Σκληραίνουν τη στάση τους οι φαρμακοποιοί

ΑΘΗΝΑ - ΚΛΕΙΣΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΩΝ
(ICON PRESS / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ)
ΑΘΗΝΑ - ΚΛΕΙΣΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΩΝ (ICON PRESS / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ) EUROKINISSI

Αγκάθι για τους σφαλισμένους η κόντρα υπουργείου Υγείας - φαρμακοποιών για τη χορήγηση φαρμάκων επί πιστώσει και τη μείωση του κέρδους στα φαρμακεία. Γενική συνέλευση την ερχόμενη Δευτέρα για το μέλλον των κινητοποιήσεων

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους πολλοί φαρμακοποιοί, οι οποίοι αποφάσισαν να μην χορηγούν φάρμακα με πίστωση στους ασφαλισμένους όλων των ταμείων τουλάχιστον μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα, οπότε και θα πραγματοποιήσουν νέες γενικές  συνελεύσεις για να καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους.

Στην κινητοποίηση συμμετέχουν οι φαρμακευτικοί σύλλογοι Αττικής και Πειραιά, καθώς και σύλλογοι της περιφέρειας.

" Ο αγώνας των φαρμακοποιών εναντίον της κυβερνητικής πολιτικής θα συνεχιστεί, καθώς εκτός από τους φαρμακοποιούς της Αττικής, πολλοί σύλλογοι της περιφέρειας αποφάσισαν να συνεχίσουν την απεργία τους", ανέφερε ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής, Κώστας Λουράντος, εκτιμώντας ότι το θέμα των οφειλών προς τους φαρμακοποιούς δεν έχει ακόμη ξεκαθαρίσει.

Το γεγονός ότι συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις οι φαρμακοποιοί όχι μόνον της Αττικής, αλλά και άλλων περιοχών της χώρας, δείχνει ότι ουσιαστικά απορρίπτεται η πρόταση του προέδρου του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεόδωρου Αμπατζόγλου, για αναστολή των κινητοποιήσεων, έπειτα από τη δέσμευση των αρμόδιων υπουργείων για αποπληρωμή μέρους των οφειλών (250 εκατ. ευρώ από τα συνολικά 400 εκατ. ευρώ) προς τους επαγγελματίες του κλάδου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Τίτλοι τέλους στην απεργία των φαρμακοποιών

Κόντρα με θύματα τους ασφαλισμένους

SHARE:

24Media Network