Στα χνάρια διεθνούς κυκλώματος με θύμα άγρια πτηνά

Στα χνάρια διεθνούς κυκλώματος με θύμα άγρια πτηνά

Διεθνές κύκλωμα που δρα στη χώρα μας χρυσοπληρώνεται για να τροφοδοτεί με βαλσαμωμένα αρπακτικά ιδιωτικά μουσεία συλλεκτών παγκοσμίως

Διεθνές κύκλωμα που σκοτώνει και εμπορεύεται βαλσαμωμένα αρπακτικά δρα στη χώρα μας, με τις αρχές να είναι κοντά στην εξάρθρωση του.

Πριν λίγες μέρες σε οικοδομή της Αγίας Γαλήνης, στην Κρήτη, αστυνομικός που είχε πάει για μια πολεοδομική παράβαση, βρέθηκε μπροστά σε τέσσερα γεράκια, που ήταν παράνομα αιχμάλωτα.

Σύμφωνα με την πρόεδρο του Συλλόγου Περίθαλψης και Προστασίας Άγριων Ζώων Αίγινας Γεωργία Στεφανάκη, το περιστατικό αυτό δεν αποκλείεται να συνδέεται με το κύκλωμα που τροφοδοτεί με πτώματα άγριων πτηνών αντί υψηλών αμοιβών τις πανάκριβες βίλες και τα ιδιωτικά μουσεία διάφορων "φιλότεχνων" παγκοσμίως.

"Είμαστε σε πολύ καλό δρόμο για τον εντοπισμό και την εξάρθρωση του κυκλώματος. Υπάρχουν ανά τον κόσμο διάφοροι συλλέκτες άγριων ζώων. Και εικάζουμε τόσο εμείς όσο και η Εισαγγελία ότι πιθανόν να υπάρχει κύκλωμα παράνομης αγοραπωλησίας πτωμάτων για να τροφοδοτήσει αυτούς τους συλλέκτες. Κάποιοι θεωρούν τους εαυτούς τους συλλέκτες. Αυτό είναι σύνδρομο. Κάποιοι δηλαδή διαθέτουν ιδιωτικές συλλογές με ταριχευμένα ζώα σε βίλες, ενώ είναι και άλλοι που συνεργάζονται με ιδιωτικά μουσεία" δήλωσε χαρακτηριστικά η κ. Στεφανάκη.

Πηγή: neakriti.gr

SHARE:

24Media Network