Υπόγεια γκρίνια στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ

Υπόγεια γκρίνια στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ
Τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην πλατεία Κουμουνδούρου Eurokinissi

Στο επίκεντρο των διαφωνιών οι πανηγυρισμοί για την έξοδο από τα μνημόνια, οι διορθωτικές κινήσεις στις πολιτικές, οι συμμαχίες και –κυρίως- η λειτουργία κυβέρνησης και κόμματος.

Εντείνεται η υπόγεια γκρίνια στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος, με τους γνωρίζοντες να επιμένουν ότι αυτή θα εκφραστεί στα συλλογικά όργανα της Κουμουνδούρου, όπως είναι το Πολιτικό Συμβούλιο που συνεδριάζει το πρωί της Τρίτης, αλλά και η Κεντρική Πολιτική Επιτροπή που –σύμφωνα με τις πληροφορίες- θα συνεδριάσει υπό τον Αλέξη Τσίπρα πριν τις καλοκαιρινές διακοπές.

Στο επίκεντρο των διαφωνιών βρίσκονται οι πανηγυρικοί τόνοι που δίνει το Μέγαρο Μαξίμου για την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια, αλλά και η έλλειψη “αφηγήματος” για την επόμενη ημέρα.

Έντονη απαίτηση υπάρχει και για διορθωτικές κινήσεις στην πολιτική που ακολουθείται, κυρίως δε επικεντρώνεται στην μη εφαρμογή –με κάθε τίμημα- των μέτρων για μείωση των συντάξεων το 2019 και τη μείωση του αφορολογήτου το 2020.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον εμφανίζουν και οι αιτιάσεις των στελεχών που διαφωνούν με την ηγεσία για το θέμα των συμμαχιών. Πρώτον για το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται ως κόμμα …ανάδελφον, χωρίς δυνητικούς συμμάχους, ακόμα και σε επιμέρους θέματα –κατ’ αυτόν τον τρόπο εμμέσως τίθεται θέμα της συνεργασίας με τους ΑΝΕΛ και ανοίγματος στην κεντροαριστερά. Και δεύτερον για τη μη προσπάθεια –όπως υποστηρίζουν- επανασυσπείρωσης των αριστερών που αποστασιοποιήθηκαν από το κόμμα.

Η σκληρή κριτική, πάντως, γίνεται για τον τρόπο λειτουργίας της κυβέρνησης και του κόμματος, που όπως τονίζουν απέχει παρασάγγας από την συλλογικότητα. Πρόσφατα π.χ., όπως αποκάλυψε το Νews 24/7, υπήρξαν έντονες διαφωνίες τόσο για την αλλαγή της ημερομηνίας διεξαγωγής των εκλογών για την αυτοδιοίκηση, όσο και για το ερωτηματολόγιο της ΚΟ με το  οποίο θα βαθμολογούνταν οι υπουργοί.

“Μόνο το Μαξίμου λειτουργεί πλέον” λένε με νόημα οι διαφωνούντες…

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα