Σε δίκη για τα δεδουλευμένα τριών μηνών

Σε δίκη για τα δεδουλευμένα τριών μηνών

Σε δίκη οδηγούνται τρεις εργαζόμενοι απεργοί του ξενοδοχείου Πόρτο Καρράς. Συνελήφθησαν την Τρίτη το βράδυ μετά την λεκτική αντιπαράθεση με τη διοίκηση της επιχείρησης

Τις κατηγορίες της διατάραξης οικιακής ειρήνης αντιμετωπίζουν τρεις εργαζόμενοι συνδικαλιστές στην ξενοδοχειακή μονάδα Πόρτο Καρράς.

Οι τρεις εργαζόμενοι συνελήφθησαν το βράδυ της Τρίτης με την αυτόφωρη διαδικασία και είναι ο πρόεδρος του εργατικού κέντρου Χαλκιδικής και άλλα δύο μέλη του σωματείου Εργατοϋπαλλήλων ΚΕΛΥΦΟΣ Ν. Μαρμαρά, μετά την λεκτική αντιπαράθεση με τη διοίκηση της επιχείρησης.

Οι συλληφθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι μέχρι τη διεξαγωγή της δίκης.

Οι εργαζόμενοι του Πόρτο Καρράς, πραγματοποιούν από την περασμένη Παρασκευή κυλιόμενες 48ωρες απεργίες ζητώντας να πληρωθούν οι εργαζόμενοι τα δεδουλευμένα τριών μηνών, (Σεπτεμβρίου - Οκτωβρίου - Νοεμβρίου) το επίδομα αδείας καθώς και να δοθούν οι αποζημιώσεις σε 350 περίπου εποχικούς εργαζόμενους.

Με ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ, καταγγέλλει τις συλλήψεις και τις μεθόδους που ακολουθεί η επιχείρηση και τονίζει, ότι "ο αγώνας των εργαζομένων για την εφαρμογή της εργατικής νομοθεσίας και την καταβολή των δεδουλευμένων τους είναι η μόνη απάντηση σε τέτοιου είδους πρακτικές".

Επίσης, με άλλη ανακοίνωσή της, καταγγέλλει "ως απαράδεκτη και προκλητική την ενέργεια της εργοδοσίας της εταιρείας security ICTS η οποία μέσω διευθυντικών της στελεχών καθοδήγησε εργαζόμενους της εταιρείας να προπηλακίσουν συναδέλφους τους και συνδικαλιστές οι οποίοι μετείχαν σε τριμερή συνάντηση στην επιθεώρηση εργασίας με θέμα την απόλυση εργαζόμενης συνδικαλίστριας".

SHARE:

24Media Network