Ομογενής από τις ΗΠΑ: Δεν είμαι ο Παπαδόπουλος, ο σύμβουλος του Τραμπ

Ομογενής από τις ΗΠΑ: Δεν είμαι ο Παπαδόπουλος, ο σύμβουλος του Τραμπ

Με πολλές αναρτήσεις στο twitter o οικονομικός σύμβουλος Γιώργος Παπαδόπουλος, για να εξηγήσει σε χιλιάδες ανθρώπους ότι έχει πέσει θύμα παρεξήγησης

Ρεπορτάζ: Στέλιος Βογιατζάκης

“Δεν είμαι αυτός ο Γιώργος Παπαδόπουλος. Είμαι στην Ελλάδα για να επισκεφθώ τη μητέρα μου και όσα συμβαίνουν σήμερα είναι σουρεαλιστικά για να καταφέρω να τα ακολουθήσω”.

 

Αυτή είναι μια από τις πολλές αναρτήσεις που έκανε στο twitter o οικονομικός σύμβουλος Γιώργος Παπαδόπουλος, για να εξηγήσει σε χιλιάδες ανθρώπους ότι έχει πέσει θύμα παρεξήγησης και ότι δεν είναι ο συνονόματος του  πρώην σύμβουλος του Ντόναλντ Τραμπ.

 

Η αποκάλυψη του ονόματος του άγνωστου στο ευρύ κοινό συμβούλου του Τραμπ βρήκε τον κ. Παπαδόπουλο στη Λάρισα, όπου γεννήθηκε και πήγε σχολείο μέχρι τη Β’ Λυκείου. Όταν άνοιξε το κινητό του, το πρωί της Δευτέρας, διαπίστωσε ότι ο λογαριασμός του είχε πλημμυρίσει από χιλιάδες σχόλια, τα περισσότερα εκ των οποίων ήταν υβριστικά. Όταν διαπίστωσε τι είχε συμβεί, πέρασε πολλές ώρες στο twitter για να δώσει τις απαραίτητες εξηγήσεις.

Δεν κοιμήθηκα καθόλου το βράδυ. Το μόνο που έκανα ήταν να επικοινωνώ με email

“Δεν κοιμήθηκα καθόλου το βράδυ. Το μόνο που έκανα ήταν να επικοινωνώ με email και να γράφω στο twitter για να εξηγήσω τα αυτονόητα. Ότι δεν είμαι αυτός ο Γιώργος Παπαδόπουλος και δεν έχω σχέση ούτε με αυτόν ούτε με τον Τραμπ. Πολλοί με έβριζαν, μου έγραφαν ότι θα πάω φυλακή και άλλα τέτοια δυσάρεστα” λέει στο “Έθνος”. Προσπαθώντας να εξηγήσει πως από όλους τους Γιώργους Παπαδόπουλους των ΗΠΑ ήταν αυτός που έγινε επίκεντρο της προσοχής λέει ότι “μάλλον είμαι γενικά πιο γνωστός από τους υπόλοιπους συνονόματους μου που ζουν εδώ. Έχω συνεργασία με την Wall Street Journal και με ξέρουν περισσότεροι άνθρωποι. Είναι και το αντικείμενο μου τέτοιο που έκανε πολλούς να μπερδευτούν”.

 

Αφού πέρασε η πρώτη καταιγίδα και δόθηκαν οι απαραίτητες εξηγήσεις, ο κ. Παπαδόπουλος αποφάσισε να δεν τη χιουμοριστική πλευρά της ιστορίας. Πρώτα ανέβασε στο twitter μια φωτογραφία από το γιουβέτσι του και έγραψε: “ΔΕΝ είμαι αυτός ο τύπος. Επισκέπτομαι τη μητέρα μου στην Ελλάδα και παχαίνω με τα φαγητά που μου φτιάχνει”. Και λίγη ώρα αργότερα τα έβαλε με τον ίδιο τον πρόεδρο των ΗΠΑ, γράφοντας: “Περιμένω με ανυπομονησία πότε θα με μπερδέψει ο Τραμπ με τον δικό του κατηγορούμενο Γιώργο Παπαδόπουλο και θα μου στείλει στο twitter την υποστήριξη του”.

 

Ο κ. Παπαδόπουλος, ο οποίος ζει στο Αν Άρμπορ του Μίσιγκαν, λέει ότι η συνωνυμία του με τον πρώην σύμβουλο εξωτερικής πολιτικής του Τραμπ έφερε ένα καταιγισμό μηνυμάτων και ενδιαφέροντος από τα αμερικάνικα μέσα ενημέρωσης. “Μέχρι τώρα έχουν γραφτεί 13 άρθρα για μένα. Τα περισσότερα λένε ότι εγώ είμαι ο καλός Γιώργος Παπαδόπουλος. Επίσης μέσα σε μια μέρα απέκτησα 3500 νέους ακόλουθους στο twitter” λέει χαμογελώντας.

Θα μπορούσε όμως να είναι ο ίδιος συνεργάτης του Ντόναλντ Τραμπ αν του δινόταν η ευκαιρία; “Σε καμία περίπτωση. Δεν τον ψήφισα και τον απεχθάνομαι” καταλήγει.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα