Σε εγρήγορση για H1N1, μετά τον θάνατο 6χρονου

Σε εγρήγορση για H1N1, μετά τον θάνατο 6χρονου

Ένα 6χρονο αγοράκι έχασε τη ζωή του από ιογενή λοίμωξη. Γιατί οι γιατροί φοβούνται ότι μπορεί να οφείλεται στον ιό Η1Ν1

Έντονη ανησυχία προκαλεί ο θάνατος ενός 6χρονου αγοριού, από ραγδαία εξελισσόμενη ιογενή λοίμωξη στη Θεσσαλονίκη.

Υπάρχουν υποψίες ότι η λοίμωξη μπορεί να οφείλεται στον ιό H1N!, αν και θα χρειαστούν 20 ημέρες για να έχουμε τα τελικά αποτελέσματα των εξετάσεων. Σε εξετάσεις υποβλήθηκαν, ο πατέρας και το αδελφάκι του 6χρονου.

Δείγματα από τη σορό του άτυχου παιδιού εξετάζονται, προκειμένου να διαπιστωθεί αν είχε προσβληθεί από τον ιό Η1Ν1.

Το άτυχο παιδί προσβλήθηκε από τη λοίμωξη την περασμένη Τρίτη, δεν μπορούσε να αναπνεύσει και είχε πόνους στους μύες και στις αρθρώσεις. Αρχικά εξετάστηκε από ιδιώτη γιατρό, στη συνέχεια οι γονείς του το πήγαν στο Κέντρο Υγείας Μηχανιώνας και μετά σε ιδιωτική κλινική όπου και κατέληξε την περασμένη Παρασκευή.

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, Ματθαίο Τσούγκα, ο οποίος διενήργησε τη νεκροψία, οι πνεύμονες του παιδιού παρουσίαζαν πύκνωση με συνέπεια να μην μπορεί να αναπνεύσει και να καταλήξει από ανακοπή.

Δύο αγοράκια, 5 και 6 ετών, έχασαν την τελευταία εβδομάδα τη μάχη με το θάνατο, ενώ νοσηλεύονταν σε Νοσοκομεία με βαριά ίωση.

Λίγες μέρες νωρίτερα (στις 14 Φεβρουαρίου) ένα 5χρονο παιδί είχε αφήσει την τελευταία του πνοή μια μέρα αφού εισήχθη στο Νοσοκομείο Παίδων "Αγλαϊα Κυριακού" με εμπύρετη ίωση. Υπέστη πολυοργανική ανεπάρκεια και νεκρωτική εγκεφαλοπάθεια.

Όπως ανέφερε ο επίκουρος καθηγητής Παθολογίας και Λοιμώξεων της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, συνεργάτης του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) κ. Σ. Τσιόδρας, το  παιδί, δεν έπασχε από άλλο σοβαρό νόσημα και είχε προσβληθεί από γρίπη τύπου Α (Η3Ν2), συγγενής τύπος του Η1Ν1.

SHARE:

24Media Network