Σοβαρός τραυματισμός αλλοδαπού από προπέλα σκάφους λιμενικού

Σοβαρός τραυματισμός αλλοδαπού από προπέλα σκάφους λιμενικού

Τα κάτω άκρα του κινδύνευσε να χάσει ένας νεαρός Σομαλός όταν μπλέχτηκε στην προπέλα σκάφους του λιμενικού ενώ προσπαθούσε να σώσει την αδερφή του

Τα πόδια του κινδύνευσε να χάσει ένας νεαρός αλλοδαπός από προπέλα σκάφους του λιμενικού, ενώ προσπαθούσε να σώσει την αδερφή του, που δεν ήξερε κολύμπι.

Το περιστατικό συνέβη στις αρχές Απριλίου στη Λέσβο. Ο 24χρονος επέβαινε μαζί με την 23χρονη αδερφή του και 42 ακόμα άτομα σε μια πλαστική βάρκα. Όταν αυτή πλησίασε στην ακτή, εμφανίστηκε το λιμενικό και όπως συνηθίζεται σε τέτοιες περιπτώσεις, οι λαθρομετανάστες τρύπησαν τη βάρκα, με επακόλουθο να βρεθούν όλοι στο νερό.

Η κοπέλα δεν ήξερε κολύμπι και ο αδερφός της έσπευσε να τη βοηθήσει, κρατώντας την πάνω από την επιφάνεια του νερού μέχρι να την τραβήξουν πάνω στο σκάφος οι άνδρες του λιμενικού. Πριν ακόμα όμως ολοκληρωθεί η επιχείρηση, έβαλαν μπροστά τη μηχανή του σκάφους, με επακόλουθο η προπέλα να σπάσει το ένα του πόδι του 24χρονου και να τραυματίσει σοβαρά το άλλο.

Ο νεαρός μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Μυτιλήνης, όπου υποβλήθηκε σε επέμβαση και ακολουθεί φυσιοθεραπείες. Σύμφωνα με τους γιατρούς, θα μπορέσει να σταθεί στα πόδια του τον Αύγουστο. Μέχρι τότε αυτός και η αδερφή του φιλοξενούνται στις κατασκηνώσεις του Δικτύου Εθελοντικών Οργανώσεων "Το χωριό του όλοι μαζί".

Πληροφορίες από τα Νέα της Λέσβου

SHARE:

24Media Network