“Βαρεμάρα”: Το τραγούδι της Ιταλίας στη Eurovision 2024 – Ποια είναι η Angelina Mango

Διαβάζεται σε 3'
Angelina Mango
Angelina Mango Instagram@angelinamango_

Η Angelina Mango κέρδισε το φεστιβάλ του Sanremo και θα εκπροσωπήσει την Ιταλία στη Eurovision 2024 που θα πραγματοποιηθεί στο Μάλμε της Σουηδίας.

Μετά από πέντε βραδιές και 30 τραγούδια από μερικούς από τους πιο καταξιωμένους και αναγνωρισμένους καλλιτέχνες της Ιταλίας, το 74ο Φεστιβάλ του Sanremo ολοκληρώθηκε, με την Angelina Mango να κερδίζει τον διαγωνισμό και να είναι εκείνη που θα εκπροσωπήσει τη χώρα της στον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision.

Η Angelina Mango σήκωσε το περιζήτητο τρόπαιο του Sanremo μετά από την ερμηνεία της στο τραγούδι “La Noia“, με το οποίο θα εμφανιστεί στον 68ο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision, που θα πραγματοποιηθεί τον Μάιο στη Σουηδία.

Η νεαρή καλλιτέχνιδα κέρδισε με ποσοστό 40,3% των ψήφων και με αρκετά μεγάλη διαφορά από τον Geolier, ο οποίος βρέθηκε με το τραγούδι “I p’ me, tu p’ te” στη δεύτερη θέση με 25,2% ενώ στην τρίτη θέση με ποσοστό 17,1%, τερμάτισε το “Sinceramente” της Annalisa.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Geolier έλαβε το 60% των ψήφων του televoting ενώ η Angelina Mango μόλις το 16,1%!

Πεθαίνω γιατί ο θάνατος κάνει τις μέρες πιο ανθρώπινες,

Ζω γιατί ο πόνος κάνει τις χαρές μεγαλύτερες“, λένε οι στίχοι του “La Noia” που στα ελληνικά σημαίνει “βαρεμάρα“.

Με αυτό το τραγούδι, η 22χρονη Angelina παρουσιάζει την προσέγγισή της στη ζωή, αναγνωρίζοντας πως αυτή περιλαμβάνει τόσο θετικές όσο και αρνητικές στιγμές και πως όλο το φάσμα των συναισθημάτων είναι μέρος της ύπαρξής μας.

“Το τραγούδι αναδεικνύει τον τρόπο που βλέπω τη ζωή, χαμογελώντας και χορεύοντας πάνω από τα πράγματα που με πληγώνουν. Είναι ένας τρόπος για να εξασκηθώ τον πόνο. Καταφέρνω να βλέπω τα πράγματα με ειρωνεία και αυτό θέλω να μεταδώσω στους ανθρώπους, ειδικά στους συνομηλίκους μου”, δήλωσε η Angela Mango σε συνέντευξή της στον ιταλικό κρατικό ραδιοτηλεοπτικό φορέα Rai.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν την Κυριακή (11/02), ο ραδιοτηλεοπτικός φορέας Rai και η Angelina Mango επιβεβαίωσαν από κοινού ότι η καλλιτέχνιδα θα εκπροσωπήσει την Ιταλία στον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision στο Μάλμε της Σουηδίας.

Angelina Mango – La noia

Ποια είναι η Angelina Mango

Η Angelina Mango γεννήθηκε στις 10 Απριλίου 2001 στη Maratea (επαρχία της Potenza) και μεγάλωσε στο Lagonegro. Είναι κόρη του αείμνηστου τραγουδοποιού Pino Mango, ο οποίος πέθανε από καρδιακή προσβολή κατά τη διάρκεια μιας συναυλίας του. 

Ανέπτυξε πάθος για τη μουσική από μικρή ηλικία, επίσης λόγω των γονιών της, Giuseppe Mango και Laura Valente. Η Angelina έχει έναν αδελφό που ονομάζεται Filippo και μαζί του ξεκίνησε να τραγουδάει σε ένα συγκρότημα, με τον αδελφό της σε ρόλο ντράμερ.

Παρά το νεαρό της ηλικίας της, οι αριθμοί μιλούν για εκείνη: Πάνω από 11 εκατομμύρια streams για το τραγούδι “Che t’o dico a fa”. Επίσης, με το summer hit της ‘Ci pensiamo domani’ έφτασε στο Top10 του Airplay Radio Earone chart, με επίσης 17 εκατομμύρια προβολές συνολικά του επίσημου βίντεο. Το τραγούδι χρησιμοποιήθηκε επίσης για χιλιάδες βίντεο περιεχομένου στο TikTok, μια πλατφόρμα στην οποία η τραγουδοποιός έχει ξεπεράσει τα 7 εκατομμύρια likes, αποτελώντας επίσης την πρώτη Ιταλίδα καλλιτέχνιδα που μετέτρεψε την περιοδεία της σε μια σειρά που δημοσιεύτηκε σε αυτή την πλατφόρμα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα