Εκδήλωση στην Αίγινα: “Αυτό που κάναμε δεν λέγεται παρέλαση”, λένε οι διοργανωτές

Εκδήλωση στην Αίγινα: “Αυτό που κάναμε δεν λέγεται παρέλαση”, λένε οι διοργανωτές
https://aeginaportal.gr/

Έντονες είναι οι αντιδράσεις για την παρέλαση που "δεν είναι παρέλαση" όπως λένε στο News 24/7 οι άνθρωποι πίσω από τις εκδηλώσεις της 28ης Οκτωβρίου στην Αίγινα. Χωρίς μάσκα οι συμμετέχοντες.

Ποικίλες αντιδράσεις και σχόλια προκάλεσε η τελετή που πραγματοποιήθηκε στην Αίγινα για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου. Στις εικόνες που είδαν το φως της δημοσιότητας διακρίνονται τα μέλη της φιλαρμονικής του τοπικού Μουσικού Συλλόγου, σημαιοφόροι, κληρικοί, καθηγητές, ακόμη και αστυνομικοί να παρελαύνουν στην παραλιακή οδό, κατευθυνόμενοι από την Μητρόπολη όπου και πραγματοποιήθηκε η Δοξολογία προς το μνημείο Ηρώων Πεσόντων στην Πλατεία Εθνεγερσίας, χωρίς να φορούν μάσκες προστασίας από τον κορονοϊό, αλλά ούτε και να κρατούν τις αποστάσεις.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε η τοπική ιστοσελίδα aeginaportal και τα οποία επιβεβαίωσαν στο News 24/7 υπεύθυνοι της εορταστικής εκδήλωσης, στην τελετή, η οποία έγινε παρουσία του Δημάρχου Αίγινας, εκτός της φιλαρμονικής, συμμετείχαν σημαιοφόροι, συνοδοί καθηγητές, ενώ δεν συμμετείχαν μαθητές, γονείς και κάτοικοι του νησιού, αν και στα στιγμιότυπα που διέρρευσαν διακρίνονται και άνθρωποι που παρακολουθούν την παρέλαση εξ αποστάσεως.

https://aeginaportal.gr/

Μία εκ των υπευθύνων της φιλαρμονικής και ειδική σύμβουλος του Δήμου, Ρούλα Σαράντου μίλησε στο News 247.gr, αναφέροντας: “Παρέλαση δεν έγινε. Δεν ξέρω γιατί βαφτίστηκε παρέλαση. Η παρέλαση δεν γίνεται κατ’ αυτόν τον τρόπο. Κάποιος που περπατάει με τους φίλους του δηλαδή κάνει παρέλαση; Ο καθένας το βαφτίζει ανάλογα με τη νοημοσύνη που έχει. Επίσης, αυτό έγινε στους περισσότερους δήμους της Ελλάδας. Απλά εδώ, κάποιος ήθελε να δημιουργήσει εντύπωση, στέλνοντας ένα απομονωμένο βίντεο. Τα ίδια γίνανε και στα δίπλα νησιά, όπως και σε άλλες περιοχές. Η εγκύκλιος ορίζει ότι μπορούμε να κάνουμε Δοξολογία και κατάθεση στεφάνων. Επίσης, η φιλαρμονική δεν απαγορεύεται. Βάσει εγκυκλίου επιτρέπεται. Επίσης, εμείς είμαστε στο επίπεδο 2, άρα δεν είμαστε υποχρεωμένοι να φοράμε μάσκα. Ο Μητροπολιτικός Ναός απέχει 5 λεπτά από το μνημείο, δεν μπορούσαμε να μεταβούμε πετώντας. Τα σχολεία είχαν τον σημαιοφόρο τους, εκπροσωπήθηκαν χωρίς τους παραστάτες. Εμείς μάσκα σε εξωτερικούς χώρους δεν απαιτείται να φοράμε, αλλά πολλοί φόραγαν”.

“Πώς να παίξεις ένα μουσικό όργανο με μάσκα;”

Από την πλευρά της, η η μαέστρος της φιλαρμονικής, Ελένη Αθανασοπούλου, δήλωσε στο News 24/7: Δεν γνωρίζω ποιος ξεκίνησε όλη αυτή την ιστορία, αλλά εμείς απλά συνοδεύσαμε τον Δήμαρχο, τον επικεφαλής του τόπου. Περαπατήσαμε επί της παραλιακής οδού προς την πλατεία στην άκρη της πόλης. Εννοείται ότι δεν μπορούσαμε να περάσουμε μέσα από τα στενά οπότε πήγαμε από την παραλία. Μαζί μας ήταν αστυνομική δύναμη και ήταν και σημαιοφόροι. Επιστρέψαμε και εμείς και ο δήμαρχος, χωρίς να πραγματοποιηθεί παρέλαση. Δεν έγινε έγινε τίποτα από αυτά που λέγονται. Υπήρχε σκόρπιος κόσμος που βρέθηκε σε μία ανοιχτή πλατεία, με αποστάσεις. Δεν καταλαβαίνω γιατί έχουν γραφτεί όλα τα σχόλια. Εμαστε στο επίπεδο 2, άρα δεν είχαμε κάποια απαγόρευση. Εμείς τι να κάναμε; Κάθε 2 λεπτά να βάζαμε και να βγάζαμε τη μάσκα; Δείξτε μου τον τρόπο με τον οποίο θα μπορούσατε να παίξετε με τη μάσκα ένα μουσικό όργανο”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα