Ρέθυμνο: Κίνδυνος για μολυβδίαση από μαγειρικά σκεύη

Ρέθυμνο: Κίνδυνος για μολυβδίαση από μαγειρικά σκεύη

Δύο Βούλγαροι τεχνίτες διαπιστώθηκε ότι επικασσιτέρωναν μαγειρικά σκεύη με μέταλλα που είχαν πολύ μεγαλύτερη συγκέντρωση μολύβδου από το ανώτερο όριο

Υγειονομική "βόμβα" έσκασε στο Ρέθυμνο, με την Χημική Υπηρεσία να ανακοινώνει ότι υπάρχει κίνδυνος μολυβδίασης από μαγειρικά σκεύη που δίνονταν για επικασσιτέρωση σε δύο πλανόδιους τεχνίτες από τη Βουλγαρία.

Όπως έγινε γνωστό, μετά από έλεγχο που έγινε στα μέταλλα που χρησιμοποιούσαν οι προαναφερόμενοι, βρέθηκε πολύ μεγαλύτερη συγκέντρωση μολύβδου από το ανώτερο όριο που προβλέπει ο Κώδικας Τροφίμων και Ποτών.

Να σημειωθεί ότι μολυβδίαση προκαλείται από την απελευθέρωση μολύβδου κατά το μαγείρεμα και τη χρόνια συγκέντρωση του στο ανθρώπινο σώμα.

Πρόκειται για χρόνια ασθένεια με σοβαρά συμπτώματα και βλάβες, όπως απώλεια όρεξης, δυσκοιλιότητα, πονοκέφαλο, αδυναμία, αναιμία, νευρίτιδα, ανωμαλίες στην όραση, παράλυση και όλα τα συμπτώματα της έλλειψης ψευδαργύρου, όπως και ψυχικές και σωματικές ανωμαλίες λόγω ανταγωνισμού μολύβδου-ψευδαργύρου στο ανθρώπινο σώμα.

SHARE:

24Media Network