστροφή. Ξαφνικά ένα X-wing κάνει την εμφάνιση του. Από μέσα βγαίνει ένας ιππότης Jedi που φορά μανδύα με κουκούλα, η οποία καλύπτει το πρόσωπό του. Κρατά ένα πράσινο light-saber και “θερίζει” (με μεγάλη ευκολία) το τάγμα των Dark Troopers, χρησιμοποιώντας το φωτόσπαθο αλλά και τη Δύναμη.

Φτάνει στο πιλοτήριο, ο Mando ανοίγει την πόρτα και ο Jedi βγάζε την κουκούλα: Δεν είναι άλλος από τον θρυλικό Luke Skywalker, τον οποίο υποδύεται ο Mark Hammil (έχοντας προφανώς περάσει μία διαδικασία ειδικού μακιγιάζ και ψηφιακού de-aging για να μοιάζει τριαντάρης). Στο πλευρό του φυσικά είναι ο R2-D2.

O Luke έρχεται να πάρει τον Grogu μαζί του και να τον εκπαιδεύσει στα μυστικά της Δύναμης, όπως άλλωστε είναι η μοίρα του. Μετά από μια συγκινητική στιγμή αποχωρίσμου, ο Mando δίνει το Child στον Luke Skywalker και αποχωρούν.

Η επιστροφή του πιο διάσημου Jedi προκάλεσε σάλο στους θαυμαστές του Star Wars διεθνώς δεδομένου ότι κανείς δεν την περίμενε (άλλωστε πριν από μερικά χρόνια δεν ήταν καν εφικτό να γίνει, τουλάχιστον με αληθοφάνεια). Επίσης θέτει ξεκάθαρα το χρονικό πλαίσιο, στο οποίο εξελίσσεται η σειρά Mandalorian, που είναι λίγα χρόνια μετά τα γεγονότα του 6ου κεφαλαίου της κινηματογραφικής εννιαλογίας Star Wars “Η επιστροφή των Jedi”.

The book of Boba Fett

Η επιστροφή του Luke Skywalker δεν ήταν η μόνη έκπληξη που επιφύλασσε το τελευταίο επεισόδιο της 2ης σεζόν: Σε μια post-credits σκηνή  σκηνή βλέπουμε τον Boba και τη Fennec Sand να επιστρέφουν στον Tattooine στο παλάτι του Jabba the Hutt, στο οποίο τώρα βασιλεύει ο Bib Fortuna. Αφού τους σκοτώνουν όλους, ο Boba κάθεται στον θρόνο.

Η σκηνή εισαγάγει επίσημα τη νέα σειρά του Disney+ “The book of Boba Fett”, η οποία θα κυκλοφορήσει τον Δεκέμβριο του 2021 και έρχεται να προστεθεί στις άλλες 10 spin-off σειρές και ταινίες Star Wars που ανακοινώθηκαν από την πλατφόρμα την Ημέρα του Επενδυτή:

 

H 3η σεζόν

Ως προς την τρίτη σεζόν του Mandalorian, έχει ήδη πάρει το πράσινο φως, με τον πήχη να είναι ιδιαίτερα ψηλά. Κανείς ακόμα δεν γνωρίζει εάν θα εξελιχθεί αμέσως μετά το φινάλε της δεύτερης σεζόν, αν θα έχει περισσότερο Luke Skywalker ή αν θα επικεντρωθεί στις περιπέτειες του Mando χωρίς τον Grogu (και συγκεκριμένα στην ιστορία του Darksaber και την επιστροφή των Mandalorians στον Mandalore).

Το μόνο σίγουρο είναι ότι η τρίτη σεζόν δεν πρόκειται όπως ανακοινώθηκε να κυκλοφορήσει πριν από τα Χριστούγεννα του 2021.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα