Τζώρτζια Κεφαλά και Χρήστος Θηβαίος “μάγεψαν” με τις ερμηνείες τους

Τζώρτζια Κεφαλά και Χρήστος Θηβαίος “μάγεψαν” με τις ερμηνείες τους
Τζώρτζια Κεφαλά και Χρήστος Θηβαίος στο "Μουσικό Κουτί" ΕΡΤ

Οι δύο ερμηνευτές ξεσήκωσαν το πλατό με τις μουσικές τους και μοιράστηκαν ενδιαφέρουσες ιστορίες από τη ζωή και την καριέρα τους.

Στο “Μουσικό Κουτί” των Νίκου Πορτοκάλογλου και Ρένας Μόρφη στην ΕΡΤ βρέθηκαν καλεσμένοι την Τετάρτη (25/11) η Τζώρτζια Κεφαλά των ΜΠΛΕ και ο Χρήστος Θηβαίος. Η σύμπραξη των τεσσάρων στο ίδιο πλατό εξελίχθηκε σ’ ένα μουσικό αντάμωμα με μεγάλο κέφι και εκπλήξεις. Οι δύο καλλιτέχνες, με τη σπάνια και ιδιαίτερη χροιά στη φωνή, μοιράστηκαν ιστορίες και τραγούδια της ζωής τους και μίλησαν για τη φιλία που, χρόνια τώρα, τους ενώνει. Ελληνικά και ξένα κομμάτια, μεγάλες επιτυχίες, από λαϊκά, έντεχνα έως και ντίσκο, σόουλ, και ροκ, έβαλαν φωτιά και ξεσήκωσαν τους τηλεθεατές από τους καναπέδες τους σε ένα αυτοσχέδιο δίωρο πάρτι.

Ο Χρήστος Θηβαίος, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στους γονείς του, που ήταν ηθοποιοί, και στα παιδικά του χρόνια στα μπουλούκια: «Ο πατέρας μου ήταν τενόρος, είχε τελειώσει και τη Νομική, αλλά τα παράτησε όλα γιατί ερωτεύτηκε τη μητέρα μου, η οποία ήταν είκοσι χρόνια μικρότερή του και την ακολούθησε στο μπουλούκι για να μην τη χάσει… Η μητέρα μου μού έλεγε ότι, από πέντε χρονών, δύο τέχνες μάθαιναν στα μπουλούκια, να κάνουν ακροβατικά και να ράβουν κοστούμια…».

Έντονες είναι οι μνήμες του από την περίοδο που δούλεψε στον φούρνο τον γονιών του Πέτρου Φιλιππίδη: «…Στην οδό Αγησιλάου, στο Μεταξουργείο, υπήρχε ένας φούρνος που τον είχε η Ευαγγελία Αλεξίου, με την οποία η μητέρα μου ήταν φίλη. Στις 31 Δεκεμβρίου 1962 η Ευαγγελία Αλεξίου γέννησε ένα αγόρι, τον Πέτρο Φιλιππίδη, και επτά μέρες αργότερα γεννήθηκα εγώ! …Όταν ζήτησα κιθάρα, ο πατέρας μου μού είπε να πάω να δουλέψω και έτσι εγώ ζήτησα από τον Πέτρο να δουλέψω στον φούρνο τους. Για πέντε μήνες κουβάλαγα γιαούρτια και έφτιαχνα φρατζόλες…».

Η «ροκ μπαλαρίνα», όπως χαρακτηριστικά αποκαλεί την Τζώρτζια ο Νίκος Πορτοκάλογλου, θυμήθηκε πότε την ανακάλυψαν οι ΜΠΛΕ και πώς η ίδια κατάφερε να δώσει στο συγκρότημα τον δικό της χαρακτήρα, όταν αντικατέστησε τη Θεοδοσία Τσάτσου: «Ήμουν πεπεισμένη ότι θα γινόταν κάτι καλό με τα παιδιά, είχα ένστικτο… Όλοι οι υπόλοιποι μου έλεγαν να το σκεφτώ λίγο καλύτερα. Ακόμα και στην εταιρεία όταν πήγα, στην πρώτη συνάντηση, μου είπαν ότι πρέπει να μην καταλάβει κανείς ότι έφυγε η Θεοδοσία! Έκπληκτη απαντάω ότι, εντάξει, μπορώ να κάνω μαγικά, αλλά όχι τόσο μεγάλα…». Με χιούμορ τόνισε: «Είμαι μια ροκ μαμά που ζυμώνω καταπληκτικά και όλοι με φαντάζονται να χορεύω, ακόμα και όταν πλένω πιάτα».

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα