Βραβεία Emmy 2018: Οι μεγάλοι νικητές

Βραβεία Emmy 2018: Οι μεγάλοι νικητές

Νικητές και χαμένοι - θα τους βρεις όλους εδώ.

Ήρθαν, είδαν και βραβεύτηκαν. Και πριν από αυτούς είχαν ήδη βραβευτεί οι νικητές των Creative Emmys 2018 που συνήθως γίνονται θυσία στο όνομα της γνωστής αστραφτερής τελετής, αλλά εμείς δεν θα τους προσπεράσουμε.

Τη μεγαλύτερη σοδειά των δημιουργικών και τεχνικών βραβείων πήραν τα ‘Game of Thrones‘ (κοστούμια, εφέ, μουσική για τον υπέροχο Ramin Djawadi) και ‘The Assassination of Gianni Versace: American Crime Story’ (κάστινγκ, μοντέρνα κοστούμια, μαλλιά, μέικαπ), ενώ το ‘GLOW’ κέρδισε την Ακαδημία με τα stunts του.

Η έναρξη της βραδιάς με τους οικοδεσπότες και παρουσιαστές του SNL Michael Che και Colin Jost:

Τρεις ακόμα σημαντικές νίκες αξίζουν αναφοράς – το βραβείο Best Guest Comedy Actress της Tiffany Haddish για την εμφάνισή της στο ‘Saturday Night Live’, το Best Guest Comedy Actor του Kat Williams για την ξεκαρδιστική ερμηνεία του ως θείος/ιδιοκτήτης αλιγάτορα στο ‘Atlanta’, και φυσικά η νίκη του John Legend για τη δουλειά του στο τηλεοπτικό μιούζικαλ ‘Jesus Christ Superstar Live’ του NBC στην κατηγορία Outstanding Variety Special. Ο Legend ανήκει πια στο πολύ μικρό club των EGOT νικητών – των καλλιτεχνών δηλαδή που έχουν κερδίσει από τουλάχιστον ένα βραβείο Emmy, Grammy, Oscar και Tony. Μαζί του στο club μπαίνουν και οι συμπαραγωγοί του, Tim Rice και Andrew Lloyd Webber. Απαραίτητη μνεία πρέπει να κάνουμε και στο αγαπημένο μας ‘Queer Eye’ που έφυγε με 2 βραβεία.

O George R.R. Martin και το καστ του "Game of Thrones" στην 70ή απονομή τελετής των βραβείων Emmy Invision for the Television Academy

Στα σημερινά όμως – ο (πρώην;) κολοσσός των Emmy, HBO, μπήκε με 29 υποψηφιότητες στην τελετή με σειρές όπως το ‘Game of Thrones’, το ‘Silicon Valley’ και το ‘Westworld’, και το Netflix ξεκίνησε με τον αέρα 37 συνολικά υποψηφιοτήτων με ‘Black Mirror’, ‘GLOW’, ‘Stranger Things’, ‘The Crown’ και ‘Godless’. Τελικά τα δύο δίκτυα έφυγαν με 23 βραβεία το καθένα – απόδειξη ότι η streaming πλατφόρμα διεκδικεί επίσημα το στέμμα του βασιλιά της τηλεόρασης. Momentum μέσα στη βραδιά έχτισε και το Amazon με τη βοήθεια του υπέροχου ‘The Marvelous Mrs. Maisel’ που πέρασε καλά στις Χρυσές Σφαίρες κι αυτό βγήκε προς τα έξω και εδώ.

Και μπορεί να μην ξεπεράσουμε σύντομα τη χασούρα του απίστευτου ‘Americans’ και της Keri Russell ειδικότερα (Claire Foy, σ’ αγαπάμε!), αλλά το φαρμάκι πήγε κάτω με τη νίκη του Matthew Rhys και την πολύ ευχάριστη νίκη της Regina King για το ‘Seven Seconds’ – τόσο μεγάλη έκπληξη όσο και η υποψηφιότητά της.

Η βράβευση της Claire Foy για την ερμηνεία της στο “The Crown”:

Το ‘GoT’ είχαμε πει ότι είχε επιστρέψει για τον θρόνο του και το έκανε με 9 βραβεία, εκ των οποίων δύο μόνο ήταν πολύ βασικά χτυπήματα. Αυτό του Peter Dinklage απέναντι στον έτερο Lannister, Nikolaj Coster-Waldau, και αυτό της μεγαλύτερης κατηγορίας του – το Καλύτερο Δράμα. Μεγάλο και εντελώς αναμενόμενο sweep και για το ‘The Assassination of Gianni Versace’ του Ryan Murphy.

Η απονομή του βραβείου στον Peter Dinklage:

Η σελίδα ανανεώνεται αυτόματα όποτε υπάρχει νέα καταχώρηση – δεν χρειάζεται refresh



Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα