Σεισμός στη Μυτιλήνη

Σεισμός στη Μυτιλήνη

Οι κάτοικοι της περιοχής του Πλωμαρίου ξεκίνησαν την μέρα τους με μία σεισμική δόνηση της οποίας προηγήθηκαν άλλες μικρότερες. Οι ειδικοί αποκλείουν ενδεχόμενο μεγαλύτερου σεισμού

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, το πρωί της Δευτέρας και ώρα 10.17  σημειώθηκε σεισμική δόνηση έντασης 4,7 Ρίχτερ.

Το επίκεντρο του σεισμού ήταν στο θαλάσσιο χώρο μεταξύ Χίου - Μυτιλήνης, ενώ έγινε ιδιαίτερα αισθητός στην περιοχή του Πλωμαρίου αλλά και σε ολόκληρο το νησί, χωρίς ωστόσο να αναφερθούν ζημιές. Παρ' όλα αυτά για προληπτικούς λόγους, οι μαθητές σε κάποια σχολεία της περιοχής εκκένωσαν τα κτίρια.

Πριν από τον συγκεκριμένο σεισμό είχαν προηγηθεί άλλοι μικρότερης έντασης. Ενώ σύμφωνα με τους ειδικούς επιστήμονες, η ακολουθία των μετασεισμών ήταν η αναμενόμενη.

Παράλληλα, μεγαλύτερος ήταν ο μετασεισμός μεγέθους 4,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, ο οποίος και εκδηλώθηκε μισή ώρα μετά τον θεωρούμενο ως κύριο σεισμό.

Με βάση τη σεισμική ακολουθία, οι σεισμολόγοι είναι καθησυχαστικοί τονίζοντας, ότι πιθανότατα ο κύριος σεισμός είναι αυτός που εκδηλώθηκε στις 10.17 το πρωί, ενώ αποκλείουν το ενδεχόμενο να υπάρξει άλλος μεγαλύτερος σεισμός.

SHARE:

24Media Network