Σε κατάσταση συναγερμού ο Έβρος

ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ / ΧΩΡΙΟ ΠΥΘΕΙΟ.(MotionTeam-ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ)
ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ / ΧΩΡΙΟ ΠΥΘΕΙΟ.(MotionTeam-ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ) MOTIONTEAM

Σε ετοιμότητα οι αρμόδιες αρχές στον Έβρο. Αναμένονται χείμαρροι τις επόμενες ώρες, λόγω κακοκαιρίας. Διαβάστε ποια χωριά εκκενώθηκαν

Συναγερμός έχει σημάνει στον Έβρο, από τις έντονες βροχοπτώσεις των τελευταίων ωρών που έχουν ισοπεδώσει χωριά, νοσοκομεία και εκκλησίες, ενώ οι κάτοικοι στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα ζουν με το φόβο της εκκένωσης των σπιτιών τους.

Οι αρχές περιμένουν τις επόμενες 3 με 5 ώρες να φτάσουν μεγάλες ποσότητες νερού από τα δύο φράγματα της Βουλγαρίας που έχουν ήδη υπερχειλίσει.

Η περιφερειακή ενότητα Έβρου έχει κηρυχτεί σε κατάσταση έκτακτου ανάγκης, με απόφαση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Δείτε τι καιρό κάνει στον Έβρο αυτή τη στιγμή.

Ήδη έχουν εκκενωθεί τα χωριά Νέα Βίσσα, Ορμένιο, Δίκαια και Σαγήνη, ενώ στο Ορμένιο το νερό έχει φτάσει στις αυλές των σπιτιών.

Συνολικά χτες το βράδυ, μετακινήθηκαν 15 άτομα, τα οποία και θα φιλοξενηθούν σε ξενοδοχεία της περιοχής.

Στο σημείο βρίσκονται ο περιφερειάρχης ΑΜΘ, οχήματα και άνδρες της πυροσβεστικής, του Στρατού, της Αστυνομίας, του δήμου Ορεστιάδας και εθελοντικές ομάδες διάσωσης.

Σήμερα αναμένουν ροή υδάτων 1.800 κυβικά νερού ανά δευτερόλεπτο, ενώ τον περασμένο Φεβρουάριο είχαν πλημμυρίσει χωριά με 1.100 κυβικά νερού ανά δευτερόλεπτο.

Σύμφωνα με τη διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας ΑΜΘ, λόγω τη συνεχούς αύξησης των ποσοτήτων νερού που εισέρχονται στην ελληνική επικράτεια από τη Βουλγαρία, μέσω του ποταμού Έβρου και των παραποτάμων 'Αρδα και Τούντζα, είναι βέβαιο ότι τις επόμενες ώρες θα παρατηρηθούν φαινόμενα κατακλυσμού σε όλα σχεδόν τα παρέβρια χωριά, σταδιακά, από βορρά προς Νότο.

Ήδη, η στάθμη των υδάτων φθάσει τα 8,8 μέτρα με όριο συναγερμού τα 5,2 μέτρα. 

Με επείγουσα ανακοίνωση της Πολιτικής Προστασίας καλούνται οι κάτοικοι των παρόχθιων δήμων του Έβρου να απομακρύνουν άμεσα,αγροτικό εξοπλισμό, ζώα και κάθε χρήσιμο περιουσιακό στοιχείο στις επικίνδυνες για πλημμύρες ζώνες, να μη βρίσκονται μόνοι τους σε αγροικίες και να μην πλησιάζουν τα αναχώματα.

Στο μεταξύ, ασθενείς χιονοπτώσεις σημειώνονται σε όλο το νομό Έβρου, με τα σχολεία στο Σουφλί να είναι κλειστά.

Διαβάστε τι καιρό θα κάνει σε κάθε περιοχή της Ελλάδας κάθε λεπτό στο deltiokairou.gr.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Πνίγηκε σε χείμαρρο μπροστά στο παιδί της

SHARE:

24Media Network