Πτώση Μιράζ 2000-5: Στα χέρια της Πολεμικής Αεροπορίας ο καταγραφέας πτήσης

Μιράζ 2000-5
Μιράζ 2000-5 EUROKINISSI

Ανασύρθηκε από τον βυθό του Αιγαίου ο καταγραφέας πτήσης του Μιράζ 2000-5, που έπεσε στο Αιγαίο με αποτέλεσμα να χαθεί ο σμηναγός Γιώργος Μπαλταδώρος.

Η επιχείρηση εντοπισμού του καταγραφέα πτήσης του Μιράζ-2000-5 (το λεγόμενο "μαύρο κουτί" στη περίπτωση των επιβατικών αεροσκαφών αντίστοιχα) ολοκληρώθηκε με επιτυχία.

Ήδη ο καταγραφέας βρίσκεται καθ'οδόν για την Γαλλία, ώστε να περάσει από ειδικό έλεγχο και να διαπιστωθεί εάν έχουν καταγραφεί όλες οι λεπτομέρειες και τα στοιχεία της πτήσης.

Εφόσον όλα εξελιχθούν ομαλά, από αυτή τη διαδικασία θα προκύψει καθαρό συμπέρασμα για τα αίτια της συντριβής του μαχητικού αεροσκάφους, με το οποίο έπεσε στη θάλασσα και έχασε την ζωή του ο σμηναγός Γιώργος Μπαλταδώρος.

Στην Γαλλία, ο έλεγχος θα γίνει στην έδρα της μητρικής εταιρείας του κατασκευαστή της συγκεκριμένης συσκευής καταγραφής δεδομένων πτήσεων.

Σε επιχειρησιακό επίπεδο χαρακτηρίζεται επιτυχής η μέχρι τώρα προσπάθεια, που έγινε με την συνδρομή ειδικού βαθυσκάφους του ΕΛΚΕΘΕ και ολοκληρώθηκε εντός χρονοδιαγράμματος.


ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Μιράζ 2000, Γιώργος Μπαλταδώρος
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Γιώργος Μπαλταδώρος: To συγκινητικό μήνυμα στο στεφάνι των παιδιών του Σμηναγού

Πτώση Mirage 2000-5: Τα ερωτήματα που αναζητούν απαντήσεις

Πτώση Mirage: Δεν υπήρχε τουρκικό μαχητικό στην περιοχή, λέει η Τουρκία

SHARE:

24Media Network