Survivor: Ποιοι κέρδισαν το ταξίδι στο Κουρασάο – Όσα πρέπει να ξέρετε για το εξωτικό νησί

Survivor: Ποιοι κέρδισαν το ταξίδι στο Κουρασάο – Όσα πρέπει να ξέρετε για το εξωτικό νησί
Το νησί Κουρασάο ISTOCK

Τι και πού είναι το Κουρασάο, όπου ταξίδεψαν οι νικητές του ελληνοτουρκικού αγώνα του Survivor. Ποια ομάδα κέρδισε.

Συναρπαστικό ήταν το νέο επεισόδιο του Survivor που προβλήθηκε το βράδυ της Πέμπτης (27/05) στον ΣΚΑΙ, καθώς οι παίκτες συμμετείχαν σε έναν ανατρεπτικό, ελληνοτουρκικό αγώνα με τεράστιο έπαθλο.

Συγκεκριμένα, ο Ατζούν Ιλιτζαλί και ο Γιώργος Λιανός ανακοίνωσαν ότι οι νικητές θα απολάμβαναν ένα μοναδικό έπαθλο, το οποίο δεν έχει δοθεί ποτέ ξανά έως τώρα: “Ένα αξέχαστο ταξίδι στο νησί Κουρασάο!”.

Το Κουρασάο είναι το μεγαλύτερο νησί της ομάδας «ABC» (Aruba, Bonaire, Curaçao) κι ανήκε μέχρι πρόσφατα στις Ολλανδικές Αντίλλες. Πανέμορφο, εξωτικό, ιδιαίτερο!

Οι Μπλε κι οι Κόκκινες ομάδες των δύο χωρών ενώθηκαν και πάλεψαν μέχρι τελικής πτώσεως για το μεγάλο έπαθλο, σε έναν ανεπανάληπτο αγώνα, γεμάτο ένταση και τρομερή αγωνία.

Τον αγώνα κατάφεραν να “πάρουν” οι Μπλε των Ελλήνων και των Τούρκων, με τους Κόκκινους να απογοητεύονται, καθώς κάποιοι παίκτες όπως ο Μαρτίκας και η Στέλλα δεν κέρδισαν ποτέ ταξίδι στο Survivor.

Survivor: Τι πρέπει να ξέρετε για το Κουρασάο

Το Κράτος του Κουρασάο είναι νησιωτική χώρα του Βασιλείου των Κάτω Χωρών, που βρίσκεται στο νότιο μέρος της Καραϊβικής Θάλασσας. Αποτελείται από το ομώνυμο νησί Κουρασάο (έκταση 444 τ.χλμ.) και την ακατοίκητη νησίδα (έκταση 1,7 τ.χλμ.) Κλάιν Κουρασάο (Μικρό Κουρασάο).

Μέχρι τον Οκτώβριο του 2010 άνηκε στις Ολλανδικές Αντίλλες. Ο πληθυσμός του είναι 151.066 κάτοικοι σύμφωνα με την επίσημη εκτίμηση για το 2022. Το Κουρασάο έχει πρωτεύουσα την Βίλλεμσταντ.

Στις 15 Μαΐου του 2009 διενεργήθηκε δημοψήφισμα για το καθεστώς του νησιού. Οι ψηφοφόροι κλήθηκαν να αποφανθούν για το αν δέχονται την προταθείσα συμφωνία για να γίνει αυτόνομο το Κουρασάο στα πλαίσια του Βασιλείου των Κάτω Χωρών (ως τμήμα της διάλυσης των Ολλανδικών Αντιλλών) ή όχι. Το 52% των ψηφισάντων ενέκριναν τη συμφωνία. Έτσι, το Κουρασάο απέκτησε Σύνταγμα, το οποίο τέθηκε σε ισχύ στις 10 Οκτωβρίου 2010.

Το νησί Κουρασάο ISTOCK


Η κουλτούρα του Κουρασάο στηρίζεται σε ένα κράμα Ευρωπαϊκού και Αφρικανικού πολιτισμού, που αντιπροσωπεύει περισσότερες από 50 εθνότητες. Οι κάτοικοι μιλούν με ευχέρεια ολλανδικά, ισπανικά και αγγλικά, καθώς επίσης την τοπική γλώσσα Papiamentu (μια κρεολική διάλεκτο).

Το Κουρασάο ενδείκνυται για διακοπές καθώς χαρακτηρίζεται ως επίγειος παράδεισος, αφού διαθέτει αμμουδιές, τα τιρκουάζ νερά και απίθανη κρεολέζικη κουζίνα. Οι τουρίστες απολαμβάνουν μια μοναδική διασκέδαση με όμορφους ήχους, δροσερά κοκτέιλ και υπέροχα ηλιοβασιλέματα.

Το νησί Κουρασάο UNSPLASH


Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα