Τάσος Δούσης: “Ο Ταλιμπάν μου είπε κάνε την προσευχή σου, και πάτησε τη σκανδάλη”

Τάσος Δούσης: “Ο Ταλιμπάν μου είπε κάνε την προσευχή σου, και πάτησε τη σκανδάλη”

Η συγκλονιστική ιστορία του Τάσου Δούση με τους Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν που τον έκανε να αλλάξει αντικείμενο στη δημοσιογραφία. Νωρίτερα είχαν σκοτωθεί τέσσερις δημοσιογράφοι.

Ο παρουσιαστής Τάσος Δούσης μίλησε για την πορεία του στη δημοσιογραφία και περιέγραψε στον Γρηγόρη Αρναούτογλου τη συγκλονιστική περιπέτεια που έζησε στο Πακιστάν, ως πολεμικός ανταποκριτής, η οποία παραλίγο να του κοστίσει την ίδια του τη ζωή.

Συγκεκριμένα, αποκάλυψε πως έζησε, όπως είπε, μια εικονική εκτέλεση από Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν.

“Έχω βρεθεί σχεδόν σε όλες (τις εμπόλεμες ζώνες), Αφγανιστάν, Γιουγκοσλαβία, Αλβανία, Ιράν. Εγώ ξεκίνησα ως απλός ανταποκριτής ελεύθερου ρεπορτάζ, δημοσιογράφος του δρόμου. Με την πάροδο των ετών έγινα πολεμικός ανταποκριτής και πέρασα συγκλονιστικά χρόνια στη ζωή μου. Για να καταλάβεις έχω μείνει 6 μήνες στο Πακιστάν, την περίοδο του 2000. Έχω ζήσει την πιο συγκλονιστική εμπειρία της ζωής μου, τότε στο Πακιστάν, όταν περάσαμε μέσα στο Αφγανιστάν. Ήταν η πιο σκληρή στιγμή της ζωής μου.

Μου άλλαξε όλη τη ζωή και τότε σταμάτησα να είμαι πολεμικός ανταποκριτής, σταμάτησα την ελεύθερη δημοσιογραφία και το γύρισα στις ταξιδιωτικές εκπομπές. Ήμασταν 6 μήνες στο Πακιστάν και ξαφνικά ανοίγουν τα σύνορα και μπαίνουμε στο Αφγανιστάν. Ήμασταν μια μεγάλη πομπή δημοσιογράφων, όπου περνάγαμε και πηγαίναμε στην Καμπούλ. Τότε για κάποιον λάθος λόγο, μείναμε σε ένα αυτοκίνητο. Και έτσι όπως πηγαίναμε έπεσε πάνω μας ένας Αφγανός και λέει “Σταματήστε, παρακάτω σκοτώνουν δημοσιογράφους”.

Συνεχίσαμε να πηγαίνουμε και εκεί που πηγαίναμε, ξαφνικά πέσαμε σε ενέδρα, μας σταματάνε μια ομάδα Ταλιμπάν και ξαφνικά παίρνουν το κλειδί του αυτοκινήτου. Στήνονται περιμετρικά μας, με πετάνε έξω από το αυτοκίνητο, με στήνουν και μου λένε “Κάνε την προσευχή σου, θα πεθάνεις!”. Ο αλήτης ο Ταλιμπάν πάτησε και τη σκανδάλη. Χωρίς πλάκα, για μήνες ολόκληρους τσιμπιόμουν για να δω αν είμαι ζωντανός. Είχαν σκοτώσει πριν από εμάς τέσσερις δημοσιογράφους”.

“Τα πράγματα τα παίρνω πλέον χαλαρά, έχει αλλάξει όλη η φιλοσοφία μου και επειδή έχω λύσει όλα μου τα προβλήματα τώρα κάνω το απίθανο κέφι μου. Και τα ταξίδια που κάνω είναι ένα προσωπικό κέφι που το μοιράζομαι με τους τηλεθεατές μου. Δεν έχω αγωνία τι θα γίνει, πώς θα γίνει και αν θα γίνει, Το κάνω με τον ίδιο τρόπο αλλά μέσα απότη δική μου ψυχοσύνθεση, έχω αλλάξει επίπεδο”, είπε ακόμη.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα