Megxit: Το χρονικό μιας “γαλαζοαίματης” αποχώρησης

Megxit: Το χρονικό μιας “γαλαζοαίματης” αποχώρησης
shutterstock

Τον Ιανουάριο του 2020 Χάρι και Μέγκαν εγκατέλειψαν τα βασιλικά τους αξιώματα. Οι αντιδράσεις για το βασιλικό "αντίο", η μετακόμιση στις ΗΠΑ, οι νέες επιχειρήσεις και τα συμβόλαια εκατομμυρίων.

Από την ανασκόπηση του 2020 δεν έλειψαν ούτε οι πριγκιπικές εκπλήξεις: στις 8/1/2020 ο Πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ αποφάσισαν να παραιτηθούν από τα βασιλικά τους αξιώματα. Την απόφαση ανακοίνωσαν στον επίσημο λογαριασμό τους με το όνομα “sussexroyal” στο Instagram, έχοντας, μάλιστα, και τη στήριξη της Βασίλισσας Ελισάβετ.

Ο Δούκας και η Δούκισσα του Σάσσεξ δήλωσαν στην ανακοίνωσή τους πως θέλουν να ανεξαρτητοποιηθούν οικονομικά, χτίζοντας μια νέα ζωή, αλλά συνεχίζοντας να στηρίζουν την Αυτού Μεγαλειότητα και να τηρούν τα καθήκοντά τους.

Στην ανάρτησή τους ανέφεραν πως θα μοιράσουν τον χρόνο τους ανάμεσα στο Ηνωμένο Βασίλειο και τη Βόρεια Αμερική, κάτι που θα τους βοηθήσει να μεγαλώσουν τον γιο τους, Άρτσι, με την αγάπη και τη Βασιλική Οικογένεια και με τις συνήθειες της νέας τους ζωής.

Λίγο αργότερα, το παλάτι εξέδωσε ανακοίνωση, σχολιάζοντας λιτά και επιγραμματικά την απόφαση του ζεύγους.

“Οι συζητήσεις με τον δούκα και τη δούκισσα του Σάσεξ είναι σε πρώιμο στάδιο. Κατανοούμε την επιθυμία τους να ακολουθήσουν άλλο δρόμο, ωστόσο χρειάζεται χρόνος προκειμένου να διευθετηθούν περίπλοκα θέματα”, ανέφερε η ανακοίνωση που εκδόθηκε από τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ.

Η απόφαση του ζευγαριού να εγκαταλείψει τα βασιλικά του αξιώματα φυσικά δεν ήρθε ξαφνικά. Η πίεση που είχαν δεχθεί και οι δύο από τα βρετανικά ταμπλόιντς ήταν αφόρητη. Οι δυο τους είχαν μηνύσει τις Dailymail, Sun και Mirror, για παραβίαση της προσωπικής τους ζωής.

Στην ανάρτησή τους έκαναν λόγο για τα νέα επαγγελματικά τους πλάνα, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως θα επικεντρωθούν “στο επόμενο κεφάλαιο, στην έναρξη μιας φιλανθρωπικής οντότητας”.

Θυμίζουμε πως η Μαρκλ ήταν επιτυχημένη ηθοποιός, ωστόσο είχε δηλώσει πως μετά τον γάμο τους θα σταματούσε την καριέρα της στην υποκριτική, όπως και έπραξε.

Από την άλλη ο Χάρι έχει δημιουργήσει τα “Invictus Games”, μια αθλητική διοργάνωση με τη συμμετοχή βετεράνων στρατιωτών με κινητικά προβλήματα ή αναπηρίες λόγω τραυματισμών, καθώς και τις φιλανθρωπικές οργανώσεις HALO Trust, Walking With The Wounded, και London Marathon Charitable Trust.

Σημειώνεται ακόμη πως κατά τη διάρκεια των 10 χρόνων του στον στρατό, στον οποίο υπηρέτησε μεταξύ του 2005 και του 2015, ο Χάρι λάμβανε μισθό που ήταν 50.000 δολάρια ετησίως. Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ έπαιρνε ακριβώς τα ίδια χρήματα για την εργασία του ως πιλότος και έχει δωρίσει ολόκληρο το ποσό για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Η κοινή τους περιουσία σύμφωνα με το Forbes ανέρχονταν στα 500 εκατομμύρια δολάρια το 2019.

Βρετανία: Η πρώτη κοινή εμφάνιση Χάρι-Μέγκαν μετά το Megxit AP

Η βρετανική βασιλική οικογένεια αντέδρασε άμεσα στην απόφαση του ζευγαριού, τονίζοντας ότι “κατανοεί” τη βούληση του πρίγκιπα Χάρι και της συζύγου του Μέγκαν να αποστασιοποιηθούν από τα βασιλικά τους καθήκοντα, αλλά προειδοποίησε ότι αυτή η αποχώρηση είναι “περίπλοκη” και θα πάρει “χρόνο”.

Αμέτοχο δεν θα μπορούσε να μείνει και το Μαντάμ Τισό, το μουσείο “σήμα κατατεθέν” του Λονδίνου.

Το Μαντάμ Τισό, αποφάσισε, μετά την ανακοίνωση του βασιλικού ζευγαριού, να απομακρύνει τα ομοιώματα του Χάρι και της Μέγκαν από την υπόλοιπη βασιλική οικογένεια.

Ο Δούκας και η Δούκισσα του Σάσεξ ακολουθώντας την ροή της πραγματικότητας απομακρύνθηκαν από το μουσείο κέρινων ομοιωμάτων από την υπόλοιπη βασιλική οικογένεια. Μάλιστα, ο γενικός διευθυντής του μουσείου δήλωσε:

“Μαζί με τον υπόλοιπο κόσμο, αντιδρούμε στα αναπάντεχα νέα ότι ο δούκας και η δούκισσα του Σάσεξ αποποιούνται τον ρόλο των “ανώτερων” μελών της βασιλικής οικογένειας”, εξήγησε σε δελτίο τύπου ο γενικός διευθυντής του μουσείου, Στιβ Ντέιβις.

youtube

Μετά το σαλο, η Μέγκαν επέστρεψε στον Καναδά για να περάσει χρόνο με τον γιο της. Η βασίλισσα Ελισάβετ και άλλα ανώτερα μέλη της βασιλικής οικογένειας προσπάθησαν να αποκλιμακώσουν την κρίση, αναζητώντας μια λύση.

Σε όλα αυτά, δεν έλειπε και η αντίδραση του Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος είχε εκφράσει την άποψή του για το “Megxit” αναφέροντας:

“Πιστεύω ότι είναι θλιβερό, πραγματικά. Τρέφω μεγάλο σεβασμό για τη βασίλισσα. Είναι μια εκπληκτική γυναίκα. Αν κοιτάξετε καλά, δεν έκανε ποτέ ούτε ένα λάθος. Η βασιλεία της ήταν άμεμπτη”, δήλωσε.

Και ενώ δεν είχε κοπάσει το πρώτο “κύμα” αντιδράσεων, λίγες μέρες αργότερα, η Μέγκαν συμφώνησε να δανείζει τη φωνή της σε παραγωγές της Disney με αντάλλαγμα η εταιρεία να κάνει δωρεά σε μια φιλανθρωπική οργάνωση που εργάζεται για την προστασία των ελεφάντων.

Τρεις μέρες μετά την ανακοίνωση, η βασίλισσα Ελισάβετ έδωσε το “πράσινο” φως για το “Megxit”.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εκδόθηκε από το παλάτι, η βασίλισσα “υποστηρίζει πλήρως” την επιθυμία του ζευγαριού για έναν νέο ρόλο, αλλά “θα προτιμούσε να παραμείνουν εργαζόμενοι πλήρους απασχόλησης της βασιλικής οικογένειας”.

Η βασίλισσα Ελισάβετ, ο δούκας και η δούκισσα του Σάσεξ Χάρι και Μέγκαν Μαρκλ AP

Ο πρίγκιπας Χάρι και η σύζυγός του Μέγκαν Μαρκλ δεν θα κάνουν πλέον χρήση των ανώτερων βασιλικών τους τίτλων και δεν θα λαμβάνουν δημόσιους πόρους για εκτέλεση των καθηκόντων τους, όπως ανακοίνωσε στις 18/1 η βασίλισσα.

Ένα μήνα μετά, ανακοινώθηκε ότι ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν θα έπρεπε να σταματήσουν να χρησιμοποιούν τη λέξη “royal” στην επωνυμία τους, αφού αποφάσισαν αιφνιδίως να ξεκινήσουν μια νέα ζωή.

Τον Μάρτιο του 2020, η Βασίλισσα Ελισάβετ και ο Πρίγκιπας Χάρ συναντήθηκαν ξανά. Η Βασίλισσα κάλεσε σε γεύμα τον εγγονό της, ώστε να πέσουν οι τόνοι και να υπάρξει ένα καλό κλίμα.

Η συνάντηση έγινε στο κάστρο του Windsor και κράτησε τέσσερις ώρες Η Βασίλισσα είπε στον εγγονό της στο τέλος της συνάντησης: “Σε αγαπάμε, θα είσαι πάντα ευπρόσδεκτος και οι αγκαλιές μας θα είναι πάντα ανοιχτές για σένα και την οικογένειά σου”.

Την ίδια περίοδο, ο Δούκας και η Δούκισσα του Σάσεξ επέστρεψαν στη Βρετανία, όπου πραγματοποίησαν την πρώτη κοινή τους εμφάνιση. Ένα από τα τελευταία καθήκοντά τους ως μέλη της βασιλικής οικογένειας ήταν η απονομή των βραβείων στους τραυματίες των ενόπλων Δυνάμεων, μια εκδήλωση που διοργανώνεται από το ίδρυμα Endeavour Fun Awards, του οποίου ο πρίγκιπας Χάρι είναι επικεφαλής.

Βρετανία: Η πρώτη κοινή εμφάνιση Χάρι-Μέγκαν μετά το Megxit AP

Το εκθαμβωτικό βασιλικό ζεύγος, κάτω από μια ομπρέλα και κρατημένοι αγκαζέ, έφτασαν στο Mansion House του Λονδίνου, όπου και παρέδωσαν τα τιμητικά βραβεία. Παρά την βροχή, πλήθος θαυμαστών συγκεντρώθηκαν περιμένοντας να δουν από κοντά το πολυσυζητημένο ζεύγος που “τάραξε” τα νερά της Βρετανίας.

Βρετανία: Η πρώτη κοινή εμφάνιση Χάρι-Μέγκαν μετά το Megxit AP

Το καλοκαίρι του 2020 το ζευγάρι εγκαταστάθηκε μόνιμα στις ΗΠΑ. Το ζευγάρι μετακόμισε στο Λος Άντζελες, αποφασίζοντας πως αυτό θα είναι το καλύτερο και για τους ίδιους, αλλά και για το παιδί τους.

Την ίδια περίοδο, ο 71χρονος πρίγκιπας Κάρολος αποκάλυψε ότι του λείπουν ο πρίγκιπας Χάρι, η Μέγκαν Μάρκλ. και το εγγόνι του. “Μιλάμε μέσω κάμερας αλλά δεν είναι το ίδιο. Είναι τρομερά λυπηρό. Θα ήθελα να τους έπαιρνα μια αγκαλιά” είπε.

Στο Λος Άντζελες, η Μέγκαν ασχολήθηκε με τη φιλανθρωπία και στα πλάνα της πλέον έχει την ενασχόληση με την πολιτική. Με αφορμή την ανάδυση του κινήματος Black Lives Matter στις ΗΠΑ αλλά και στην Ευρώπη, ένα κίνημα που μάχεται τον ρατσισμό και την κοινωνική αδικία, η δούκισσα είχε δηλώσει μέσα στο καλοκαίρι πως θα την ενδιέφερε να ασχοληθεί και με την πολιτική.

Τον Ιούνιο του 2020 ανακοινώθηκε ένα νέο επαγγελματικό βήμα για το ζευγάρι. Το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό του ενός εκατομμυρίου ευρώ θα λαμβάνουν για κάθε τους ομιλία η Μέγκαν Μαρκλ και ο πρίγκιπας Χάρι.

Το διάσημο, πρώην βασιλικό ζευγάρι, προσέλαβε μάνατζερ για αυτήν του τη δραστηριότητα υπογράφοντας συμβόλαιο με το Harry Walker Agency, εταιρεία με την οποία συνεργάζονται και άλλοι διάσημοι ομιλητές όπως οι Μπαράκ και Μισέλ Ομπάμα, Μπιλ και Χίλαρι Κλίντον και Όπρα Γουίνφρεϊ.

Μέγκαν Μαρκλ και Πρίγκιπας Χάρι AP

Και ενώ ένας νέος “δρόμος” άνοιγε για το ζευγάρια, τον Ιούλιο ξεκίνησαν νέα προβλήματα. Μέγκαν και Χάρι άσκησαν αγωγή εναντίον των παπαράτσι, καθώς υποστήριξαν ότι χρησιμοποίησαν drone και άλλες μεθόδους για να βγάλουν φωτογραφίες του γιου τους Άρτσι, ενώ βρίσκονταν στην αυλή του σπιτιού τους στο Λος Άντζελες.

Στην αγωγή αναφέρεται ότι οι φωτογράφοι, οι οποίοι δεν έχουν ταυτοποιηθεί, παραβίασαν τους νόμους της ιδιωτικής ζωής όταν έστειλαν drone πάνω από το σπίτι του ζευγαριού για να φωτογραφήσουν την οικογένεια, ενώ τους κατηγόρησαν ότι δημιουργούσαν τρύπες στον φράχτη του σπιτιού.

Τον Αύγουστο έγινε γνωστό, ότι πρίγκιπας Χάρι και Μέγκαν απέκτησαν κατοικία στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ.

“Αυτό είναι το μέρος, στο οποίο σκοπεύουν να είναι ευτυχισμένοι, να κάνουν καλούς φίλους και να μεγαλώσουν τον Άρτσι, δίνοντάς του την ευκαιρία να παίξει με άλλα παιδιά της ηλικίας του” σημείωσε πηγή κοντά στο ζευγάρι.

Τον ίδιο μήνα, η Μαρκλ συμμετείχε σε διαδικτυακή εκδήλωση με στόχο να πείσει όσο περισσότερους Αμερικανούς γίνεται να εγγραφούν για να ψηφίσουν στις προεδρικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου.

Σπάζοντας το βασιλικό πρωτόκολλο που θέλει όλα τα μέλη της βρετανικής βασιλικής οικογένειας να αποφεύγουν τις πολιτικές δηλώσεις, η Μέγκαν Μαρκλ επισήμανε: “Πιστεύω ότι αν συμμετέχετε σε αυτή την εκδήλωση μαζί μας είναι επειδή έχετε περισσότερα κίνητρα να δείτε την αλλαγή την οποία χρειαζόμαστε και αξίζουμε”, χωρίς ωστόσο να καλέσει ευθέως τους Αμερικανούς να τον Τζο Μπάιντεν.

Το μεγάλο deal ανακοινώθηκε στις 2/9. Η Μέγκαν Μαρκλ και ο πρίγκιπας Χάρι υπέγραψαν συμφωνία με το Netflix, για την παραγωγή περιεχομένου. Το ζευγάρι ίδρυσε εταιρεία παραγωγής, που έχει υπογράψει πολυετή συμφωνία με την πλατφόρμα streaming.

Η εταιρεία θα δώσει τη δυνατότητα στο ζευγάρι να δημιουργήσει περιεχόμενο ντοκιμαντέρ, ταινίες μεγάλου μήκους, σειρές και παιδικά προγράμματα.

Ο Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ AP

Στις 25/11, η Μέγκαν αποκάλυψε ότι είχε μια αποβολή, σε μια ασυνήθιστη προσωπική αποκάλυψη για ένα μέλος της βρετανικής βασιλικής οικογένειας.

Η ίδια περιέγραψε λεπτομερώς την εμπειρία της σε άρθρο γνώμης που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα New York Times, λέγοντας ότι συνέβη ένα πρωί του Ιουλίου όταν φρόντιζε τον Άρτσι.

“Ήξερα πως, την ώρα που κρατούσα σφιχτά στην αγκαλιά μου το πρώτο μου παιδί, έχανα το δεύτερο”, έγραψε η Μέγκαν. “Το να χάνεις ένα παιδί σημαίνει πως κουβαλάς μια αβάσταχτη θλίψη, την οποία πολλές έχουν περάσει αλλά λίγες έχουν μιλήσει γ’ αυτήν”.

Στις 8/12, ο πρίγκιπας Χάρι προσέφυγε στη δικαιοσύνη, κατηγορώντας για συκοφαντική δυσφήμιση τον όμιλο Associated Newspapers, που εκδίδει την ταμπλόιντ Mail on Sunday.

Η νομική ομάδα του δούκα και της δούκισσας του Σάσεξ κατέθεσε τον φάκελο στα τέλη Νοεμβρίου ενώπιον του Ανώτατου Δικαστηρίου του Λονδίνου, σχετικά με ένα άρθρο που δημοσιεύτηκε τον Οκτώβριο από τη Mail on Sunday, την κυριακάτικη έκδοση της Daily Mail.

Στο εν λόγω άρθρο αναφερόταν πως ο πρίγκιπας Χάρι δεν είχε πλέον επαφές με το Βασιλικό Ναυτικό (Royal Marines) από τότε που αποσύρθηκε από τη βασιλική οικογένεια.. Ο Χάρι είχε πάντα στενές σχέσεις με τον στρατό, έχοντας υπηρετήσει 10 χρόνια και πραγματοποιήσει διάφορες αποστολές στο Αφγανιστάν.

Η Μέγκαν Μαρκλ, είχε ήδη προσφύγει κατά του ομίλου Associated Newspapers, κατηγορώντας τον ότι παραβίασε την προσωπική ζωή της δημοσιεύοντας αποσπάσματα από μια επιστολή προς τον πατέρα της Τόμας Μαρκλ, τον Αύγουστο του 2018.

Ο Χάρι, έκτος στη σειρά διαδοχής του βρετανικού θρόνου, έχει καταγγείλει επανειλημμένως την πίεση των ΜΜΕ στο ζευγάρι, την οποία ανέδειξε ως βασική αιτία για την απόσυρσή τους από τη βασιλική οικογένεια.

Ο Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ AP

Είναι χαρούμενοι τώρα;

Έχουν περάσει 11 μήνες από την μέρα που ο πρίγκιπας Χάρι και η Δούκισσα του Sussex άρχισαν να υιοθετούν έναν νέο τρόπο ζωής, με μεγαλύτερη ανεξαρτησία, μεγαλύτερη προσοχή στην εικόνα τους και με νέα επιχειρηματικά πλάνα.

Η Μέγκαν, γεννημένη στο Λος Άντζελες, δεν κρύβει τη χαρά της που βρίσκεται πίσω στην πατρίδα της. “Έίναι ωραία να είσαι σπίτι”, τόνισε σε online συνέντευξή της.

Μάλιστα αυτή η δήλωση έγινε πριν την ανακοίνωση της 2ας Σεπτεμβρίου όπου γνωστοποιήθηκε ότι το ζευγάρι υπέγραψε το πολυετές συμβόλαιο με την πλατφόρμα του Netflix.

Το ζευγάρι κατάφερε να πρωτοτυπήσει για ακόμα μια φορά, καθώς έγιναν το πρώτο βρετανικό – βασιλικό ζευγάρι που ενσωματώθηκε στην παγκόσμια βιομηχανία της ψυχαγωγίας.

Ήρθε η ώρα όμως να ρίξουμε μια ματιά στο τι συνέβη μετά το “Megxit” και το χλευαστικό λογοπαίγνιο που δημιούργησαν τα ταμπλόιντ για την ανακοίνωση του ζευγαριού ότι θα απομακρυνθούν από τους βασιλικούς ρόλους τους. Είναι ο Χάρι και η Μέγκαν τώρα χαρούμενοι; Είναι κυρίαρχοι των αποφάσεων τους και της νέας τους ζωής;

Οι εκπρόσωποι επικοινωνίας του ζευγαριού αποφεύγουν να κάνουν οποιαδήποτε δήλωση σχετικά με το “Megxit”, ενώ άλλοι δηλώνουν ότι ο Χάρι και η Μέγκαν κατάφεραν μέσω της συμφωνίας τους με το Netflix να πετύχουν την ανεξαρτησία που ήθελαν αλλά και το μοντέλο ζωής που είχαν εξαρχής στο μυαλό τους.

Δυστυχώς, οι σκληρές κριτικές που έχει δεχθεί το ζευγάρι θα τους στοιχειώνουν για πολλά χρόνια ακόμη και κυρίως την Μέγκαν που όπως πολλοί επικριτές τονίζουν ότι “χώθηκε στην οικογένεια και προσπάθησε να αλλάξει ένα θεσμό που υπάρχει εδώ και 800 χρόνια”.

Χολιγουντιανοί βασιλείς

Σε λιγότερο από ένα χρόνο ο Χάρι και η Μέγκαν έχουν μεταμορφωθεί από βασιλείς δεύτερης βαθμίδας σε ανερχόμενους μεγιστάνες των Μέσων.

“Μέσα από την εμπλοκή μας με διαφορετικές κοινότητες, θα επικεντρωθούμε στη δημιουργία περιεχομένου που ενημερώνει αλλά και δίνει ελπίδα στον κόσμο”, ανέφεραν σε δήλωσή τους.

“Η ενασχόληση με τα Μέσα θα κάνει τη Μέγκαν και τον Χάρι τα κυρίαρχα ονόματα του Χόλυγουντ”, προβλέπει ο Eric Schiffer, πρόεδρος των συμβούλων διαχείρισης φήμης στο Λος Άντζελες.

Οικονομική ανεξαρτησία

Η αξία της συμφωνίας με το Netflix δεν έχει αποκαλυφθεί, αλλά το σίγουρο είναι ότι ένα τέτοιο συμβόλαιο βοήθησε στην ανακούφιση του ζευγαριού από την κριτική: Εξόφλησαν περίπου 3,2 εκατομμύρια δολάρια που δαπανήθηκαν για την ανακαίνιση του σπιτιού τους στο Windsor, Frogmore Cottage, το οποίο παραμένει η βάση τους όταν είναι στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η συνεργασία του ζευγαριού με τα Μέσα θα τους βοηθήσει να ζήσουν έναν υπέροχο τρόπο ζωής, χωρίς τη βοήθεια από τον πατέρα του Χάρι, τον Πρίγκιπα Κάρολο ή τους Βρετανούς φορολογούμενους. Και οι δύο ήταν εκατομμυριούχοι ούτως ή άλλως. Ο Χάρι κληρονόμησε πολλά εκατομμύρια από την αείμνηστη μητέρα του, την πριγκίπισσα Νταϊάνα και από τη γιαγιά του, τη βασίλισσα Ελισάβετ, ενώ η Μέγκαν έβγαλε μερικά εκατομμύρια ως ηθοποιός στην τηλεοπτική σειρά “Suits”. Οι ακριβές απαιτήσεις τους όμως, ειδικά το κόστος ασφάλειας, σήμαινε ότι έπρεπε να δουλέψουν πιο σκληρά στην Αμερική.

Το ζευγάρι μετακόμισε τον Ιούνιο στο νέο τους σπίτι, μια υπερπολυτελή βίλα 15 εκατομμυρίων δολαρίων μεσογειακού στιλ 19.000 τετραγωνικών στο ακριβό Montecito στην κομητεία Santa Barbara, κοντά στο οποίο ζει η φίλη τους Oprah Winfrey, περίπου μια ώρα βορειοδυτικά του Λος Άντζελες.

Εκεί, οι δυο τους με τον Άρτσι, θα απολαμβάνουν την ασφάλεια, ενώ παράλληλα θα ζουν μια άνετη ζωή, που θα ονειρεύονταν πολλοί.

Η σχέση του βασιλικού ζεύγους με τα Μέσα

Ένας από τους λόγους για τους οποίους ο Χάρι και η Μέγκαν αποφάσισαν να απαρνηθούν τη βασιλική ζωή, σύμφωνα με την πρόσφατη βιογραφία τους, “Finding Freedom”, ήταν η αντιμετώπισή τους από τα Μέσα. Τα Μέσα δεν τους στήριξαν σαν βασιλικά μέλη, αντίθετα τους αντιμετώπιζαν με ρατσισμό και κυρίως εστίαζαν στην καταγωγή της Μέγκαν και ότι δεν κάνει για δούκισσα.

Τώρα όμως, η οικογένεια έχει μια νέα ομάδα επικοινωνίας, χρηματοδοτούμενη από τους Sussexes, η γνωστή εταιρία δημοσίων σχέσεων “Sunshine Sachs” είναι πλέον στην υπηρεσία της “αυτού μεγαλειότης”. Βοηθούν το ζευγάρι να δημιουργήσει τον νέο μη κερδοσκοπικό οργανισμό τους, το Archewell, και εργάζονται για τη δημιουργία των νέων πλατφορμών κοινωνικής δικτύωσης.

Εν τω μεταξύ, το ζευγάρι ανακοινώνει τις κινήσεις του μόνο όταν έχουν ολοκληρωθεί , ενώ παροτρύνουν άτομα που έρχονται σε επαφή να δημοσιεύσουν μια στιγμή μαζί τους.

Περισσότερη ελευθερία λόγου

Το τίμημα ενός “γαλαζοαίματου” είναι η περιορισμένη ζωή. Ένα μέλος βασιλικής οικογένειας δεν μπορεί να φοράει ό,τι θέλει, δεν μπορεί να κάνει ό,τι θέλει, δεν μπορεί να μιλήσει για πολιτική ή άλλα θέματα που ξεπερνούν τα όρια του βασιλείου.

“Όταν έφυγαν από το παλάτι έψαχναν μια ζωή όπου θα μπορούν να μιλάνε για διάφορα θέματα χωρίς δεν και μη. Ο Χάρι και η Μέγκαν έχουν πλέον περισσότερη ελευθερία να μιλήσουν για τα “πιστεύω” τους. Μόλις έφτασε στις ΗΠΑ, ο Χάρι ξεκίνησε μια εκστρατεία μεταρρύθμισης των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, ενώ η Μέγκαν μιλάει δημόσια για την ενδυνάμωση των γυναικών και κατά την περίοδο των εκλογών στην Αμερική προέτρεψε όλες τις γυναίκες να ψηφίσουν.

Η ιδιωτικότητα, ωστόσο, παραμένει ένα άπιαστο όνειρο. Η ιδιωτικότητα ήταν ένα από τα ζητήματα που ανέφερε το ζεύγος στους λόγους που τους οδήγησε να αφήσουν το παλάτι και να χτίσουν μια νέα ζωή στη Βόρεια Αμερική. Μέχρι στιγμής, ο φακός τους έχει “τσακώσει” μόνο μερικές φορές στο Λος Άντζελες.

Ο νόμος της Καλιφόρνια απαγορεύει στους φωτογράφους να εισβάλλουν στην ιδιωτική ζωή των ανθρώπων κοιτάζοντας μέσα από την κλειδαρότρυπα. Αλλά αυτή η αγωγή έρχεται να προστεθεί στη νομική διαμάχη που έχει ανοίξει το ζευγάρι με τα μέσα μαζικής ενημέρωσης – μήνυση τριών ταμπλόιντ στο Λονδίνο.

Ο Shalit επισημαίνει ότι η συμφωνία με το Netflix θα μπορούσε επίσης να αμφισβητήσει την πολυπόθητη ιδιωτικότητά τους.

Το παράδοξο που θα πρέπει να αντιμετωπίσουν την περίοδο που θα βρίσκονται κοντά στα Μέσα είναι από την μια πλευρά η αναγκαία προβολή τους στα μέσα μαζικής ενημέρωσης και από την άλλη η διαφύλαξη της προσωπικής τους ζωής. Το Netflix τους πλήρωσε για να προωθήσουν και να κινήσουν την προσοχή του κοινού. Πώς λοιπόν θα μπορέσουν να διαφυλάξουν την ιδιωτική τους ζωή; Η συνέχεια.. στις οθόνες!

Μέγκαν και Χάρι shutterstock

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα