Δημοκρατικό μέτωπο απέναντι στην ακροδεξιά και τον διχασμό επιδιώκει ο ΣΥΡΙΖΑ

Δημοκρατικό μέτωπο απέναντι στην ακροδεξιά και τον διχασμό επιδιώκει ο ΣΥΡΙΖΑ
Συγκέντρωση εθνικιστών στη Θεσσαλονίκη. MotionTeam

Να γίνονται στην Τουρκία οι αιτήσεις για το άσυλο και να ακολουθεί η μετεγκατάσταση κατ’ ευθείαν στις ευρωπαϊκές χώρες προτείνει η αξιωματική αντιπολίτευση ενόψει της αναθεώρησης της συμφωνίας ΕΕ- Άγκυρας για το προσφυγικό.

  Τη δημιουργία «δημοκρατικού μετώπου» απέναντι στην ακροδεξιά, τον ρατσισμό, τον εθνικισμό, αλλά και τον διχασμό, που όπως επισημαίνει δημιουργεί η κυβέρνηση, επιδιώκει η ο ΣΥΡΙΖΑ.

Η ηγεσία της Κουμουνδούρου παρακολουθεί έκπληκτη τα γεγονότα στα νησιά και τον Έβρο με τις ακροδεξιές ομάδες, ακόμα και με νεοναζί που ήρθαν στα σύνορα από άλλες ευρωπαϊκές χώρες, αλλά κυρίως παρακολουθεί έκπληκτη τη ρητορική εκπροσώπων της κυβέρνησης κατά της αξιωματικής αντιπολίτευσης. «Αντί να κάνει Συμβούλιο Αρχηγών για το προσφυγικό, αντί να διαβουλευτεί με την αντιπολίτευση ώστε να υπάρξει συναίνεση για το μείζον θέμα, αλλά και τα όσα έρχονται στα ελληνοτουρκικά, προτιμάει να ανασύρει από τις εμφυλιοπολεμικές περιόδους επιχειρήματα κατά του ΣΥΡΙΖΑ και του αρχηγού του», τονίζουν χαρακτηριστικά στελέχη της Κουμουνδούρου. Ειδικά η δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου Στέλιου Πέτσα που χαρακτηρίζει την αξιωματική αντιπολίτευση ως «Δούρειο Ίππο του Ερντογάν, προκαλεί την αγανάκτηση του ΣΥΡΙΖΑ. ««Ο ΣΥΡΙΖΑ έναντι αυτής της απειλής το μόνο που κάνει είναι να επιτίθεται στην κυβέρνηση, αναπαράγοντας συνεχώς, άκριτα, την τουρκική προπαγάνδα και υιοθετώντας τα fake news που κατασκευάζει, λειτουργώντας ως «Δούρειος Ίππος» του Ερντογάν. Επίσης, στελέχη του διαδηλώνουν στο Λονδίνο, κατά της Ελλάδας, ζητώντας «ανοιχτά σύνορα», αδιαφορώντας για τις απάνθρωπες συνθήκες στη Μόρια και στα νησιά μας» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, προσθέτοντας: «Η κυβέρνηση δεν δέχεται μαθήματα από εκείνους που αντί να συνδράμουν στην εθνική προσπάθεια αναζητούν αφορμές για να κάνουν φθηνή αντιπολίτευση».

«Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ξεπέρασε κάθε όριο χυδαιότητας. Για να αποποιηθεί τις ευθύνες της κυβέρνησης για το οκτάμηνο μπάχαλο στο προσφυγικό και την πρωτοφανή δράση ενόπλων παραστρατιωτικών και νεοναζί, καταφεύγει σε πρακτικές από τις πιο σκοτεινές περιόδους της ελληνικής ιστορίας: στην ανακάλυψη «προδοτών» και «εσωτερικών εχθρών». Καμία ακροδεξιά προβοκάτσια δεν μπορεί να αποπροσανατολίσει από τις ευθύνες της κυβέρνησης, που κάνει τα στραβά μάτια στη δράση παραστρατιωτικών ομάδων – και όχι εθνοφυλάκων, όπως ψευδώς είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Ομάδες μάλιστα, που θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια πολιτών, αστυνομικών και προσφύγων» ήταν η απάντηση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Το στίγμα των προθέσεων της Κουμουνδούρου, πάντως, έδωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Αλέξης Χαρίτσης, που δήλωσε χαρακτηριστικά: «Σε κάθε περίπτωση, η δημοκρατική πλειοψηφία του λαού μας δεν θα επιτρέψει μια εθνική κρίση να εξελιχθεί σε εσωτερική τραγωδία για τη Δημοκρατία και τη χώρα».

«Η στροφή της κοινωνίας προς τα δεξιά και η δεξιά στροφή της κυβέρνησης», όπως τονίζουν στελέχη της Κουμουνδούρου, «επιβάλλουν ακόμα και πάνω σε μίνιμουμ πλαίσιο τη συγκρότηση ενός δημοκρατικού μετώπου στη χώρα».

Την ίδια στιγμή, πάντως, η αξιωματική αντιπολίτευση προχωρά σε προτάσεις ενόψει της αναθεώρησης της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας για το προσφυγικό. Μεταξύ αυτών προτείνει την απόδοση ασύλου εντός της Τουρκίας και από εκεί να γίνεται η μετεγκατάσταση στις ευρωπαϊκές χώρες, για όσους το δικαιούται.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα