Τελικός Master Chef: Γιατί τα σπόιλερ για τον νικητή είναι ανακριβή

Τελικός Master Chef: Γιατί τα σπόιλερ για τον νικητή είναι ανακριβή
Ο μεγάλος τελικός πλησιάζει. Ποιος θα είναι ο φετινός νικητής του Master Chef; Star

Ποια είναι η διαδικασία ανάδειξης του νικητή στο master chef και γιατί είναι πρακτικά αδύνατο να γνωρίζει κανείς ποιος έχει κερδίσει από τους Χρήστο και Τιμολέοντα. Πώς θα διεξαχθεί ο μεγάλος τελικός της Δευτέρας

Εδώ και αρκετές ημέρες, κι ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη ο μεγάλος τελικός μεταξύ Χρήστου και Τιμολέοντα, διαρρέουν συνεχώς στο διαδίκτυο πληροφορίες για το νικητή του master chef. Μια σειρά από άρθρα ισχυρίζονται πως γνωρίζουν ποιος είναι εκείνος που έφερε εις πέρας με καλύτερο τρόπο τις διαδικασίες του τελικού σε Ελλάδα και εξωτερικό. 

Ωστόσο, το News247.gr μίλησε με ανθρώπους της παραγωγής και είναι σε θέση να γνωρίζει πως δύσκολα μπορεί κάποιος να γνωρίζει το αποτέλεσμα του μεγάλου τελικού. Γιατί; Μα φυσικά επειδή αυτό δεν έχει ανακοινωθεί ποτέ και τα αποτελέσματα κάθε διαδικασίας παραμένουν επτασφράγιστο μυστικό, υπό την αιγίδα συμβολαιογράφου, που δεν αναμένεται να δημοσιευθούν πριν την Δευτέρα.

Ο βρετανός σεφ σφραγίζει την ετυμηγορία του για τους δύο φιναλίστ του master chef με κερί Facebook

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Οι συμμετέχοντες για πρώτη φορά στην Ελλάδα, έλαβαν μέρος σε μια μακρά διαδικασία που περιελάμβανε σταθμούς σε Βαρκελώνη, Λονδίνο και Μιλάνο όπου μαγείρεψαν για τις κουζίνες διακεκριμένων εστιατορίων βραβευμένων με αστέρια Μισελέν. Οι βαθμολογίες των guest κριτών σφραγίστηκαν όπως είδαμε στα εν λόγω επεισόδια με κερί και το αποτέλεσμά τους δεν είναι γνωστό παρά σε ελάχιστους ανθρώπους, ενώ προστατεύεται και από αρμόδιο συμβολαιογράφο.

Χρήστος και Τιμολέων στην δοκιμασία του Λονδίνου που τους δυσκόλεψε ιδιαίτερα Star

Οι δύο φιναλίστ, Χρήστος και Τιμολέων, μετά από μια ανάπαυλα με την ομαδική της Παρασκευής, μπαίνουν στην κουζίνα του master chef για μια δοκιμασία που χαρακτηρίζεται από τους ανθρώπους του Star ως “κολοσσιαία”. Αυτή θα είναι και η τελευταία που θα συνυπολογιστεί στην ανάδειξη του νικητή.

Ο νικητής σε ζωντανή μετάδοση

Και ερχόμαστε τώρα στο δια ταύτα. Η πρακτική του διεθνούς φορμάτ, προκειμένου να μην γίνεται γνωστό ποιος έχει κερδίσει το διαγωνισμό πριν προβληθεί ο τελικός, είναι η τηλεοπτική παραγωγή να γυρίζει δύο φινάλε. Σε κάθε ένα από αυτά, ανακοινώνεται άλλος νικητής (ας πούμε στην περίπτωσή μας, στο ένα θα ανακοινωνόταν ο Χρήστος και στο άλλο ο Τιμολέων) έτσι ώστε οι δύο φιναλίστ και οι παρευρισκόμενοι στα γυρίσματα να μην γνωρίζουν μέχρι τελευταία στιγμή ποιος πραγματικά κέρδισε. Στη συνέχεια, το μοντάζ επέλεγε το βίντεο με τον πραγματικό νικητή, ο οποίος και ανακοινωνόταν μέσα από την οθόνη.

Χρήστος και Τιμολέων στην κουζίνα του master chef - Ποιος θα είναι ο νικητής; Christos_Moukas_Photography

Το Star ωστόσο, έπειτα και από την τεράστια απήχηση που είχε η δεύτερη σεζόν του Master Chef, αποφάσισε πως δεν ήθελε να ρισκάρει τη διαρροή με κανέναν τρόπο. Έτσι, στον μεγάλο τελικό της Δευτέρας, οι τηλεθεατές αναμένεται να παρακολουθήσουν την ανακοίνωση του μεγάλου νικητή σε ζωντανή μετάδοση.

Όπως μάθαμε, το πρώτο κομμάτι της εκπομπής θα αφορά στην τελευταία δοκιμασία, η οποία και έχει γυριστεί και μονταριστεί ήδη. Μετά το τέλος αυτής, εκεί κατά τα μεσάνυχτα το κανάλι θα προβάλει live από το στούντιο την ανακοίνωση του μεγάλου νικητή.

Το τελευταίο κύμα θα είναι “τσουνάμι”:

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα