Σκοπιανό: Συνεχίζονται για δεύτερη ημέρα οι συνομιλίες Κοτζιά – Νίμιτς στη Νέα Υόρκη

Σκοπιανό: Συνεχίζονται για δεύτερη ημέρα οι συνομιλίες Κοτζιά – Νίμιτς στη Νέα Υόρκη
Ο Νίκος Κοτζιάς με τον υπουργό Εξωτερικών της ΠΓΔΜ Νικόλα Ντιμιτρόφ και τον ειδικό μεσολαβητή του ΟΗΕ για το Σκοπιανό, Μάθιου Νίμιτς - φωτογραφία αρχείου AP

Ο διπλωματικός μαραθώνιος για το Σκοπιανό συνεχίζεται. Στις 16:37 ώρα Ελλάδος άρχισε στη Νέα Υόρκη ο δεύτερος γύρος συνομιλιών για την ονομασία της πΓΔΜ, μετά τις πολύωρες συναντήσεις που είχαν χθες ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς με τον ομόλογό του από την πΓΔΜ Νικόλα Ντιμιτρόφ.

Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, έφτασε στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών μαζί με την ελληνική διπλωματική αποστολή, ενώ ακολούθησε μετά από λίγα λεπτά ο ομόλογός του, Νικολά Ντιμιτρόφ με τη συνοδεία του, καθώς αρχίζει ο δεύτερος γύρος συνομιλιών για το Σκοπιανό.

Οι δύο άνδρες κατευθύνθηκαν στον 15ο όροφο του κτιρίου, όπου ξεκίνησαν τις συνομιλίες στις 9:37 τοπική ώρα Νέας Υόρκης (4:37 ώρα Ελλάδας).

Χθες, και οι δύο πλευρές δεν προέβησαν σε δηλώσεις τηρώντας μία προσεκτική στάση.

 Μιλώντας την Τετάρτη, 23 Μαϊου, σε Έλληνες δημοσιογράφους, ο κύριος Κοτζιάς είχε επισημάνει την ανάγκη να επιδείξει πραγματισμό η πλευρά της πΓΔΜ, ενώ ερωτηθείς εάν η διαπραγμάτευση θα διαρκούσε μία ή δύο μέρες, είχε απαντήσει ότι «αυτό θα το δούμε».

Σήμερα το απόγευμα, ο Έλληνας υπουργός θα αναχωρήσει για τις Βρυξέλλες, όπου θα πραγματοποιηθεί το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα