Το Assassin’s Creed Odyssey μιλάει αρχαία ελληνικά

Το Assassin’s Creed Odyssey μιλάει αρχαία ελληνικά

Δεν μπορούσαμε να λείπουμε από την επίσημη παρουσίαση του νέου video game της Ubisoft.

Η Ubisoft, μία από τις από τις πιο γνωστές εταιρίες video games στον κόσμο, μας είχε ενημερώσει ότι η επίσημη παρουσίαση του καινούριου Assassin’s Creed θα φιλοξενηθεί στην Ελλάδα. Η έγκαιρη ενημέρωση συνοδεύτηκε και από μία ανοιχτή πρόσκληση για την Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου.

Δεν αφήσαμε την ευκαιρία να γλιστρήσει μέσα από τα χέρια μας και κάπως έτσι βρεθήκαμε στα αποκαλυπτήρια του Assassin’s Creed Odyssey που έλαβαν χώρα κάτω από άκρα μυστικότητα στην αίθουσα συνεδριάσεων του ξενοδοχείου Wyndham Grand, στο Μεταξουργείο.

Η Ubisoft δεν επέλεξε καθόλου τυχαία την Ελλάδα προκειμένου να συστήσει σε παγκόσμια πρώτη την ανανεωμένη version του πιο δημοφιλούς παιχνιδιού της. Προτιμήθηκε ως το πιο ταιριαστό μέρος με τη λογική ότι το υπό λανσάρισμα Assassin’s διαδραματίζεται στην αρχαία Ελλάδα και μάλιστα την περίοδο του Πελοποννησιακού Πολέμου. Ο χάρτης του video game είναι ένα αποκαλυπτικό οδοιπορικό στην Ελλάδα του 431 π.Χ. , περιλαμβάνοντας ακόμη και πόλεις που δεν πρωταγωνίστησαν στην εμφύλια διαμάχη. Η Κεφαλονιά, τα Μέγαρα και η Κόρινθος είναι ενδεικτικά κάποιες από αυτές.

Το μεγάλο event θα ξεκινούσε σύμφωνα με το πρόγραμμα της εκδήλωσης στις 10 το πρωί. Έτσι και έγινε. Την αναγραφόμενη ώρα, οι πόρτες της αίθουσας συνεδριάσεων άνοιξαν διάπλατα και όλοι ανεξαιρέτως οι δημοσιογράφοι, οι youtubers και οι φανατικοί gamers που είχαμε λάβει τη σχετική ηλεκτρονική πρόσκληση, περάσαμε σε έναν ειδικά διαμορφωμένο εσωτερικό χώρο, όπου μας υποδέχθηκαν μερικά από τα βασικά στελέχη της Ubisoft στην Ελλάδα και στο Κεμπέκ.

Τον πάγο ανάμεσά μας ανέλαβε να σπάσει ο υπεύθυνος επικοινωνίας της Ubisoft, ο κ. Manab Roy. Μας περιέγραψε με κάθε λεπτομέρεια, χωρίς όμως να μας κουράσει, τα sessions της παρουσίασης και στη συνέχεια έδωσε τον λόγο στη Lydia Andrew, την audio director του νέου Assassin’s Creed.

Με χαρακτηριστική άνεση, η Lydia ανέβηκε στη σκηνή, πήρε τον λόγο και με σύμμαχο το προσωπικό της λέιζερ έριξε άπλετο φως στο PowerPoint που είχε δημιουργήσει μόνο και μόνο για να διευκολύνει τη γνωριμία μας με τον μαγικό κόσμο του Assassin’s. Είμαι σίγουρος ότι είχε κάνει τόσες φορές πρόβα τα λόγια μπροστά από τον καθρέφτη που το PowerPoint εκτελούσε απλώς χρέη διακοσμητικού στοιχείου.

Το κύριο κομμάτι της παρουσίασης προχώρησε βήμα-βήμα. Μετά από ένα σύντομο εισαγωγικό trailer, το οποίο είναι όσα περισσότερα ξέρετε για το παιχνίδι μέχρι την επίσημη κυκλοφορία του στις 5 Οκτωβρίου, ενημερωθήκαμε για τις επιμέρους αλλαγές που έχουν σημειωθεί σε σχέση με τις προηγούμενες εκδόσεις του. Οι αλλαγές αυτές αγγίζουν σχεδόν κάθε τομέα, από το role playing μέχρι τον βαθμό επίδρασης των διαλόγων στην επιτυχία των αποστολών.

Όπως ήταν φυσικό, στη διάρκεια της 30λεπτης περφόρμανς της Lydia τα αρκετά και συνταρακτικά spoils επισκίασαν τις όποιες αξιοσημείωτες διαφοροποιήσεις του υπό έκδοση Assassin’s με τις παλαιότερες κυκλοφορίες του. Αφού λοιπόν πήραμε μία καλή γεύση για το πως θα είναι σε γενικές γραμμές το πουλέν της Ubisoft, ευχαριστήσαμε με ένα δυνατό χειροκρότημα την audio director και κατευθυνθήκαμε προς τις κονσόλες του PlayStation 4.

Έπαιξα κοντά στις 2,5 ώρες και παραδόξως δεν είχα καμία πρόθεση να σηκωθώ. Οι πρωτότυπες δοκιμασίες, η ανάγλυφη αναπαράσταση της αρχαίας Ελλάδας την περίοδο του Πελοποννησιακού Πολέμου σε συνδυασμό με το φιλικό gameplay έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην αποχαύνωσή μου.

Για καλή μου τύχη, το διαδικτυακό κανάλι της Ubisoft έψαχνε θαρραλέους ανθρώπους να καταθέσουν μπροστά στην κάμερα την άποψή τους για την πρωτόγνωρη εμπειρία του Assassin’s Creed Odyssey και πάνω σε μια στιγμή τρέλας συμφώνησα. Μάλλον αυτός ήταν και ο πιο δόκιμος τρόπος για να ξεκολλήσω.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα