Η Stoiximan μαζί με την ΑΜΚΕ «Τρέξε Μαζί μου» δημιουργούν έναν αγώνα χωρίς διαχωριστικές γραμμές

Διαβάζεται σε 2'
Η Stoiximan μαζί με την ΑΜΚΕ «Τρέξε Μαζί μου» δημιουργούν έναν αγώνα χωρίς διαχωριστικές γραμμές

Άτομα με Αναπηρία και εθελοντές θα λάβουν μέρος στο Μαραθώνιο της Αθήνας με την ομάδα “Stoiximan Wheels of Change”

Η Stoiximan στέλνει φέτος το δικό της κοινωνικό μήνυμα μέσα από τη συμμετοχή της στον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας, στοχεύοντας να συνδέσει τον αθλητισμό με την κοινωνική συνεισφορά, για έναν αγώνα χωρίς διαχωριστικές γραμμές.

Σε συνεργασία με την ΑΜΚΕ «Τρέξε Μαζί μου» και με κεντρικό μήνυμα «Αυτή η ομάδα αλλάζει τα πάντα», δημιούργησε την ομάδα “Stoiximan Wheels of Change”, δίνοντας την ευκαιρία σε Άτομα με Αναπηρία και εθελοντές να συμμετέχουν ως μια ομάδα στο μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός της χώρας.

Η Stoiximan Wheels of Change αποτελεί μετεξέλιξη της Stoiximan Running Team, στοχεύοντας να συμβάλλει, πέρα από την υιοθέτηση ενός πιο υγιεινού τρόπου ζωής μέσα από την άθληση, και την προώθηση της ισότητας και της συμπερίληψης στον αθλητισμό.

Η ομάδα Stoiximan Wheels of Change αποτελείται από ζευγάρια Ατόμων με Αναπηρία και εθελοντές συνοδούς, οι οποίοι μαζί θα τρέξουν στον Αυθεντικό Μαραθώνιο, τόσο στην κλασσική διαδρομή (42 χλμ.), όσο και στους αγώνες δρόμου 10 και 5 χιλιομέτρων.

Για την υλοποίηση αυτής της δράσης, η Stoiximan εφοδίασε με ειδικά κατασκευασμένα αμαξίδια τους συμμετέχοντες καθώς επίσης, συνεργαζόμενη με εξειδικευμένους προπονητές σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, προσέφερε εβδομαδιαίες προπονήσεις στους συμμετέχοντες καθ’ όλη τη διάρκεια της προετοιμασίας τους.

Η κ. Ιωάννα Κοζαδίνου, Υπεύθυνη Εταιρικής Υπευθυνότητας της Stoiximan ανέφερε: «Η δράση αυτή αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της συνεχούς προσπάθειας της Stoiximan να ενισχύσει την κοινωνία και τον αθλητισμό. Μέσω της δράσης “Stoiximan Wheels of Change” δίνουμε τη δυνατότητα σε Άτομα με Αναπηρία να συμμετέχουν σε αθλητικές δραστηριότητες, και παράλληλα προσκαλούμε τους εθελοντές να τρέξουν μαζί τους ως μια ομάδα, στέλνοντας παράλληλα ένα ηχηρό μήνυμα συμπερίληψης στο χώρο του αθλητισμού. Ο φετινός Αυθεντικός Μαραθώνιος αποτελεί την αφετηρία για την αλλαγή αυτή και έτσι τρέχουμε όλοι μαζί επιβραβεύοντας την ισότητα και την αλληλοϋποστήριξη».

Κύριος συνεργάτης στην πρωτοβουλία της Stoiximan είναι η ΑΜΚΕ «Τρέξε Μαζί μου», η οποία ιδρύθηκε το 2013 με στόχο να προωθήσει τη συμπερίληψη των Ατόμων με Αναπηρία στον αθλητισμό και αποτελεί μια σημαντική πρωτοβουλία που επικεντρώνεται στην ευαισθητοποίηση του κοινού και τη σημασία της κοινωνικής ένταξης. Συμμετείχε για πρώτη φορά σε Μαραθώνιο το 2013 και έκτοτε, έχει συμμετάσχει με ειδικά αμαξίδια σε δεκάδες αγώνες, χαρίζοντας μοναδικές στιγμές και εμπειρίες στους συμμετέχοντες.

Περισσότερες πληροφορίες για την Stoiximan Wheels of Change εδώ.

Δείτε το video εδώ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα