Η πλήρης ασφάλιση Κτιρίου & Περιεχομένου, το δημοφιλέστερο πακέτο για κάλυψη κατοικίας από φυσικές καταστροφές

Διαβάζεται σε 3'
Η πλήρης ασφάλιση Κτιρίου & Περιεχομένου, το δημοφιλέστερο πακέτο για κάλυψη κατοικίας από φυσικές καταστροφές
UNSPLASH

Η ασφάλεια σεισμού η δημοφιλέστερη προαιρετική κάλυψη για το σπίτι, σύμφωνα με έρευνα της Cosmote Insurance

Η ασφάλεια «Κτιρίου και Περιεχομένου» αποτελεί το δημοφιλέστερο πακέτο στην ασφάλιση κατοικίας στην Ελλάδα, οι κάτοικοι των νησιών επιλέγουν περισσότερο πλήρη πακέτα ασφάλισης, ενώ η κάλυψη σεισμού είναι η δημοφιλέστερη προαιρετική κάλυψη, όπως προκύπτει από έρευνα του COSMOTE Insurance, που αναδεικνύει τις ανάγκες των καταναλωτών για πλήρη κάλυψη από φυσικές καταστροφές. Η προηγμένη ψηφιακή πλατφόρμα αγοράς ασφαλειών της COSMOTE μελέτησε τις επιλογές και τις προτιμήσεις των χρηστών της για το 2023, σχετικά με το πακέτο ασφάλειας που αγοράζουν για το σπίτι τους.

Σύμφωνα με την έρευνα του COSMOTE Insurance, η πλειοψηφία των πελατών (52%) επιλέγει ασφάλεια «Κτιρίου και Περιεχομένου», ασφάλεια «Κτιρίου» επιλέγει μικρότερο ποσοστό (37%), ενώ η απλή ασφάλεια «Περιεχομένου» (που απευθύνεται κυρίως σε ενοικιαστές κατοικιών) επιλέγεται από το 11% των πελατών του COSMOTE Insurance.

Πρωταθλήτρια στις προαιρετικές καλύψεις για την κατοικία είναι αυτή του Σεισμού, με το 77% των πελατών να την επιλέγουν, θέτοντάς την ως προτεραιότητα σε μια σεισμογενή χώρα όπως η Ελλάδα. Η Κλοπή Περιεχομένου, ιδιαίτερα χρήσιμη και για τα εξοχικά, έρχεται δεύτερη με 41%, ενώ το 25% των χρηστών επιλέγει σαν προαιρετική κάλυψη την Νομική προστασία και την κάλυψη από κατολίσθηση του εδάφους (σημειώνεται ότι η κάλυψη για πυρκαγιά είναι υποχρεωτική και περιλαμβάνεται στο 100% των ασφαλιστηρίων συμβολαίων).

Αυξημένη ζήτηση για ολοκληρωμένη ασφάλιση παρατηρείται στους κατοίκους των νησιών, καθώς είναι περισσότερο ευάλωτοι σε έντονα καιρικά φαινόμενα και φυσικές καταστροφές. Συγκεκριμένα, οι κάτοικοι των νησιών στο Ιόνιο, το Β. Αιγαίο, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη επενδύουν σε πιο πλήρη πακέτα ασφάλισης κατοικίας σε σχέση με τις υπόλοιπες περιοχές της χώρας.

Σημαντικά φαίνεται να επηρεάζει τον κλάδο των ασφαλειών και η επικαιρότητα. Μετά από ακραία καιρικά φαινόμενα, όπως οι πυρκαγιές τον Ιούλιο και οι πλημμύρες τον Σεπτέμβριο του 2023, σημειώθηκαν περισσότερες πωλήσεις ασφαλιστικών πακέτων. Συγκεκριμένα, η κίνηση και το ενδιαφέρον για ασφάλιση αυξήθηκε κατά 50% στο COSMOTE Insurance. Η τάση αυτή υποδηλώνει την αυξημένη ευαισθητοποίηση και ανάγκη των πολιτών για προστασία της περιουσίας τους σε δύσκολες περιόδους.

Ασφάλεια κατοικίας από 30€/χρόνο

Στο COSMOTE Insurance τα ασφαλιστικά πακέτα κατοικίας είναι σχεδιασμένα να καλύπτουν πλήρως τις ανάγκες δανειοληπτών, ιδιοκτητών και ενοικιαστών, τόσο σε κύριες, όσο και σε εξοχικές κατοικίες, με χαμηλό κόστος από 30€/χρόνο, ενιαία τιμή για όλη την Ελλάδα και 100% online διαδικασία (www.cosmoteinsurance.gr) για ευκολία και αμεσότητα. Για παράδειγμα, ένα σπίτι 60 τ.μ., με ένα πλήρες πακέτο κτιρίου και περιεχομένου, με κάλυψη από φυσικές καταστροφές και με δυνατότητα έως 10% έκπτωσης στον ΕΝΦΙΑ, μπορεί να ασφαλιστεί με μόλις 96€/χρόνο.

Το COSMOTE Insurance, εκτός από ασφάλιση κατοικίας, παρέχει ολοκληρωμένες ασφαλιστικές λύσεις και για αυτοκίνητο, μοτοσυκλέτα, φορτηγό και αγροτικό, πρωτοβάθμια υγεία και σκάφος, σε συνεργασία με 18 κορυφαίες ασφαλιστικές εταιρείες. Οι καταναλωτές μπορούν να συγκρίνουν online και να επιλέξουν το πρόγραμμα ασφάλισης που τους ταιριάζει, με εγγύηση χαμηλότερης τιμής και με υποστήριξη όλο το 24ωρο από πιστοποιημένους συμβούλους ασφαλίσεων.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα